Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@stanislavao ze,potesilo by kazde €...
@lejlla ved ale je to svinstvo. idu vianoce, mohli dat aspon po 20e kazdemu dietatu a matke. dochodca dostane 60-80e. a co uz len oni si potrebuju kupovat? oblecko ziadne, vybavenie domacnosti ziadne.
Baby mne akurat prisiel...Zilina, VUB 😵
@stanislavao Nad tym sa aj ja zamyslam ked pocujem o vianocnom prispevku pre dochodcov
@tomasko27 ,@stanislavao presne tak... taky bonus jednorazovy by veru potesil...ale tak ocividne stat nema z coho 😒
@stanislavao
@tomasko27
@lejlla
Jooj zienky moje mna by potesilo, keby aspon teraz na Vianoce mi dali rodicak na obidvoch z dvojiciek v rovnakej vyske a nie tie smiesne eura, co davaju na to druhe babo.
@stanislavao presne tak... taky bonus jednorazovy by veru potesil...ale tak ocividne stat nema z coho emoticon
to ide od zapadu,cize vychod zase na konci,....fnuk,.. 😔
@stanislavao toto bolo trochu pritiahnute za vlasy...to uz ani dochodcom nedopraje clovek??? akoze nepoviem svajciarski dochodcovia, ale nasi chudaci? keby si pracovala kde ja, by si plakala nad tym, ake chudata to su. Predpokladam, ze tvoje deti maju co jest, maju co si obliect, neviem v akych pomeroch zijes, mozno skromne a mozno nie, v kazdom pripade urcite tvoje deti maju maximum, ktore im dat mozes. Zazila som chvile, kedy starenka prisla a potrebovala predat svoje cenne veci, ktore mala cely zivot, lebo z dochodku, ktory ma, po vyplateni bytu nemala pomaly na stravu, no hlavne na lieky, aby ako tak este mohla na tom svete zit...takychto pripadov ti viem vymenovat x-tisic a idu Vianoce, aj stari ludia si zasluzia mat aspon co to na Vianocnom stole. Tebe, nam mladym s detmi pomoze muz, rodina ci uz z nasej, ci strany muzov...kto pomoze starym ludom? bezne sa stava, ze je starky ci starka uz sama bez svojej polovicky, utiahnut byt a stravu a potom pridu sviatky a vnucence nastupene a cakaju, co im starka ci starky da...takze ano, aj ti stari dochodcovia prispevok potrebuju. Netvrdim, ze nase deti nie, ale skor si pomozes ty ako stary clovek!
@radkanika zle ste ma pochopili. ja im doprajem. ale doprajem aj detom a niektore matky s detmi su na tom hosrie, ako dochodca. v pravach davaju, ked okradnu dochodcu a zoberu mu 3.000e a 6.000e. kde ma matka s detmi doma tolko penazi doma? ja doprajem aj dochodcom. nezavidim im, ale stat by mohol aj matkam a detom dopriat. nie kazdy dochodca zije tak, ze nema ani na rozok. a je mi velmi luto tych, co tak musia zit. ale naozaj mi je viac luto deti, ktore chodia derave a bose, ako dochodcov.
@radkanika
No a ked tym mladym ludom s detmi nema kto pomoct? Napr. my sme na nase dvojicky sami, na jedno dieta mi da stat 200 € a na druhe len 50 €. Cize Vianoce si urobime len take, ake si mozeme dovolit z tych par eur.
Aka "diskriminacia" toho druhého babatka a pozastavuje sa niekto nad tym v tomto state? Nie.
Toto je dosť od temy lebo tu sa píše či nabehol na učet rodičak a nie kto si ako pomože a na čo má narok raz to je tak inak to nebude a nekazte si náladu pred sviatkami 🙂
veru aj 20 eur ako vianočný príspevok pre dieťa by potešil, nie žeby som nedopriala dôchodcom ale určite toho nepotrebujú toľko ako detičky čo rastú ☹
@stanislavao to vazne dochodci tolko dostanu?to je uplne nefer :-/
@shania31 Ale ano, ja suhlasim, ze aj detom ma byt dopriate, ved ja mam tiez dve deti a viem, co kolko stoji. Ja som len reagovala na to, ze ak uz, tak nech vlada si trochu skrati tie svoje premie a nie sa pozastavovat nad tym, preco dochodcovia maju a my nie.
@stanislavao predpokladam, ze vacsina dochodocov tie peniazky setri cely zivot, aby mali byt aspon za co pochovani, kedze mladi im nemaju za co pohreb spravit. Mne je tiez luto tych deti, ktore chodia derave a bose, ale tiez ma dost udivju pripady, ked ludia nemaju pomaly za co zit, ale hlavne ze deti si spravia 5. No naco??? ja sama deti milujem, ale prave preto keby som bola v takej situacii, tak mam dieta jedno a nie dalsie 4, ked viem, ze im nemam co dat jest ci obliect...je to zlozita tema. V kazdom pripade je mi luto aj deti, aj dochodcov.
@radkanika
@shania31
@stanislavao podla mna v nasom state je na tom rovnako zle,dochodca,matka na materskej aj poctivo pracujuci clovek...kto nekradne nema
@solinkarka VUB žilina a ja nič...
otp banka Nitra, zatiaľ rodičák nenabehol
@sunflower87 asi slabo posluchas 😉
VUB Bytča už mam..:D
@alzbeta125 no tie su az moc pomale ale usta sa im nezastavia... kez by im ruky sli v takej rychlosti ako jazyk 🙂
@solinkarka už nabehol huráááá 🙂 🙂 🙂
@sunflower87 super 😉

ano neviem ale pred sviatkami zvykli skor chodiť tak uvidíme babenky