Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
Dievčata,ja sa spýtam,máme trošku zmenu,bola som na rodičovskej a teraz muž ide poberať materské,prosím to je ten istý termín ako rodičovský?Bude mu to vyplácané na adresu,nie účet.Ale kedy?
Dakujem za info.
Dostal uz niekto matersku?ale pytam sa na materske nie ROdicovsky prispevok
@lalia87 moje be stary rodicia pracovali pri zvieratach, a este mali 4 deti.. a hold dostali dochodok dokopy cca 700 eu.. starky o co viac kedze bol muz, ako starka.. a ano vedeli nasporit vies ako? ... kedze nevladali chodit, nikam neisli na " na zbytocne nakupy" ked im bolo nieco potrebne nakupit boli tam ich deti a vnucky.. tak vedeli nasetrit na hrob, na pohreb-- takze ako nasetrit peniaze?-- neist nikam a nekupit nepotrebne veci 😀 co je samozrejme v dnesnej dobe dost tazke 😖
@marian86 přesně tak,naši prarodiče byly skromný, moje babička byla vesnická žena, která jako vdova vychovávala 6 dětí, žila ve starém domě se suchým záchodem, dokud mohla pěstovala zvířata, nakoupit si došla jenom základní potraviny a skoro nikam nejezdila a nic navíc nekupovala, takže díky tomu si ze svého důchodu našetřila
@marian86 je to pravda ale v dnešnej dobre sa to nedá, čím viac máme tým viac minieme
@evittam a čo keď ťa matka dieťa neplánovala, je tehotná, otec dieťaťa akonáhle sa to dozvie tak ju opustil. Ja napriek tomu, zom mala odpracované potrebný počet hodín mi materskú zamietli (zamestnávatelia nenahlásili SP, aj keď som predložila pracovné zmluvy nezaujímalo ich to). Prišla som o prácu v júli 2011 kvôli tehotenstvu. Rodičovský dom začala dostávať od januara 2012. Nemala som zaco kúpiť výbavičku pre malého, ani kočík či postieľku, nič. Rodičovský mi po 3 rokoch vzali napriek nepriaznivému zdravotnému stavu dieťaťa, predĺženie zamietli aj keď podmienky boli splnené. Teraz bude mať syn 5 rokov, môj príjem je dávka v hmotnej. núdzi 61 eur a prídavok na dieťa. Výživné otec neplatí (60 eur mesačne). Nemám ani 100 eur mesačne. Nemôžem sa zamestnať lebo malého vylúčili zo škôlky, nemam ho pri kom nechať, súkromnú si dovoliť nemôžem. Ja nečakám od štátu žiadnu pomoc, tento štát nikomu nepomohol. Vianočný "bonus" by mi fakt pomohol
@lilly0812 Tvoja situacia je zla, a je dobre,ze si uvedomujes,ze stat sa o teba a tvoje dieta nepostara-bohuzial. A co s tym? Tu tazko radit-ak otec neplati tak nahradne vyzivne, ak ma dieta nepriaznivy zdrav.stav tak vybavit plateny predl.RP. Skusit najst nejaku dochodkynu,mamicku na MD co si rada privyrobi a najst si pracu....Stazovanim sa na MK toho moc nevyriesis. A to si nemysli, že sa mi to ľahko píše a týmto ťa chcem nejako poučovať - to určite nie. Ale netreba čakať, že zajtra schvália nejaký zákon a dostaneš vianočný bonus ale treba "dvihnúť hlavu a postarať sa. A čo ak žena dieťa neplánovala dieťa? Nehnevaj sa, ale ja by som svoje deti s nejakým "lúzrom" ani len vo sne nechcela - a to mi nehovor, že to bol super chlap ak ťa opustil pri prvej zmienke, že s ním čakáš jeho dieťa - to je všetko k tomuto.
A čo sa týka nároku na MD - pozri ja som pred prvým tehotenstvom vyše 10 rokov odvádzala nemalé odvody a dane a len kvôli tomu, že rok pred MD sa mi zmenila pracovná situácia, založila som živnosť a nemusela som rok platiť odvody tak som nedostala žiadnu MD a kde sa mám ísť sťažovať?! Dostala som to isté ako napríklad nejaká študentka, ktorá v živote do tohto sociálneho systému ničím neprispela alebo to isté ako hociktorá iná čo tiež v živote nezaplatila ani Euro na odvodoch....
@lilly0812 takto: 1. i ked otec dietata ta opustil, podla zakona musi platiti vyzivne na dieta. , ak inak neide tak cez sud, ak odmieta ze je to jej dieta, sud bude trvat na DNS-test otcovstva. Ak ti neplati uz viac ako 3 mes. mozes ho podat na sud. Bude trestne stihane!/ viem o tom svoje/
2. Ak pocas tehus si ta vyhodili, mohla by si podat tiez staznost na inpektor prace, kedze zamestnana osoba pocas tehu je chranena, nemozu ju vyhodit.
3. Ak dieta by zobrali do jasle, tak by ti stat to platil, miesto RD.. skus o tom poinformovat alebo precitaj si tu viac o tom http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...
@marian86 1. Treste oznámenie som podávala už 5 krát, teraz prebieha to piate, už je to na kriminálke 2. stupňa
2. Návrh na vykonanie exekúcie som podala v roku 2013 nakoľko sa dlho čakalo aj na spravoplatnenie rozsudku. Dlh na výživnom od roku 2011 mi exekútor zacial posielat v júli tohto roku, 40 eur bežné plus 15 eur z dlhu, to žiada úrad práce späť nakoľko som poberala náhradné výživné. Z toho mi nezostáva nič.
3. Súd zvýšil od 01.09. výživné na 60 eur mesačne (rozhodlo sa 26.10.). Na zrážku od exekútora zrejme nezostane lebo ma aj exekúciu na iné dieťa. Tým, že mi Súd zvýšil výživné o 20 eur tých 20 eur mi odrátajú z dávky v hmotnej núdzi takže budem mať ešte menej.
Po súdoch, exekútorovi, polícii a úradoch chodím odkedy sa syn narodil
Co sa týka tej práce bolo to cez agenturu v skúšobnej dobe
@bernusha To nebol blbý koment ale koment k veci - ak chceš zase a znovu rozoberať to isté - tak som ti preto poradila ak si zvedavá na podrobnosti aby si si tu diskusiu našla a nespamovala to tu zase zbytočnými vetami o tom istom a o tom čo sem ani nepatrí - to je všetko. Takže sa nerozčuluj, nemáš sa prečo.
@bernusha tady si můžeš přečíst všechny info 🙂 https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/vylucenie-takmer-5-rocneho-chlapca-zo-skolky/
Bernusha precitaj si temu hore a zistis preco to tu nepatri
@evittam keď je tu reč o nahr.výživnom,chcela som sa spýtať kamaratka ho začala konečne dostávať a čo sa stane keď vypatraju otca,napr.že ho nájdu,tak ho asi zavrú a jej prestanú platiť výživné?
@lilly0812 no to je otrasna situacia volaco by sa malo urobit pre taketo ženy co su same a nemaju prijem
@mirkamurko budu jej stale platit a on si to odrobi ak by ho zavreli...
prosim zilina dostane 14 ci 15steho dakujem
Tu sa ma riesit rodicovsky ale kosice 16 ci kedy vlastne
Dufam ze v pondelok a utorok budeme mat vsetci!!!😊

a este druha vec, kedysi dochodcovia isli v akom veku do dochodku? no kym ja pojdem na dochodok, tak budem mat hadam 70r. a rovno z prace ma odvezie pohrebne auto 🙂 takze dochodku sa uz ani len nedozijem a tiez dost toho odvediem statu.
s ostatnym suhlasim s vami 🙂