Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@ikula2 na upsvr netreba nahlasovať IBAN, program to automaticky prepíše. takže peniaze na účte 15.02.2016
@lalinko2010 ja mam, ja maaam 🙂
...prd na ucte 😉
@lalinko2010 ano IBAN nie ale ak niekto nahlasil iba cislo uctu bez predcislia, lebo predtym to nebolo nutne udavat a IBAN dal namiesto nich iba 0000 ale teraz uz taku platbu neidentifikuje, vrati sa spat, ja mam statneho zamestnavatela a musela som udavat /predcislie cislo aj banku/ v tvare IBAN . Je to len od tohto mesiaca.
Neviete niektora či budu tento mesiac už zvysene materske ? Dakujem
@maja969 materske sa zvysovalo len tym ked davas dieta do sukromnej skolky alebo sa ti onho stara niekto kto ma zivnost
Dakujem
@lulupilatova materská sa zvyšuje všetkým mamičkám ktoré majú na ňu nárok 🙂
@lulupilatova mne to nestresuje,ale urcite padne otazka ze ci je fer ze zvysili len matersku a rodicaky nie
@lulupilatova a niektorým oteckom, ktorí nastúpia na poberanie materskej dávky tiež, ale to už som moc detailistka :D
@lulupilatova a tiez som chcela napisat vsetky mamicky na materskej dostanu pridane
kr1stn4@ ahoj tak keď dostavam každy mesiac tych 220€ o kolko to bude zvysene čo s toho je materska ?
Na Sk su hrozne zakony...mne sa syn narodil v 31.tyzdni na matersku som narok nemala lebo mi chybalo 10 dni takze som hned zacala poberat rodicovsky prispevok...
@petatrubicka myslis ze len na SVK su zle zakony?
@petatrubicka toto je fakt možné ? 😱😱😱
@sheila2004 áno všetko je možné-bohužiaľ
@maja969 Zvyšovala sa len materská - zo 65% z VZ na 70% z VZ, rodičovský sa nezvyšoval, čiže naďalej budeš dostávať to čo doteraz.
evittam @ ale ja neberem len rodičovsky prispevok mam dvojapol rocnu dcerku dostavam aj matersku
a cakam druhe babätko ako to bude s materskou potom ? táto mi skonči a budem brať na male ?
@maja969 materska sa berie po porode pokial mala matka pred narodenim dietata odpracovanych 270dni (do 3rokov o nu moze poziadat aj otec dietata), takze ty neberes ziadnu matersku ale rodicovsky a to je rozdiel..zvysovala sa len materska a zvysila sa o 5% z vymeriavaceho zakladu z platu!
@maja969 materska je len cca pol roka po narodeni (len vtedy ak ma zena nan narok ako napisala 9lf9) potom zena prechadza na rodicovsky prispevok cca 203€ +rodinne pridavky 23€. Ty si mylis rodicovsky prispevok s materskou ta sa zvysovala o 5%teda na 70% z denneho vymeriavaceho zakladu ale ta je len pol roka po narodeni.
Je smutne ked niekto ani nevie co pobera...
@sheila2004 ano nevznikol mi narok lebo som nebola 270 dni nemocensky poistena a to len preto lebo sa mi narodil predcasne v 31 tyzdni chybalo mi 10dni...

@vydrnik až 15.02.2016, toto je každý mesiac tieto otázky, ja čakám keď nejaká napíše už už dne smá na účte....