icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

evittam
15. aug 2017

@lenicka6697 V zakone je jasne napisane - do konca nasledujúceho mesiaca....nikde tam nic nie je o nejakom 15.😉

skye58
15. aug 2017

Bratislava úrad práce Karlova Ves nič, samozrejme, pani úradníčky majú čas :-/ Neuveriteľné!

lenicka6697
15. aug 2017

@marian86 tak pardon, to mi davnejsie povedali na urade prace, ze vyplatny termin ma byt do 15teho. Ospravedlnujem sa, potom asi ani oni sami nevedia kedy. Dnes som ani nedufala zeby mal dojst vatsinou chodi 16teho

marusia12
15. aug 2017

@skye58 čo zas splietaš bludy... čo s tým majú pracovníčky v Karlovke????? Asi nevieš, ako to funguje... ale nadávať vieš... 😀

marusia12
15. aug 2017

Už to tu písalo viackrát viacero babeniek, ale hold je klasika, že si nikto neprečíta aspoň tri strany diskusie nazad a furt dookola dáva tie isté otázky...
Uzávierky sú do 10, kedy do tohto dátumu treba podať prípadné papiere, zmeny účtov a pod.... od 10 ak podáš, už to ide do ďalšieho mesiaca. Od 10 teda má Národná banka čas, kedy to prevedie....

evittam
15. aug 2017

@marusia12 No ved najlepsie sa nadava na tych,ktori s tym nic nemaju.😉 Financna gramotnosť na SVK je bohužiaľ biedna.
@skye58 Pani uradnicky maju stanovene termíny uzavierok ako aj prevodov platieb na cely rok dopredu takze nemozu len tak posielat ako si zmyslia.

skye58
15. aug 2017

@marusia12 Výplatný termín závisí najmä od konkrétneho úradu práce pod ktorý podľa trvalého pobytu spadáš, vieš? Preto niekto má peniaze skôr, niekto neskôr. Aj tu v Bratislave je viacero úradov práce a pod ktorý spadám, ten mi to vypláca, preto sme mali so sestrou príjem rôzne, hoci sa voláme rovnako, no každá spadáme podľa trvalého pobytu pod iný úrad. Takže láskavo tu všetkých nepoučuj, nebuď arogantná a ešte mi prosím vysvetli, kde som nadávala?

babulenka022
15. aug 2017

ja patrim pod Ba III a tiez, raz mi dojde 14., potom 15., a tiez aj 16.....ja stale ratam s tym 16-tym a nebudem sa tu jedovat....ked pridu skorej, som milo prekvapena. Tak to riesim ja a hadat sa tu z niekym, je ukazka inteligencie konkretneho cloveka.

monula20
15. aug 2017

@lenicka6697 nie na ucet mam..jasne ze idu podla abecedi..ved to vam aj na socialke povedia ..a vcera obchadzali peniaze tatra banky pre ba..2 polka abecedi a nabehnu az streda stvrtok..dnes som volala

nelllinka68
15. aug 2017

@monula20 ja som na začiatku abecedy mam TB a neprišlo ani včera ani dnes
😒

evittam
15. aug 2017

@nelllinka68 Abeceda s tym nic nema, ani banka. Záleží len a len od okresu. Kazdy mesiac sa to tu piseca kazdy mesiac sa tie isté pytaju na to isté. 😂

lalinko2010
15. aug 2017

podľa abecedy, podľa banky, toto sú bludy.
máme stanovenú uzávierku do cca 11 v mesiaci, každý mesiac je inak, - 09/2017 a 12/2017 to bude 8meho a 10/2017 to bude 11teho a 11/2017 to bude 10teho.

marusia12
15. aug 2017

@skye58 netrep blbosti... hádať sa s niekym je normálna diskusia... ak to niekto považuje za ukážku inteligencie, tak je mi ho ľúto 😀 Konkrétne pracovníčky s tým nič nemajú.... asi tomu nejak furt nerozumieš.... 😀 čau

@evittam ale chápeš? dookola ako kolovrátok toto každý mesiac.... a ani za nič nezoberú do rúk zákon a nenaštudujú si to... 😀 hold....

marusia12
15. aug 2017

@lalinko2010 šak im to tu píšem dookola a oni... že je to o inteligencii 😀 Jasné, tiež mi na našom úrade povedali, že oni majú uzávierku do 10 a následne sa valia platby.... Ani banka s tým nič nemá... prevod musí realizovať do 24 hodín od zadania prevodu, tak fakt nechápem to každomesačné nariekanie 😀 A áno, dovolím si dať aj smajlíky, ak by to nejaká zas považovala za škodoradosť...

lindd11
15. aug 2017

má tu niekto OTP ?- kedy tam pripisujú peniaze ?

evittam
15. aug 2017

@monula20 Žiadne podľa "abecedY". Podla OKRESU!!! Ani banka s tým nic nema. Konečne to treba pochopit.

evittam
15. aug 2017

@lalinko2010 To niekomu nevysvetlis - ako mozes citat kazdy mesiac. A co sa deje v blogoch ani nehovorím.😂😎

lalinko2010
15. aug 2017

@lindd11 podľa okresu, nie podľa banky!!!!!

evittam
15. aug 2017

@marusia12 Hold...."komu neni zhura dano, v apatece nekoupi"....😊😉

majuska0503
15. aug 2017

Tak ako má sociálna uzávierky vzdy5 tak úrad práce má uzávierky do10 a potom sa posielajú peniaze dávky by mali byť do18 na účtoch a po18 vyplácajú na poste

lalinko2010
15. aug 2017

@evittam ale toto je už fakt psycho, dnes mi jedna volala a presviedčala ma o tom, že ona má každý mesiac 14teho peniaze na účte, lebo výplatný termín soc.poisť. má 14teho ale už 11teho mala dôchodok na účte a že kde sú kompenzácie, no reku tie prídu dnes a ona a prečo dnes? šak je 15teho, vždy chodili 14teho...únavné, niekedy mám pocit že tí ľudia si myslia že peniaze idú na účet podľa toho ako sa vyspíme my úradníčky....

skye58
15. aug 2017

@marusia12 To skôr ty nerozumieš tomu, čo píšem, alebo všeobecne písanému textu...Hlavne že si drzá a arogantná. Vyplácanie príspevku má na starosti vždy ten úrad pod ktorý spadá človek podľa trvalého pobytu. Ako to majú naplánované síce neviem, no nedáva mi zmysel prečo by si rok vopred naplánovali že v auguste to pošlú neskôr a len niektorým, hoci každý mesiac 15-teho som peniaze mala na účte do 12:00 a to už rok.

marusia12
15. aug 2017

@evittam chápem také tie, čo to riešia prvý mesiac, ale ak jej to chodí dlhšie, tak kurnik vytiahnem zákon, naštudujem a nedávam každý mesiac otázky dookola. Vcelku rozumiem, že niekto z toho žije, tiež mi tých 47€ častokrát zachráni zadok, ale treba myslieť aj na to, že sa môže stať hocičo a raz ten štát tie prachy pošle napríklad 29.

lalinko2010
15. aug 2017

@skye58 si predstav že rok dopresu máme naplánované výplatné termíny, vždy v januári dostaneme rozpis, že kedy je uzávierka, a je tak že občas sa ten termín zmení.
takže ROK dopredu mám rozpis.

marusia12
15. aug 2017

@skye58 tak dvihni zadok a namiesto vypisovania blbostí si zájdi do Karlovky a spýtaj sa, ako to tam majú. V zákone máš jasne uvedené, že do konca mesiaca... to znamená, že ak pošlú 29, tak si môžeš pískať, či si trvalým pobytom v Karlovke alebo v DNV... rozumieš? Ešte nejaké otázky?
A či som drzá? No hold som, lebo ma vie do nepríčetna vytočiť ktokoľvek, kto neovláda základné veci, nedajbože ak treba komusi opakovať dookola to isté.
Slovíčko ČAU znamená, že končím debatu a nemusíš reagovať... to ti tiež jasné doteraz asi nebolo, že?
ČAU

evittam
15. aug 2017

@skye58 Plati čo píše
@lalinko2010
@marusia12

evittam
15. aug 2017

@lalinko2010 No niekomu to nevysvetlis. Dobre sa nadava na cudzieho.😉

liluska2014
15. aug 2017

Boze hadate sa tu za take prkotiny ktore aj tak neovplivnite 🙂 🙂 🙂

marusia12
15. aug 2017

@lalinko2010 ja si neviem predstaviť, že by som pracovala na nejakom úrade, kde by som musela komunikovať s klientami... mňa by tam s tými otázkami asi piclo... 😀

lindd11
15. aug 2017

@lalinko2010 asi som sa nevyjadrila úplne presne. Pýtala som sa na čas pripísania,,,nie na dátum. Jednoducho sa mi zdá, že platby, / napr.RP/ mi avízovaná banka pripisovala cca 10.30-10.40. Posledné dva mesiace niekedy úplne popoludní. Preto som to chcela porovnať.