icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

petka0202
19. mar 2017

Myslíte že v apríli bude aj materská skoro? Či len rp

zdenulkam
19. mar 2017

@bubinka111 skus si tam zajtra zavolat, možno bude nejaky problem

petka0202
20. mar 2017

Je tu niekto komu ešte neprišla PN ?

petrahankova
20. mar 2017

@marian86 Prosím dnes som UPSVAR zahliadla oznam ,ale som ho neviem či dobre pochopila,že v apríli má byť skorej vyplatený rodičovský?Je to pravda?Prosím a týka sa to i vyplácania materskeho?Bolo to v sulade s poštou i soc. poisťovnou.Dakujem za radu

ewka0012
20. mar 2017

baby ste tu niektora,co bola vo februari OCR? vyplacali uz? dakujem za info

katriona1
20. mar 2017

@ewka0012 ja dostala zaplacenou OCR za februar uz pred tydnem

step13
20. mar 2017

@petrahankova ano je skor lebo je sviatok preto bude skorej 😀

luciasisi
20. mar 2017

Mne na pošte povedala veduca že sa bude v april vyplacane od12.4 do 14.4 rodičovský🙂

petrahankova
20. mar 2017

@step13 rodičovský ano,ale či aj materské,ked chodí poštou bežne 18.teho,či príde skôr

step13
20. mar 2017

@petrahankova ja si myslim ,ze ano 😀

petrahankova
20. mar 2017

@step13 dakujem

marian86
20. mar 2017

V aprili je uzavierka 6.-ho tak peniazky budu okolo 10-11 - ho 😉

katuskatt
20. mar 2017

Baby dcéra mala 3 marca tri roky,takže dostanem peniaze ešte v apríli? Celu sumu,či ako?

mirkamurko
20. mar 2017

@katuskatt ano dostaneš len nezabudni ju nahlasiť kde sa zdržiava od 3.rokov

katuskatt
20. mar 2017

@mirkamurko to už mám vybavené. Dakujem

mycuskaa
20. mar 2017

zeny ktore ste tu a robite na urade prace socialnych veci a rodiny potrebovala by som jednu infosku. ste tu prosim vas niektora???

marian86
20. mar 2017

@mycuskaa sice nepracujem ale mozno poradime zo skusenosti

mycuskaa
20. mar 2017

@marian86 no moj manzel je na invalidnom dochodku ale pracuje normalne na zmluvu v chranenej dielni. je mozne aby poberal v tomto pripade aj rodicovsky prispevok namiesto mna?

alchemilkazltozelena
21. mar 2017

baby nedavno som tu pisala ze ci moze mm ist uz teraz so ziadostou o rodicak ked mala bude mat o 2 mesiace 3 roky ale pred mesiacom som porodila maleho a matersku neberiem zeby mi RP prepisali na maleho....
muz tam dnes bol a ona ho poslala domov ze nemam narok na 2 prispevky! ale ved ja nechcem 2! len som chcela zabit 2 muchy jednou ranou ze vybavi dnws aj kocikove aj prepisanie RP na maleho....a ta ho odpinkala...akoze to nemohla dnes prepisat? jedna baba mi tu pisala ze tiez tak bola a urobili jej to...to zas sa tam mozme v maji trepat??? prehanaju ludi nemam slov

evittam
21. mar 2017

@alchemilkazltozelena Netreba sa nechat odbit a hotovo. Tetuska so myslela,ze asi nad nu nie je. No, ale najskor musis podla mna poziadat o odnatie RP na starsie dieta a zaroven podat ziadost o RP na mladsie aj s potvrdenim od SP,ze nemas narok na MD.😉

alchemilkazltozelena
21. mar 2017

@evittam to potvrdenie ma..dala som jej ho este v zime..ale na starsie mi automaticky zanikne ked dovrsi 3 roky ci?

evittam
21. mar 2017

@alchemilkazltozelena Ked dovrsi 3roky tak ano.

alchemilkazltozelena
21. mar 2017

@evittam tak kedy tam mam ist...mala bude mat 22.maja 3 roky...podla mna to mohla aj dnes urobit ale to by jej nesmela chybat ochota

evittam
21. mar 2017

@alchemilkazltozelena Tak potom. Vykasli sa uz na to. A inak nechapem na co si davala doklad o tom,ze nemas narok na MD na UPSVaR este v zime....Im tam bol vtedy na dve veci a bohvie kde skoncil. Si im inak mala dat kopiu a nechat si original.

alchemilkazltozelena
21. mar 2017

@evittam ja som jej dala kopiu, original mam doma...
ona je pribrzdena, vkuse ma pre vsetko prehana akoby jej to robilo dobre...
vtedy ked som jej to davala tak aspon som si vzala domov tlaciva na tie prispevky ale ako vravis ktovie kde to skoncilo...
poslem mm zaciatkom maja a nech tam da datum ze od 23.maja ziadam?
ona mu nepovie nic..sedi tam so stredoskolskym zdravotnickym vzdelanim....ludia nemaju robotu a tato zabera miesto, skoda reci

9lf9
21. mar 2017

@alchemilkazltozelena tu ziadost mu nemohla zobrat odkiaľ si si ty ako poberatelka nenapísala žiadosť o odňatie RP na starsie dieta bola by to dvojitá vyplata a ziadost by bola zamietnutá.Ak ma starsie v maji 3r tak potom mozes ziadat novou žiadosťou na mladšie.

evittam
21. mar 2017

@alchemilkazltozelena Tak kto sa necha toho prehana-nic v zlom.😉😋
Mna by neprehnala ani raz-aj mna sa snazila raz jedna "komandovat"-velmi rychlo a strucne som jej vysvetlila,ze ja nie som ziadna "hej ty pockaj" a zo mna ovcu robit nebude-tiez som doniesla ziadosti a doklady na prispevok pri narodeni a rod.pridavky, vzala,letmo pozrela a ze "dovidenia" tak som sa jej slusne spytala ci je to v poriadku a je tam vsetko co treba ona, ze "uvidime" a otocila sa mi chrbtom (vtipna), tak som jej slusne povedala,ze ziadne uvidime sa konat nebude,ze nech si laskavo vsetko skontroluje a nech mi povie co a ako lebo ja nemam ani cas a ani zaujem chodit hore dole kvoli jej neschopnosti a nezaujmu a ze ak by tam nieco potom chybalo tak si to bude vybavovat sama. Si mala vidiet ako zrazu brala do ruky ten obal a studovala to-s konstatovanim "vsetko je v poriadku".

jakales
21. mar 2017

@petka0202 mne veru neprisla , ale mne chodi kadejako raz 16teho raz 27ho, ani rozhodnutie o materskej mi este neprislo a uz presiel mesiac od podania

petka0202
21. mar 2017

Mne to prišli po dvoch týždňoch 🙂 rozhodnutie

alchemilkazltozelena
21. mar 2017

@evittam super si jej povedala 😂

@9lf9 tak kedy ma ist ziadat ked mala ma 22.maja 3 roky