icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

eeffka
15. aug 2013

@lilly0812
@tristanianz
@tinki

ako tiez nechapem, si nastavim zivot tak aby so nemusela 15teho dupkat nozickami kde mam rodicak, nemaju zeny manzelov? a ak aj nemaju, tak sa zariadim proste tak ze ked bude platba meskat 3dni nepototo sa z toho.
Co by robili keby sa pokazila davka v banke, lebo vselico sa moze stat? budu hladovat 5dni?

Nez si spravim dieta sa zamyslim,a le v dnesnej dobe len zasnem coho su ludia schopni. Ked to niekde poviem ze z coho chcu zit tak som za sprostu neromanticku kravu co je na peniaze... 😠

lilly0812
15. aug 2013

@naruto asi tak. Aj keby som velmi chcela aby som mala sek v schranke uz zajtra, mozem snivat. Az v pondelok (ak vobec). Mozno sa bude aj nasa postarka ponahlat na helenske hody.

ataz
15. aug 2013

@tinka1987 ja mám vub a pred hodkou mi nabehli prídavky...beriem ale materskú nie rodičovský, takže ak beriete rodičovský, tak ho tam najneskôr zajtra musíte mať 😉

matula211
15. aug 2013

Milá eeffka, sú ľudia, ktorí nemajú z čoho žiť, či by bolo 15-teho alebo nie...aj ja každý mesiac čakám na 15-teho a to manžela mám...ale bohužial dostáva výplatu až okolo 17-20-teho...a prepáč, ale koľko krát som na tom tak, že keď mi rodičák nepríde 15-teho, musím si od maminy požičať...a prepáč, ale bohužiaľ nemám mesačne z čoho odložiť, aby som mala ešte na ďalšie tri-štyri dni...je to tak, že ideme od výplaty k výplate...a takých mladých rodín, kde je žena na materskej je naozaj veľa...Tak ak si na tom tak dobre, že nečakáš mesačne na 15-teho ako na zázrak, tak ti to môžeme tíško závidieť...ale potom nekritizuj tých, ktorý bohužiaľ nemajú z čoho odložiť...To však ale pre mnohé maminy neznamená, že budú hladné oni alebo ich deti...jednoducho si akurát možno požičajú peniažky tak, ako ja...

naruto
15. aug 2013

@lilly0812 podobne...skôr ako v utorok to u mňa nebude...

eeffka
15. aug 2013

@matula211 prepac ale to ako zijete sa vola prezivanie nie zitie, nez si isla na RD si snad robila, to ste si evedeli spravit rezervu na BLBYCH 5 dni???
sa proste nastavim tak ze peniaze chodia okolo 18 naisto, ty aj muz a s tym ratam. Prepac ale co budete robit ked sa nedajboze pokazi pracka/ladnicka... z takehoto zivota ma mrazi

ataz
15. aug 2013

@eeffka z časti súhlasím, ale.. neviem kvoli čomu prispievaš do tejto témy, keď sa ťa to netýka!! Ja s peniažkami problém nemám, ale s fakt maminy, ktoré čakajú na každú korunku! Ak by si sa rozviedla a máš malé dieťa, manžel(bývalý) náhodou nezaplatí, tak by som chcela vidieť či by si aj ty nečakala aj na tých smiešnych 200e. Viem, že touto diskusiou ich skôr nedostanú, ale myslím si, že je to o psychike... a pokiaľ mi to je proti srsti, tak sa do toho jednoducho nezapájam 🙂

eeffka
15. aug 2013

@ataz ok tak prispejem lebo sa ma to tyka 😀 , VUB nemam

lilly0812
15. aug 2013

@eeffka Je to Tvoj názor, beriem a neurážam sa kvôli tomu. A vôbec to nie je tak...že idem si nachvál urobiť dieťa. Bývalý priateľ sa proste na mňa vykašlal a posielal ma na potrat. To, že som teraz slobodná matka neberiem na ľahkú váhu. Otec malého žiaľ výživné neplatí a náhradné už nepoberám, takže rátam každý cent. A nie som jediná. Tých 222 € je naozaj málo. Ako som rada, že mám aspoň to, ale za to nie sú úplne všetky potreby pre dieťa . Už to je rok a pol čo sa o výživné súdim, exekútor doteraz nič nevymohol.
Ohľadom toho, čo si napísala: ak aj nemaju, tak sa zariadim proste tak ze ked bude platba meskat 3dni nepototo sa z toho. Aj ja musím každý mesiac niečo platiť a mám istý termín, ak sa omeškám čo i len 1 deň splátky sa mi zrušia takže tak.Po druhé prídavky mi nechodia na účet ale cez poštu.

Milujem tieto matky čo idú hneď posudzovať druhé na základe nejakého príspevku.

tinki
15. aug 2013

@kaciaatko
@tristanianz
@lilly0812
ja tiež počítam každý cent..ale nemyslím, že by urýchlilo doručenie môjho rodičovského to, ak si prečítam, že niekto ho už má..Ale myslím, že už chápem o čo vám išlo.. 🙂
A chodí mi na účet..nie poštou..

eeffka
15. aug 2013

@lilly0812 prepac ale pises ze sa sudis o vyzivne 1,5r, takze dieta ma urcite viac, verim ti ze zit z 222 sa neda,a le tak idem robit, mam 2 deti, na krku hypoteku, byvalo aj auto, stavebne, takze sa urcite neohadzujeme s muzom vidlami a peniazmi
, dalsia vec nevravim ze ty, len som zahliadla, ze treba im na UM, nic v zlom ale ved to su peniaze von oknom, nie som ziadna laktacna maniacka ale viete kolko penazi sa tym usetri? aj to je pomoc

lilly0812
15. aug 2013

@eeffka Ja viem, ze to nebolo myslene priamo na mna, ale kedze tam bol uvedeny aj moj nick nemohla som nereagovat. Maly bude mat tento rok 2 roky. Navrh na sud ohladom vyzivneho sa podaval este pred porodom. Len tak mimochodom urcili mu platit vyzivne 26 eur mesacne a ani to nevie platit. Nahradne vyzivne mi po pol roku zrusili. Podavala som si aj navrh o zvysenie vyzivneho, o mesiac mame sudne pojednavanie, ale pocitam,ze on tam nepride ako aj na tie predosle. A...ja som tiez uvazovala nad tym, ze by som isla pracovat, ale nemam u koho nechat maleho.

ataz
15. aug 2013

@eeffka si smiešna

tinki
15. aug 2013

no ja neviem dievčatá, ale myslím, že nechodia všetky dávky rovnako..už ste sa pýtali niekedy poštárky, či vám naozaj nenosí len preto, lebo sa jej nechce..?
Mám kamarátku, ktorá robí poštárku a tá nosí vždy to, čo jej ráno rozdelia..ona si predsa nemôže vybrať, že aha, tak dnes sa mi nechce s peniazmi robiť, tak ich nevezmem...
Niekto tu písal, že má tatru a už má na účte..Ja nemám..

katkarv
15. aug 2013

@ataz
@tinki Ja mam z coho zit ale velmi sa potesim ked nabehnu skor alebo nacas 🙂A viem pochopit tie co ich velmi potrebuju a preto sem nepisem kraviny ako niekto 😠 Mam VUB tiez uz nabehli tak o 12.30h

lilly0812
15. aug 2013

@tinki Tak podľa toho, čo sa stalo pred mesiacom, že 16.07. sa mi naša poštárka osobne pochválila, že ona si už prídavky vybrala a mne doniesla šek doniesla až 19.07. A dnes mi povedala, že najskôr v pondelok, že zajtra určite nebude nosiť...aj keď sú už 2 dni na pošte.

tristanianz
15. aug 2013

@eeffka ja nemám.. 🙂 musím žiť.. A že som si vybrala zle? ty vieš veštiť? naučiš ma?

dejnas
15. aug 2013

@lilly0812 nebuď prekvapená... na účet prídu vždy všetky dávky a príspevky skôr... ide to priamo bezhotovostným stykom.... ak to chodia poukážky, trvá to o pár dní dlhšie, lebo bezhotovostné peniaze treba zameniť za cash, vystaviť poukazy atď.
na úrade o výške dávok a príspevkov nerozhodujú... takisto termíny - sú mimo bežných zamestnancov

eeffka
15. aug 2013

@tristanianz nevestim, keby som tak nemam hypoteku 😀 ,ale som financne nezavisla, som z rozvedenej rodiny takze mna zivot naucil sa istit na 2 strany a nespoliehat sa na chlapa.

tristanianz
15. aug 2013

@tinki aj mne chodí na účet a nie na poštu a predsa mi nechodí v rovnaký čas.. 🙂 Asi to nebude lenivou poštárkou..

tristanianz
15. aug 2013

@eeffka veď to, ja tiež žijem z 220 eur a z náhradného výživného, ale občas sa stane, že prídu nečakané výdavky, ako napríklad choroba a vtedy báác, aj rezerva sa stratí. čo iné može žena robiť? čakať na ďaľšiu almužnu, aby mohla uživiť dieťa.. A Um moja musí piť, lebo má alergiu na kravské mlieko, aj to sa niekedy stáva.. pekný večer.. .-) Hlavne spokojnosť na oboch stranách..

bijan
15. aug 2013

@lilly0812 ahoj,je pravda,že dávky sú skôr na pošte z toho hľadiska,aby vedúci zamestnanec vedel pripraviť jednotlivé poukazu pre dorucovatelky.Je neprípustné,aby doručovateľka z vlastnej vôle rozdával poukazu skôr,ako je termín výplaty.Ten je určený na celý rok vopred a na účty chodia dávky skorej.Takže doručovateľky pracujú len podľa smerníc.

monuska342
15. aug 2013

ahojte s trnavy mate uz rodicak?ja mam vub a stale nic asi dnes nepride

lilly0812
15. aug 2013

@dejnas nie som prekvapená, ale od mesiaca do mesiaca tých 222 € jednoducho nevystačí. Kedysi bolo, že dostali všetky mamičky rodičovský naraz, bolo aj to, že cez poštu chodilo skôr. Hľadala som aj na stránke pošty a nikde nie je napísané,že pošta musí vyplácať dávky až po 18-tom keď výplatný termín rodičovského je 15-teho (úrad poslal peniaze skôr), t.j. mali prísť dnes.

lilly0812
15. aug 2013

@dejnas Okrem toho poukážky sú už od utorka na pošte, pýtala som sa na to. Povedali mi, že áno, dávky sú už na pošte ale neroznášame.

biancarv
15. aug 2013

ja mám Vúb a mala som dnes o 12:00

dejnas
15. aug 2013

@lilly0812 ale pošta má svoje oficiálne výplatné termíny... možno ich v zákone nenájdeš, ale istotne ich majú určené internými nariadeniami...
btw, keby pošta vyplácala napr. 15 teho v mesiaci, aj tak budeš na tom úplne rovnako, nie? mesiac bude vždy rovnako dlhý, preto ak ti teraz nevystačia peniaze na celý mesiac, nevystačili by ti zrejem ani potom

mata1001
15. aug 2013

@tinki prepac, ale nemas pravdu.mne osobne nechodia peniaze kazdy mesiac rovnaky den.niekedy mi prisli 12-teho,niekedy 14-teho a niekedy 15-teho...a tento mesiac mi este neprisli...

tinki
15. aug 2013

@mata1001 v podstate je mi to jedno..do tejto diskusie som zavŕtla len preto, že som bola zvedavá..ale už keď si ma oslovila, tak v čom nemám pravdu..? neviem čo sa ma chceš spýtať..ale ako bez hnevu teraz diskutujeme, dobre.. 🙂

masinka
15. aug 2013

mne dosiel uz dnes okolo obeda - mam Tatrabanku