Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@mirkamurko a neviete ktory denisa mesiaci mi to vyplatia ked 24 januar som podala
@nihal1 ty si asi na materskej,takže ti to pride iba s rodičákom okolo 850€
Zilina KNM 15steho
@alexandra206 dúfam 🙂
@petka0202 na 100%viem to od pani co robi na urade prace a v marci tiez 15
@marian86 a neviete ako je to s výškou príspevku na starostlivosť akú výšku vyrábajú keď mamička porodila 2 dieťa a povedali jej ze ma nárok aj na tento príspevok keď bola zamestnaná a opätovne jej bola priznana materská
@vierockamatkova prispevok na starostlivost je pre matky, kt.daju deti do jasle atd. vtedy zoberu rodicak a plati stat jasle...
@vierockamatkova zalez od toho kde si uvdiedla ze sa nachadza starsie dieta, ak je s tebou doma tak 41,1e do 6tyzdnov novonarodeneho dietata, ak je v stat.skolke tak vynalozene naklady max . do 80e/mes. a ak v sukromnej skolke vynalozene naklady max. do 280e/mes.
@vierockamatkova vyjde na2-3 mesiace,zalezi od nastupuna katersku a porodu (kedze je narok do 6 tyzdnov od narodenia 2. dietata).
Priklad
Materska je priznana od 20.1., mamicka dostane v januari rodicovsky prispevok na starsie a alikvotnu cast matetskeho.
Za februar dostane len materske. Porodi 2.3., za marec dostane materske plus prispevok (vo vyske ako sa pise nado mnou). Za april dostane materske a znova prispevok, kedze dieta dovrsi 6 tyzdnov v aprili. Za maj zase len materake.
Ak by porodila 27.2., tak by mala prispevok aj za februar. 🙂
no co myslite ze uz dnes bude 1 den?
@anna235 prvy den coho? Ci jeden den?
vedela som ze zasa napomenes
@obsadenemeno no vsimla som si ze baby porovnávajú ci im prislo prvy deň alebo druhy
Min.mesiac som mala 13.eho tak uvidime ci dneska dostanem ,ale pochybujem o tom.skor zajtra
@anna235 ale aky prvy den? Prvy v roku? Prvy v mesiaci? ved dnes je 13teho, nie?
alebo som uz ja zblbla?
@obsadenemeno asi mysli, ze prvy den, kedy zacnu nabiehat prve okresy
@moni244 no mne uz z toho celkom sibe....esteze nemusim tak zufalo cakat "na peniasky" ako tu uz mnohe pisali...... 🙄
popravde nemam v peňaženke ani cent, potraviny doma sice mame ale s peniazmi sa dýcha ľahšie, par krat sa stalo aj mimo vianoc ze prišli cca 13/14
@moni244 od 7 rana mas na ucte matersku?
@katarina8112 jasne, aj s rodicakom dokopy 😀
@moni244 😅😂
@anna235 peniaze na dychanie nepotrebujes 😉 , dychanie je normalny fyziologicky proces nezavisly na peniazoch
@obsadenemeno pane boze ved to som nemyslela doslova, s daktorymi sa nedá písať, kym nezazijete tak nepochopite
@obsadenemeno tym by som si nebola nadlho tak ista za chvilu budeme aj za vzduch platit 😂

@nihal1 áno príde