Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@diabliq6666 alebo teda je to myslene tak , ze ak mas rodicak tak z toho prispevku na starostlivost ti to doplatia na vysku nakladov na jasle , skolku 😉 cize 214 e ci kolko je ten rodicak a ak jasle stoja 320 tak ti mozu doplatit . Ale vacsinou sa rodicak rusi a pobera prispevok. No neviem ci sa daju brat oba naraz
@jenny257 je to mozne😊snad sa mi to do oktobra podari zistit😊
@diabliq6666 je to namesto rodicaku, ak dieta chodi do jasle napr. Vtedy rodicak sa rusi a poziada sa o ten prispevok, NIE je mozne brat obe prispevky!
Ahojte viem že to sen nepatrí ale chcela by som sa opýtať či niekomu už nabehol na účet preplatok za daňové priznanie. Ďakujem za odpovede
@milacik1986 este skoro.aj ja cakam na danovy bonus na deti od DU.minuly rok sme mali 26.ho na ucte.
@milacik1986 este skoro cakaj koncom aprila, maj
@milacik1986 ahoj, nam ano, včera
@bibka44 od zamestnávateľa alebo z dú?
@simasimona od zamestnávatela
@diabliq6666 musis poziadat o odnatie rodicovskeho a dat ziadost o prispevok na starostlivost
@mawiya to ja vsetko viem..brala som prispevok pri malej...ale clanok je zo vcera,tak zistujem co je ns tom pravdy
@diabliq6666 nie je to pravda, never novinarom, ake nam kt.s tym skúsenosti maju 😉
dobrý deň. Mám to všetko aktuálne zmapované. Zákon sa zatiaľ nezmenil a v blízkej dobe sa ani nebude. To "príspevok 280€ k rodičovskemu" znamená, že doplatia DO 280€ nieže Vám dajú ešte + 280€. Autor to zavádzajúco napisal. No keď si žiadate o príspevok 280€ (skolka/jasle...) automaticky ste z rodičovského príspevku "odhlásena" v podstate to má aj svoj zmysel a opodstatnenie.
@marian86 ved prave preto som to tu supla,nech sme v obraze😊
@diabliq6666 ano presne ako pise @martinad84 musis pozdiadať o odňatie príspevku na dieta a pozidat o príspevok na starostlivost. my sme to riešili vo februari a hned v marci mi príspevok vzali ale zároven aj priznali príspevok na starostlivosť na dieťa
@milacik1986 mne prisiel este minuly mesiac
Ahojte myslite ze materska pride uz teraz piatok?
@matkamatkova dufam ze ano 😬
@marshmallow lebo v januari bolo 15.pondelok a prisla mi uz v piatok 12.
@matkamatkova od zamestnávateľa??
@milacik1986 áno minulý mesiac tusim 12.3. A na zaciatku aprila papier o vyuctovani
@matkamatkova Ja čakám od DU tak preto sa pýtam🙂
@milacik1986 z daňového úradu až koncom apríla
Dobrý večer prosim vás nemá niekto skúsenosť s týmto : mam syna zachvilu bude mat dva roky. Teraz sa nam narodila dcera priatel ide s ňou na matersku a popritom bude pracovať ja si idem dať odňať rodičak. A počula som že ja môžem byť doma ako matka starajúca sa o dieťa do 6 rokov. Prosim vás neviete ako to funguje a kde sa to vybavuje? A myslite žje možne poberať niečo aj na syna ďakujem pekne
@77nika77111 ano mozes byt ako matka starajuca sa o syna ( opytajte na urade) , na syna tusim mozes poberat ten prispevok okolo 23 eu dalej, i ked rodicak bude zastavena
@77nika77111 Ja som si zašla na zdravotnú poisťovňu (mám dôveru) vypísala tlačivo, že sa starám o dieťa do 6 rokov a to bolo všetko.
Prosim nevie niekdo kedy budu rodine okres senica pekne dakujem

@jenny257 to viem,ale tam pisu ze k rodicovskemu prispevku...nie miesto rodicaku...preto sa pytam