Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
A este 1vec neviem kde ste nabrali bonus na ten ma narok pracujuci rodic,takisto je chore cakat na rodicovsky ked dieta dovrsi 3rok ak ma mladsie v predstihu vybavi na mladsie a nie caka ze ked starsie ma 3mladsie 2 tak to prebehne automaticky v dnesnej kybernetickej dobe je az na zamyslenie niektore prispevky citat.
@marian86 pani hore napisala- citujem- A ešte lepšie je keď si volakto nevie vybaviť pôrodné a vraj čo to je skoro som minule odpadla neviem kde niektorý chodili do školy
a ja som jej nato napisala ze co s tym ma skola spolocne? ze v skole sa to neucime kde ake pridavky, bonusy a podobne veci ziskame. a nemyslim si ze niektori ludia o takýchto veciach tusia ked sa o nich nezaujimaju....
ja osobne ked som chodila na vysku tak som netusila ze ked porodim dostanem porodne- a to akoze bola chyba skoly ze ma to nenaucila??? alebo moja- ze som sa o to nezaujimala?
@vierockamatkova ja osobne si myslim ze v dnesnej dobe je velmi tazko ziskat pristup k informaciam ze na co mam narok- nakolko ja osobne mam skusenost a taky osobny pocit ze na uradoch su radsej ticho ako by mi mali pomoct... hovorim z vlastnej skusenosti...
@sandrittka sú základné veci, na ktoré má nárok každá, stačí zadať do googla, teraz nehovoríme o príspevkoch, o ktorých vedia len určitý občania 🙂 a akože prepáč, na jednej strane sa pohoršuješ, že sa tu rieši niečo iné, ale to, že tu vypisujú od začiatku mesiaca, kedy nabehne, kedy čo príde, to je ok, všakže?
@sandrittka pravdu... Je to tvoja aj inych chyba ze nezaujimaju sa o to na co maju narok... ako som pisala su tu zeny kt. maju uz 2-3 deti a este furt nevedia co poberaju? to je uz iny level u zien si myslim...
@moni244 ja som sa pohorsovala? ja som nic nepisala, ani ze by mi vadilo ze pani si pomylila pridavky a bonus... po druhe ja som tu nikdy nepisala ani sa nepytala ci uz niekomu prisli peniaze... ja neviem pochopit ci mamicky nevedia hospodarit alebo ako narabaju s peniazmi ked uz 8 zhanaju ci prisla materska
@sandrittka V dnešnej dobe je veľmi ťažko získať prístup k informáciam na čo máš nárok?! A ty teda žiješ, v ktorej dobe. "Ujo Google" ti to nájde do 2 sekúnd a nemusíš ísť ani na úrad... 😉 Áno a ak nemáš deti a ani nie si tehotná tak ťa to samozrejme nezaujíma, ale každá tehotná sa začne zaujímať "čo a kde" - teda aspoň si myslím.....
@sandrittka ani mňa to nezaujímalo ale keď sa mi narodil syn tak ma to začalo zaujímať a nepýtala som sa tu blbé otázky ale som si to naštudovala tak mám vysokú školu ale o to nejde čítať vie aj osobitar. Uz aj v pôrodnici dávajú tie brožúry čo treba.
Iba jednu vec má škola S pôrodným a aj S inými vecami či vás tam učili čítať lebo niektoré ako sorry mi pripadajú ako keby čítať nevedeli. Iba rovno vytresknu blbosť ale veď mne to nevadí ja nerypem ani neurazam ved dostali ste odpoveď od kompetentných že rodicak bude v pondelok a utorok
každý gramotný človek by mal mať aspon právne minimum
presne to aj ja tvrdim
Nerozumiem😕😕😕 kazdy rozumny clovek pochopi,,,ze RP sa vyplaca k 16temu dnu v mesiaci. Ak to vyjde na zly den tak nabehne skor,,alebo neskor,,co je,,aj logicke....😉😉😉
Tym zlym dnom sommyslela vikend☺
Boooze,zase milion.upozornení a riesia sa tu bonusy a pod, nechapem.niektore,nazov temy je,kedy nabehne rodicak a vypytuju sa tu blbosti...
A @ivanusko, tak ked vies presne v ktory den,vypni upozornenia 🙂
@katka253111 to nieje nutne....rada si citam tie sprostosti co sa tu pisu.(cest vynimkam)😉
Tak naco je tato tema zalozena nato aby sa inform. Zeny niektore zoseba robia tu take mudre ze az nechapem co zo seba robite !!!
Baby chcem sa spytat.od 18.6 som na materskej maly sa narodil 28.7 a papiere som odovzdala 3.8.problem je v tom ze my vysla mala materska a zvysok mi vraj bude doplacat urad prace.a to mi doplatia od toho 18 alebo od datumu narodenia?
To je ťažko povedať väčšinou upsvar vypláca od dátumu narodenia ale treba sa tam opytat
@pustnykvet no v tvojom prispevku si si aj odpovedala:
citujem: Zeny niektore zoseba robia tu take mudre ze az nechapem co zo seba robite !!!
No mudre predsa zo seba robia, nechapes??? 😀
@pustnykvet hlavna vec ze maz 2 deti /3. a 1,6 r/ a nevies co poberas, co treba riesit po dovrseni 3 r. dietata ...ale my sme mudre 😀
Toto je už iný level 😂
viete co neda mi to uz sa len pozerat ako sa tesite normalne cakate na to kto napise niaky blud aby ste mohli zacat rypat podpichovat urazat ano ma pravdu pani ci slecna ano robite zo seba najvzdelanejsie panie ste zle zavistlive zakerne a svojim sposobom aj primitivne myslim ze tato stranka je nato aby si tu udia zeny pomahali nie aby ste cakali nato kto napise niaky blud pre vasu nudu lebo pravdepodobne sa tesite kedy zapnete mk a mozte sa tu odreagovat a porypat niaku osoby ktora pre vas vystudovane zienky je len objekt na urazanie a rypanie preco ste jej nemozli len poradit preco musite urazat a hadat sa vsak hadajte sa doma so svojimi muzmi nezabrdajte do ludi s mensim IQ BOZE ODCHADZAM ODTIALKTO LEBO MI JE NA ZVRACANIE Z VAS MUDRLANTKY S VYSOKOSKOLSKYM VZDELANIM
😠 😠 😠 ☹ ☹ ☹
@petra2504 podla teba je to o mudrosti, ked vieme a vyhladali sme, chodili sme za tym co poberame, na co mame narok, co musime vybavit ak dieta sa dovrsilo 3 r, a druha este nema 3.... to nie je o mudrosti, ale o tom ze sme nesedeli na riti doma, a pisali na MK blbosti, pytali sa 100 krat to iste dokola... , a ked uz ma odpoved aj ako JUST opyta aj na druhy den, alebo mesiac po ..
ja som tiež zo začiatku myslelaa že sem chodia ženy rýpať ale majú pravdu ak tu niekto 8 smeho napíše že či prišiel bonus :D to čo má byť? aký bonus poberáte? nemyslím že majú nižšie IQ myslím že sú lenivé prečítať i nadpis. a nám je to úplne jedno či ona vie toto alebo toto to ona s tým má problém to jej nenabehli peniaze a nie druhým. ešte jej človek chce pomôcť a začne sa potom stavať na zadné.
@petra2504 mozno keby si tie zienky dali namahu precitat zopar predchadzajucich prispevkov, tak by sa nemuseli pytat rovnaku otazku stale dokola.....
pytaju sa, dostanu vselijake odpovede.... ale nedat si ani minimalnu namahu a len cakat, ze ostatni to pre teba pozistuju....tak to uz je iny level lenivosti a aj drzosti.
Tak sa ukludni, a nezhadzuj tie pytajuce sa, ze maju mensie IQ...... je to skratka od INTELIGENCNY KVOCIENT, vies?

Neviem dievcata ale zvycajne zena si v dnesnej dobe velmi rychlo dokaze zistit naco ma narok a ci ma alebo nema Vs natom nic nemeni ale nehnevajte sa niektore mi pripadate akoby ste trpeli choromyselnostou,clovek Vam vysvetli ale nejako to nedocvakne