icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

lilly0812
15. aug 2016

@mamickavnudzi podala som si ziadost

marian86
15. aug 2016

@lilly0812 blbost.. ani u nas neplati ta mamicka a pritom chodi skolky jej 2 dieta

lilly0812
15. aug 2016

@anatalia77 som im vďačná za všetko čo pre mňa a pre syna robia, nebyť nich bola by som kdesi pod mostom

lilly0812
15. aug 2016

@marian86 ďakujem

girlie_konik
15. aug 2016

mne pred chvilou nabehol, BA IV, VUB

luli19
15. aug 2016

Vub knm teraz pipli

kristinkadominika1993
15. aug 2016

@lilly0812 to znamená že keď som pod L
..tak mi to dôjde skôr?

lucinka0503
15. aug 2016

@lilly0812 Ak otec neplatí výživné, tak je možné si požiadať o náhradné výživné a áno verím Vám, že tie peniaze potrebujete ale je ešte možnosť sa zamestnať a mie čakať na to,že peniaze sa k Vám prídu samé.

marian86
15. aug 2016

@kristinkadominika1993 peniaze nevyplacaju podla Mena..

marian86
15. aug 2016

@lucinka0503 a kam da dieta? resp. kto by uz zamesntal na SK matku so 4 rocnym deckom, ked je sama.... ? to je smutne na tom SR

lulupilatova
Odpoveď bola odstránená
lucinka0503
15. aug 2016

@marian86 Škôlka? Je to len výhovorka,že matku nikde nezamestnajú. A ak som dobre pochopila tak žije u rodičov, tak jej určite pomôžu s dieťaťom.

marian86
15. aug 2016

@lucinka0503 skolka je iba do 4ej / teda u nas/ a co potom, ked musi pracovat na zmeny.. a co ak aj rodicia pracuju? nie vyhovorky su to.. ale proste Nikto/ceest vynimkam/ nezamesnta matku ked uz ma dieta

286
15. aug 2016

Ja nemam este vub

lucinka0503
15. aug 2016

@marian86 Ak by sa chcela mať lepšie, tak by sa určite to dalo nejako,aj rodičia prispôsobiť aj ona,aby mal kto byť s dieťaťom. Mám pocit,že dnes už funguje to,že mám dieťa musím byť kvôli nemu doma do jeho osemnástky,lebo ma nikde nezamestnajú

marian86
15. aug 2016

@lucinka0503 mysliz ze by zeny nesli pracovat..? mylis sa... moja mama pracuje v madarsku taha 16h, svokra pracuje na zmeny taha 12ky, ak nahodou ten den nedaju ju na inu linku tak zas sa zmeni jej pracovna zmena.. svokre by som nikdy moje dieta nedala ani na hodinu ! a priatel pracuje podla zakaznika niekedy aj do vecera, a su aj tyzdne ked nie je doma 2-3 dni... tak ako?

kuukii
15. aug 2016

okolo 12-ej Unicreditbank Senica. Priezvisko na písmeno K.

petulda333
15. aug 2016

@lucinka0503 vidim ze si jedna z tych co si mysli ze svet je gombicka. Ale nie je!ja kym som nemala dieta a pracu chodila som po pohovoroch a skoro vsade sa pytali ci mam dieta a ked nie ci ho v skorej buducnosti planujem a kamoska sa teraz vydava a sefka jej nechcela ani volno dat na svadbu a splechla jej do oci ze nech zabudne ze otehotnie!tak kamoska cerpa dovolenku a potom konci!bud rada ze niesi v takej situacii,nie kazda chce sediet doma na riti

katkakaling
15. aug 2016

Nieje niejaka podobná debata o nabehnuti RP/materskej kde sa neriešia osobné veci, medzi ludske vzťahy, nekomentujú sa pracovníčky na úrade nenavazuju sa zbohatlíci do chudobnych, namyslene do nechapavych a ďalšie chujoviny. Niejake fórum kde názov zodpovedá príspevkom.

lucinka0503
15. aug 2016

@petulda333 Ako môžeš hovoriť že si myslím že svet je gombička? Moja zlatá neprežila si si to čo ja,som rozvedená matka a zistala som na všetko sama,keďže som musela platiť hypotéku, tak som nesedela na riti a šla robiť a dieťa malo najmenšie 2roky.

petulda333
15. aug 2016

@katkakaling si na stranke plnej zien a ty sa divis hadkam a pod?tolko zien pokopw nevesti nikdy nic dobre!

petulda333
15. aug 2016

@lucinka0503 tak ked si toto prezila preco utocis na tu druhu mamicku vnudzi?nie kazdy ma moznost ist pracovat,dat dieta rodicom a pod.ale hned pisat ze matky chcu byt pri decku do 18!a nechcu robit je trufale!

bublinka032
15. aug 2016

@padone Rimavská Sobota až 16.08

evittam
15. aug 2016

@marian86 Prepáč, ale strašné hlúposti píšeš - si predstav, že ja som mala (teda de facto aj mám) zamestnanie do 15.30, pondelok-piatok - a to od necelých 2 rokov môjho staršieho syna - všetko sa dalo stíhať aj keď "o hubu" a tu sme......Všetko sa dá ak sa chce a nielen sedieť doma na riti a plakať aký je tento systém na prd a nedá matke na RD do 3 rokov veku dieťaťa viac než 200,- Eur.....Samozrejme, záleží aj od kvalifikácie - ale všetko sa dá aj zmeniť a nielen sa ľutovať a plakať ako to niektoré ženy robia celý život..... 😉

evittam
15. aug 2016

@petulda333 Tak si kamoška mala preštudovať zákonník práce a prišla by na to, že zo zákona má nárok na platené voľno v deň svadby a myslím, že ešte aj na +1. 😉 ak je nevesta. A takej šéfke ak by mi toto povedala, tak by som sa jej pekne slušne usmiala do tváre a povedala by som jej, že je hádam moja vec, čo budem alebo nebudem robiť a kedy budem alebo nebudem tehotná a že o tom určite ona rozhodovať nebude a určite ani pri tom nebude.

tinushqa
15. aug 2016

Baby nič v zlom, ale táto diskusia má byť o informovaní kde a kedy už nabehla materská alebo rodičák tak sa tu nehádajte kto je v akej životnej situácii. Ja na neho čakám ako na spasenie každý mesiac a nepotrebujem to tu rozoberať...

Košice ešte neprišiel... Snáď zajtra 😎

moni244
15. aug 2016

@lilly0812 toto nie je diskusia o vyplakavani, ako to mas nahovno, to je o tom, komu nabehol rodicak, tak si zaloz vlastnu diskusiu a tam vyplakavaj, aky je zivot kruty a stat sa nestara, my tu nie sme od toho, aby sme ta chapali, ked zjavne ani sama nechapes

petulda333
15. aug 2016

@evittam kamoska vie o tom ze ma narok na volno zo zakona,a kedze jej ,,uzasna,, sefka pokracovala dalej v mudrych reciach tak kamoska sa s nou rozlucila,bola to uz posledna kvapka

marian86
Odpoveď bola odstránená
marian86
15. aug 2016

@evittam nepisem hluposti ale je to fakt, ja neplacem, som rada zemozem byt doma s dietatom do 3 r. , ked je ta moznost..Ale aj to viem ako tažko sa hlada praca, a hlavne ako vyberaju zamestnavatelia zamestnancov.. beru tych kt. nemaju deti, lebo nemusia sa bat kedy musime byt doma kvoli OCR atd....