icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

mycuskaa
16. jan 2017

@dai upozornenia sa tu daju vypnut 😉 Tam hore ked si zrolujes vypnes upozornenia aby ti nechodili iba ked ta niekto oznaci 😉

dai
16. jan 2017

@mycuskaa vypnute... dakujem za radu

evittam
16. jan 2017

@ikuska31 A zase a znovu - banka nemá s tým kedy ti nabehnú peniaze vôbec nič spoločné - ak ich UPSVaR poslal napríklad v piatok o 12.00 tak ti musia prísť dnes max.do 12.00.....:wink:
Ja som mala v piatok - tiež VUB....

ikuska31
16. jan 2017

@evittam no tak ani to nie je uplne pravda lebo uz sa mi stalo ze pripisali aj vecer o 17- tej.a nie som tu sama... ☹ 🙂 ked tak Vub- ka posledna v celom regione kde ma byt

sussye
16. jan 2017

Vub kosice prisli

rebellefleur
16. jan 2017

BA VUB nabehli o 11:20 🙂

nikuska307
16. jan 2017

evittam co sa tyka vub, ta zdrzuje peniaze. Ja som mala vzdy vyplatu o nielkolko hodin neskor ako ostatny a manzel takisto , mame spolocny ucet.

evittam
16. jan 2017

@ikuska31 Najskôr si o tom niečo naštuduj - áno je to pravda - banka nesmie "točiť" peniaze dlhšie ako 24 hodín. Čiže ak ti nabehli na účet až o 17.00 tak banka - v tomto prípade štátna pokladnica ich odoslala až o 17.00 alebo možno aj neskôr......Prípadne tebe zapípala sms o 17.00 a na účte boli možno skôr. Ale ako som už napísala už roky to platí - a to viem veľmi dobre.😉 Ja som vždy dostala o 11.20-30 už pípa sms - a to vždy - aj pri MD aj pri PN. Teda možno 2x sa stalo, že pípala sms až okolo 14.00 ......

lulu_2323
16. jan 2017

@gogolienuska ahoj ano prisla a vam?

nikuska307
16. jan 2017

ja som si minuly tyzden posielala peniaze z tatrabanky o 9:00 , zauctovane to bolo hned a do vub mi prisli nasledujuci den po 12Hod, takze do 24 hodin to urcite nebolo

evittam
16. jan 2017

@nikuska307 Ale nemôže ich "zdržovať" dlhšie ako 24 hodín po odoslaní inou bankou - už to konečne pochopte......
Ja nemám problémy ani zo zahraničia - zo zahraničia 1+1 - napríklad ich pošlú v pondelok večer a ja ich mám na účte v stredu okolo obeda, niekedy neskôr.....záleží od spracovania....Čiže ja nemám s VUB žiadne problémy a ani som nikdy nejaké extra nemala....To či už príde ten RP o 11.30 alebo 14.00 je fakt jedno - a tiež záleží od služieb banky a ako rýchlo systém reaguje - možno tie peniaze sú už na účte aj skôr ale sms príde neskôr...toto sa mi tiež stalo možno prvýkrát v piatok - že PN mi zapípala ešte pred 11.00 a RP vôbec.....

evittam
16. jan 2017

@nikuska307 Ako vieš, že to systém banky hneď zaúčtoval? Tak sa sťažuj na príslušnej pobočke. Mne sa toto teda nikdy nestalo - našťastie. Napríklad ak som poslala z VUB do VUB tak peniaze boli okamžite na druhom účte......

nikuska307
16. jan 2017

evittam ja len pisem moju skusenost, je mi jedno ci peniaze dojdu o 11 alebo 14, len hovorim, ze vo vubke je to vzdy neskor ako inde. Mame uz aj vyplata posielana z vub do vub prisla o niekolko hodin neskor a ked si preposielala peniaze zo sporiaceho poductu na bezny ucet cakala na ne 24 hodin 🙂. takze asi mate fakt stastie .

nikka2703
16. jan 2017

Trnava - VÚB - predchvíľkou mi prišiel rodičák 🙂

barborecka1000
16. jan 2017

Už aj mne 😉🙏🏽 VÚB BA

ikuska31
16. jan 2017

@evittam ja mam toho nastudovaneho dost..vdaka...viem ako by to " malo " fungovat ....ale realita byva ina...co uz

evittam
16. jan 2017

@ikuska31 Tak ak si všetci povieme - "čo už" - tak potom to tak aj všade bude.....Čiže vlastne si aj tak spokojná so službami, za ktoré platíš a držíš ústa.....Takže zase debata o ničom. Ak za niečo platím - tak to chcem mať tak ako to má byť.....aspoň ja.😉

anickaaa6aaa
16. jan 2017

@evittam nechcem rypať ale trošku na pravu mieru...posunutie splatky nie je takee jednoduché ako píšete... treba si za to pekne zaplatiť...ak ide o hypo...kedže sa veeela papierov a zmluv viaže na den splatnosti...a bohužial my sme tiež nemali možnosť vyberu dátumu kedy chcem aby nam splatky odchádzali...takže tak...

evittam
16. jan 2017

@nikuska307 To akože si poslala z účtu VUB na účet VUB a nemala to hneď?! Tak na to by som sa pozrela ....Toto sa mi s VUB nestalo pred 10.rokmi a nie teraz. A to nie je o šťastí......😉

evittam
16. jan 2017

@anickaaa6aaa Záleží od banky, produktu a hlavne od pracovníka - nakoľko mám svoje skúsenosti. Vždy som si mohla povedať kedy chcem splátky....A teda, áno - je možné, že pri hypo robia väčšie problémy - ale myslím, že dohodnúť sa vždy dá - tak pôjdem niekam inam - nemáme jednu inštitúciu......a viem, že ak už mám splátky a chcela by som ich presunúť na iný dátum tak sa za to platí - ale teda radšej si jednorázovo zaplatím (keď už som nerozmýšľala pri uzatváraní úveru) ako mať stále problémy s tým, že splátka chodí neskoro - môže banka spraviť to, že po opakovaných neskorých splátkach vypovie zmluvu a čiastka sa bude musieť zaplatiť celá (tiež samozrejme záleží od zmluvy)......😉

evittam
16. jan 2017

A hlboko sa ospravedlňujem všetkým za odbočovanie od diskusie.🙂🙏

ikuska31
16. jan 2017

@evittam prepac ale ano debata o nicom..ucet mam za 0 poplatok ...neviem o com tu tocis prepac toto nie je tema o tom ktory ucet sa kde lepsie oplati alebo podobne takze vdaka za nazor..ale uz stacilo ..

evittam
16. jan 2017

@ikuska31 No ved ja ani nepisem o tom kde sa aky ucet viac oplati.....ale uplne o niecom inom. Nevadi.😉

anickaaa6aaa
17. jan 2017

@evittam vlastna skusenosť, že inam sme ísť bohužial nemohli...lebo iba v tejto jednej banke nam dali hypo..ano je to tak..Manžel ma zdravotne problemy a robili ine banky s tým problem! rizikovi klient hlavne tatra...posunutie na iny den znamenalo pre nas 150e..ciže celkom dosť...stane sa nam že nam splatka meska den dva...poradca nam poradil (čo nam vybavoval hypo) že do tých 3dni je to ok bez upomienky, tak sme to nechali... Niekedy je to tak..netreba riešiť prečo je vtedy splatka ked peniaze mam vtedy, niekedy to nejde..

emilia25
17. jan 2017

Tak treba nechat na ucte na 2 splatky a nemoze sa stat ze hypo neodide aj ked rp pride neskor.netreba sa na to spoliehat.ja som na rp md uz 8rokov a za tie roky sa veru tie datumy menili a tiez som bola zvyknuta na 12 a zrazu ani 13 ani 14 ale ja si nechavam s trhat z uctu niekolko dni pred terminom splatnosti takze mi to nic neurobilo.

bobket
17. jan 2017

Dobry den, je tu niekto kto ho este nedostal? Este sa mi nestalo aby som ho do 16teho nedostala. Pridavky nabehli rodicak nie...

evittam
17. jan 2017

@bobket Tak zavolaj na UPSVaR preco neposlali aj RP,nakolko to chodi spolu,cize podla mna tam bude iny problem...

bobket
17. jan 2017

@evittam tiez sa mi to nezda😒 Budem sa musiet informovat...

severanka90
17. jan 2017

@bobket tak podla mna uz vsetci maju. Mne to chodilo vzdy naraz v jednej sume : matreska+pridavky, potom rodicak+pridavky a teraz aj opatrov.prispevok +pridavky nabehne v jednej sume naraz. Asi budes mat problem v niecom inom, napr.dolozit nejake potvrdenie k rodicaku, najlepsie zavolat ako pise evittam.

moni244
17. jan 2017

@severanka90 materska a pridavky ti nemohli chodit v jednej sume naraz