icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

majka99999
13. máj 2016

@sonka14 no to ti asi prisli pridavky z UPSVARu, materska chodi zo Socialnej poistovne.

evittam
13. máj 2016

@tomasko27 Záleží kedy si podávala žiadosť - či do ich uzávierky. Ja som napríklad podávala žiadosť 9.1. a prekvapenie bolo, že už 15.1. som mala peniaze na účte.

sonka14
13. máj 2016

@majka99999 prosim Ta ,tak to mi pride este materka?Ale ten prispevok pri narodeni mi prisiel

evittam
13. máj 2016

@sonka14 Neráta sa 60% z platu - teda z VZ ale 70%-od 1.1.2016, a to čo ti prišlo sú rodinné prídavky a príspevok pri narodení dieťaťa -tie vypláca UPSVaR, MD vypláca SP - asi príde až v pondelok a tiež to príde zo štátnej pokladnice - všetky inštitúcie ako UPSVaR, DU, ZP, SP majú účty v štát.pokladnici.

sonka14
13. máj 2016

@evittam ked som bola v porodnici mi prisla nemocenska davka 14.3.To teda neplati jeden institut?

evittam
13. máj 2016

@sonka14 Nemocenskú dávku - PN a MD platí jedna inštitúcia a to SP - vždy cca okolo 15.teho v mesiaci - je možné, že teraz je 15.teho v nedeľu tak to príde až v pondelok.....Rodinné prídavky, rodičovský príspevok, príspevok pri narodení dieťaťa, platí zase UPSVaR.

lissbeth
13. máj 2016

BB slsp nabehol

sonka14
13. máj 2016

@evittam dakujem velmi pekne za vysvetlenie☺

mitomi
13. máj 2016

Sorry,to nebol rodicovsky prispevok,ale davka v nezamestnanosti .

evittam
13. máj 2016

@sonka14 Nemáš vôbec za čo.
@mitomi Hm, s tou tiež nemá UPSVaR nič spoločné. 😉

hlouska
13. máj 2016

unicredit nabehol dnes doobeda

klaudiia29
13. máj 2016

@evittam no šak ja nedostávam matersku ja dostávam len rodičovský príspevok .. a pri prvom dieťatku mi to tiež prišlo spolu naraz 🙂

evittam
13. máj 2016

@klaudiia29 No tak buď je ešte šanca v pondelok alebo potom to ešte nespracovali a príde ti to až v júni. A píšeš, že ti neprišla ešte ani materská a ani príspevok - potom napíšeš, že materskú nedostávaš - no tak sa nečuduj, že si ju nedostala :D. No, "šak" si najskôr ujasni pojmy a potom niečo napíš. 🙂

klaudiia29
13. máj 2016

@evittam no vraj maximálna doba čakania je 30 dní .. divtedy to musia vyplatiť.. a bola som žiadať 28.4. takže musí mi to prísť do 28.5. neskor nie. tak hádam to nabehne teda v pondelok 🙂

evittam
13. máj 2016

@klaudiia29 Doba čakania na ich spracovanie je 30 dní - výplatné termíny majú rovnaké - vždy okolo 15.teho, takže určite ti to nepríde do 28.5. ale ak nie v pondelok tak až s rodičovským za máj čiže okolo 15.6. Ono záleží v tomto prípade aj od šikovnosti tetušky na UPSVaR - ako som už napísala ja som žiadala 9.1. a 15.1 som mala peniaze na účte.....Je aj možné, že niečo v dokladoch im chýba- a to by som si skôr tipla na to, nakoľko ak si žiadala 28.4. tak je dosť divné, že to neposlali - ale možno teda ešte v pondelok....

klaudiia29
13. máj 2016

@evittam dakujem Vám za radu .. a nabudúce . ja sa s Vami bavím skušne .. tak sa mi prosím neposmievajte .. ja sa tiež neposmievam niekomu ako píše.. myslím si že to bolo od Vás nemiestne.. ja nemám 15 .. a ku každému sa snažím normálne správať.. a je rpavda že som o mala lepie napísať.. len vraví sa že žena je 3 roky na materskej .. tak aj príspevok nazývam materskou .. šak niesom jediná určite..

evittam
13. máj 2016

@klaudiia29 Ja sa správam slušne a neposmievam sa...A ak píšem do nejakej témy o niečom tak len vtedy ak tomu rozumiem. Slušne som na to upozornila. Ak si človek nie je istý, tak radšej nech nepíše nič a nezavádza. A čo sa hovorí - to bohužiaľ nikoho nezaujíma. 😉 A ja sa tu snažím pomôcť a poradiť a ešte bude niekto na mňa vyskakovať? No ako väčšinou - "za dobrotu na žobrotu".....Pekný deň.

step13
13. máj 2016

Slovenska sporitelna prislo ci ?

klaudiia29
13. máj 2016

@evittam ja nevyskakujem .. ja som len napísala že neviem prečo sa mi posmeivať za to ako píšem .. každý píše ako vie .. áno ja som slušne podakovala za to že ste pomohli.. ale dalo sa to aj bez tých pripomienok na moju adresu si myslím .. aj Vám prajem pekný zvyšok dňa...

mimi1988
13. máj 2016

Mam vub okres ilava a dnes nabehol🙂

katka253111
13. máj 2016

Zvolen slsp dosiel 🙂

tinka1234
13. máj 2016

Bratislava Vub dosiel

enusko
Odpoveď bola odstránená
klaudiia29
13. máj 2016

@enusko to sa dalo čakať 🙂 .. ale zase kedsi to tak vezmeme ..najlepšie nakoniec :D 🙂

katusinka
13. máj 2016

Nie tak az v pondelok

majulka31
13. máj 2016

trnava dostal niekto?

lilly0812
13. máj 2016

@gogolienuska zvláštne. Ako som už písala okolie PB už má a táto Považská furt nič. Dúfam, že v pondelok už na 100 pro prídu lebo už som mala dnes fakt nervy na to.

adkovmotylik
14. máj 2016

@anie123 okolie Levíc

zvolsiinylogin
14. máj 2016

Zilina vcera rodicak

gaja78
14. máj 2016

@majulka31 mne zatial nic neprislo a to som dufala, posielaju to ako chcu, u mna je rozmedzie od cca 12-teho do 17-teho, nikdy neviem kedy to bude