Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
Už niekomu nabehol rodicak
@zuzanapu64 no ja som nastastie predala par veci z bazariku tak mam nieco 😉
kočky,aj ja na to čakám,ale budme aj my trpezlivé.Oni sú tiež ludia a ak oni nemaju na ich hlavnom účte peniaze,tak sami nemaju ako posielať.Oficiálne sa má rodičák posielať až 18 v mesiaci.A určite nie je sranda robiť takúto prácu.Nebojte,peniaze prídu. 🙂
fakt je,že ked nám poslali v decembri skorej,teraz máme akoby trošku dlhší mesiac,nabuduce v decembri nevyberieme rodičák 12teho,ale riadne 14teho a bude to akurát 😉
@enusko este neboli aj ja mam primabanku a nemameste asi zajtra
nebojte sa do piatku určite budú 🙂
Rodičovský chodi na účet bežne ku 15. Ak je v daný deň výkend, tak prichádzajú skôr. Dnes je ešte len 13. Pekný den dievčatá.
@lilly0812 No, nehnevaj sa, ale nikoho nezaujíma, že ty čakáš na nejaké peniaze - tak keď viem, že mám niečoho splatnosť skôr a musím to zaplatiť, tak si buď odložím alebo posuniem v danej firme termín splatnosti na neskôr, keď viem, že je možné, že peniaze prídu najskôr až 15.-alebo neskôr.....Ja sa nikdy nespolieham na to, že mi niečo príde presne v ten deň ako mesiac-dva predtým a nikdy si nedávam takto "šibenične" termíny splatnosti - radšej si dám neskôr a viem, že tie peniaze vtedy mať budem a hotovo.
@evittam termin splatnosti som si nevybrala ja sama. V danej spolocnosti mi uz posuvali z 10teho na 13teho a uz neustupia, bud zaplatim alebo pokuta. Tazko sa mi odklada ked mesacne dostavam 140 eur a takmer 80 eur ide hned prec, nemam z coho odkladat na dalsi mesiac aj kebyze chcem. Isto nie som sama kto to ma takto. Urad by uz raz mal urcit datum splatnosti a nie posielat to halabala. Este ked som mala ucet v inej banke kolkokrat viem, ze poslali 10teho (aj mi to ukazala cez PC) a na ucet sa pripisali az 16teho, ked som zmenila banku mam hned na druhy den ako poslu. Vraj poslali 11teho no peniaze este neprisli. Nehnevaj sa, ale Ty zrejme nemusis ratat kazde jedno euro aby si vysla s peniazni a este Ti aj chyba.
@pipinka4 roznava slsp
štátna správa nie je súkromník....takže úradníci majú dané termíny, ktoré musia dodržiavať a ktoré svojvoľne neovplyvnia....či sa to niekomu páči, alebo nie......a určite to nefunguje spôsobom "dnes si pospím (ako to niektoré komentujú) pošlem zajtra....bohužiaľ, do práce chodíme aj v horúčkach keď je čas uzávierky, aby odišli peniaze....
@lilly0812 aj ja viem od znamej,co robi veducu,ze na druhy den
@lulupilatova ja som mala v novembri tuším až pondelok 😊
@lilly0812
druhý...(preklep)
@lilly0812 Tak ak vieš kedy máš dátum splatnosti - tak ti bohužiaľ nezostáva nič iné len odložiť....
A nehnevaj sa, ale to si mala akože účet kde? Na "mesiaci"? Ak jedna banka pošle peniaze dnes napr. ráno o 10.00 tak druhá ich musí pripísať na účet max.do 24 hodín t.j. zajtra musia byť na tom druhom účte max.o 10.00 - a tomu ver, že viem o čom píšem. 😉 Ak to posielaš v rámci jednej banky, tak ich máš hneď. Napríklad dnes už ak ti pošlú peniaze z nemeckého účtu teraz večer, tak ich mám max.v piatok ráno na SVK účte. Čiže ak ti poslali zo štátnej pokladnice 10. tak 11. musia byť na účte, ak ti prišli 16.teho, tak ich poslali 15.teho. 😉
No a našťastie už naozaj nemusím "rátať každé jedno euro" -ale dobre viem o čom to je-zažila som to...Ale ak som mala platby, ktoré som musela zaplatiť v termíne inak by ma pokutovali, tak som si dala sakra pozor a radšej odložila.
Mne chodievali na postu vzdy 18.teraz mi chodievaju 16.a ked viem ze treba nieco platit dam si datum 20.
Zajtra by mali nabehnúť. Držím pršteky .

@marian86 iba ked ti posielaju peniaze postou tak do konca mesiaca.dufam,ze zajtra budu lebo mam poslednich 5 e 😲