Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
Mne tiez nie :/
Majovy rodicak sa vyplaca az v juny takze vtedy pride zvyseny vyplaca sa spatne !! Holky rozmyslajte bolo to tu 1000000 x rozoberane
Bratislava VÚB nabehla uz niekomu MATERSKÁ?
Baby, volala som do socky, lebo mi to nešlo do hlavy, že je 17tého a prachy nikde... Tak že mi prídu až v druhom výplatnom termíne - okolo 26tého 🙂
socka - och jaj, aspoň viem kde pracujem...
druhý výplatný termín? ten je len vtedy ak sa zabudnú poslať príspevky, inak nie je druhý termín výplatný!
pochopte to už!
zabudli a hotovo. stane sa!
@lalinko2010 akoze to faaakt zabudli a hotovo?????stane sa???to nemyslis vazne???!!! Akoby sa tebe pacilo keby ti zamestnavatel omylom neposlal vyplatu??!!! Povedala bi si tiez stalo sa nevadi na buduci mesiac dostanem dvojnasobnu vyplatu????
@nafla stane sa, ak je zmena alebo kvôli niečo mu isto sa to stane, a ak je príspevok ohraničený tak sa nestane že sa zabudne, ak je to príspevok prvopríspevok tak sa zabudne správoplatniť. a nesplietaj sem zamestnávateľa, nie je možné porovnať výplatu a rodičovský príspevok. už sa treba uvedomiť, prípadne prebudiť štát, že nie 3 roky je rodičovský, ale vybudovať jasle, škôlky, lepší efekt by bol, aspoň by tu nebola rodičovská demencia.
a ozaj, spýtaj sa tých ktorým zamestnávateľ nepošle výplatu 3-4 mesiace, ako sa tí cítia, a iný PRÍJEM NEMAJÚ, či telefonujú zamestnávateľovi že kde majú výplatu a podobne.
@lalinko2010 ano telefonuju a nielen to aj idu priamo za nimi.....a teraz si predstav bit v kozi slobodnej mamicky ktora je na to odkazana??? Si predstav bit v kozi zeny ktora zije len z tej almuzny...co ma dietatu povedat???ved stalo sa choj sa napast???mne napr tento mesiac nepride pretoze pani ktora ma na starosti posielanie peniazok poslala moju rd na ucet ktory bol zruseny a ktomu ani nebol moj lenze ja mam to stastie ze si mozem privirobit v praci na dohodu a moj muz tiez zaraba ale co ostatne mamicky co nemaju take stastie ?????
@lalinko2010 No vidíš, na MK sa dozvieš všeličo, aj to kde vlastne pracuješ 🙂
A nič sa mi nemenilo, žiadna zmena oproti iným mesiacom a ani prvopríspevok to nebol. Takže len tak zabudli... Tuším to pomenovanie socka je trefné! 🙂
Prečo by to @nafla nemohla porovnávať s výplatou? A vlastne prečo sem ty splietaš rodičovský príspevok? Vari vyplácate aj ten? Tou sockou som to tuším vystihla! 🙂
A proste normálne som tam zavolala, čo je na tom? Normálne som sa informovala. Tá pani zo SOCIÁLNEJ POISŤOVNE bola milá. Takže s Tebou som nevolala....
A tí čo nedostanú výplatu 3-4 mesiace či telefonujú? To sa pýtaš fakt či sranduješ? Tí s tým idú aj do médií, či Ty TV noviny nepozeráš?
Či u Vás v SOCIÁLNEJ POISŤOVNI sú takéto praktiky bežné? Že zabudli vyplatiť a hotovo, stane sa??? Potom sa nečudujem, že tu máme večne nas.até úradníčky...
@ysseba podla toho co som sa dozvedela dnes tak su to praktiky bezne...a naaaahodou sa ohradis tak mas rodicovsku demenciu....hlavne ze oni maju vyplaty nacas aj ked si odflaknu svoju robotu pretoze naaaaahodou zabudnu niekomu poslat peniazky alebo naaaahodou ich poslu niekomu inemu.....keby som ja naaaahodou nieco zabudla urobit v praci hned ide sef po mne ale na urade vsak co STALO SA a nic sa nedeje....a este sa bude rozculovat.....je to proste smutne
@nafla slobodné mamičky ma udivujú ak dokážu zo socky z almužny platiť podnájom, telefón, mobil a podobne, tak tie sú fakt odkázané na almužnu. a to by som si pozrela ako by si telefonovala zamestnávateľovi, že kde máš výplatu, nemá problém ti ju neposlať xy mesiacov, nezažila si nevieš. a tn nepozerám, pretože to čo je v správach je polovina klamstvo a druhá poloviny vymyslené.
@ysseba sociálna poisťovňa má druhý výplatný termín?????????????????????? ak má niekto daný termín že výplata 15teho tak je výplata 15teho, tam nejdu výplaty príspevkov v jeden deň ako na upsvar.
ale škoda vám niečo vysvetľovať. zrušila by som rodičovský do 3 rokov a po 6 mesiacov šup do roboty ako je to v iných štátoch.
@lalinko2010 ja poberam este okrem sr rodicaku aj cr doplatok a tam maju fakt 2 terminy.vzdy dostanem kolo 8 az 10 ale druhy termin maju kolo 20.uz sa mi tak stalo ze mi rd poslali v druhom termine ale to vtedy ked sa to vybavuje.inac mam stale prvy termin.ale to je cr nie sr.
@lalinko2010 Inak SP má naozaj dva termíny čo viem - a to na PN. Na podporu v nezamestnanosti má jeden a na MD fakt neviem - ale asi tak ako na PN.😉 To mám čerstvú informáciu. Inak s tebou súhlasím.😉
@nafla A prečo niekto poslal peniaze na zrušený účet- nahlásila vôbec tá osoba, ktorej patrili peniaze nové číslo účtu na oficiálnom tlačive? Či si akože myslela, že to sa "deje automaticky"....Lebo aj také ženy tu nájdeš, bohužiaľ.😉
@emilia25 rp má tiež jeden výplatný termín, druhý termín je vtedy ak sa stane, že platba neprešla, pretože udali zlý účet, takých je plno alebo ak je to prvopríspevok ale rozhodnutie nebolo právoplatné v deň výplaty tak pošleš v tom druhom termíne, aby rodina mala peniaze. nerobíme to tak, že tebe pošlem, tebe nepošlem a podobne. všetko je v systéme nastavená od do.
a sr nie je iné ako iné krajiny....
@lalinko2010 sak som pisala ze je to hlavne vtedy ked sa to vybavuje potom uz posielaju vzdy v prvom.tu na sk som s tym za tie roky nemala skusenost vzdy som vsetko stihla a poslali normalne.
@lalinko2010 predstav si ze som zazila muzovy meskala prvy mesiac telefonoval niekolko krat za den aj tam bol....nakoniec dal vypoved aj mu robili problemi z ich 2mesacnou lehotou ale kedze sa nedal tak mu ju nakoniec podpisali za 2 dni prisli obe vyplaty....teraz ma lepsiu pracu a platia nacas..preto si dovolim povedat ano volaju aj idu za nimi
@evittam ja neviem ako je to na SP ja píšem na upsvar.
@nafla ale toto neni príklad čo zvykne byť v TV. sú firmy a firmy.
@lalinko2010 Veď ja viem. Odpovedala som ti na tvoju otázku vyššie - či má SP druhý výplatný termín.😉
@nafla Vieš, mňa najviac fascinuje, že ja som sa ani neohradila a aj tak mi tu naložili 😀 Ja to dokonca chápem - od mája sa zvyšuje materský príspevok, tak v SOCIÁLNEJ POISŤOVNI ani majú toho veľa. A ja mám našťastie manžela, ktorý pracuje, takže to, že mi to pošlú o 2 týždne neskôr mi nevadí. Skrátka... Tak ako som zvyknutá /poviem príklad/ že pošlem list a príde za dva dni a raz keď tak nepríde, tak zavolám a informujem sa. Tak som zavolala aj do SOCIÁLNEJ POISŤOVNI a informovala sa. A táto diskusia je na to aby ostatné ženy vedeli či nabehli na účet peniaze, tak som sem napísala nech vedia, že aj takéto niečo môže byť.
@lalinko2010 Mne je milosrdne jedno koľko výplatných termínov má či nemá sociálna poisťovňa. Teraz neviem či fakt mám tú rodičovskú demenciu ja alebo či ty máš nejakú demenciu, ale na jednej strane vravíš, že pracuješ v SOCIÁLNEJ POISŤOVNI a a zrazu píšeš, že nevieš ako to má SP že ty píšeš na upsvar? A aj ja by som zrušila rodičovský do 3 rokov. Aspoň by ste nemali toľko práce a neboli by na úradoch ufrflané ženské.
@ysseba ja som nepísala, že robím na Sociálnej poisťovni, ale každý si vysvetlí socku inak, niekto ako SP a niekto ako UPSVaR.
viac ufrflaných ženských je v tejto diskusii, ktoré si nič nedajú vysvetliť, ako na upsvar. a ver že keď každý druhý telefonát je, že kedy prídu peniaze na účet, tak by si aj ty bola ufrflaná a už z domu by si tak išla, lebo by si si pomyslela, že aká matka s rodičovsku demenciou zase zavolá, že prečo jej neprišli prídavky a rodičovský, ktorá - niektorá - ani nemá poňatia, že to chodí v jednej sume a nie každé zvlášť!
@lalinko2010 Jaaaj tak. Ja som si myslela, že keď som sa pýtala na materskú, tak že je jasné, že som volala do sociálnej poisťovni. Kvôli materskej by som na upsvar samozrejme nevolala, i keď mi je jasné, že niektoré nemajú ani len poňatie o tom kto čo vypláca ☹ A nech majú kľudne naozaj aj dva termíny alebo nech aj zabudli. Hovorím, že ja to chápem. Teraz majú/máte toho veľa a našťastie nečakám zúfalo na tie peniaze ako mnohé. Takže či mi prídu 15teho alebo 30teho pre mňa nie je až tak dôležité, hlavne že prídu 😉
Tak teda prepáč 🙂 Papa a pekný deň. Inač viem si predstaviť tie telefonáty teraz - prečo mi neprišlo o 10€ viac však od mája sa rodičák zvyšoval 🙂
@nafla hlavne ze keď niekto ma rodila tak to nezabudnú prist

dievcata a prislo vam o tych 10,-eur viac? lebo mne nie ☹