icon

Nahlásenie pobytu trojročného dieťaťa na úrade práce

map0007
7. aug 2015

Milé mamičky,počula som že ak mala dovŕši 3 rok svojho života,že ju musim nahlásiť na urade kde sa dieťa zdržiava.Je to pravda,mam hu ísť nahlásiť.Ďakujem

jamabe
7. aug 2015

Áno, musíš to nahlásiť na UPSVaR. 🙂
http://www.upsvar.sk/pd/urad-prace-socialnych-v...

map0007
autor
7. aug 2015

@jamabe Ďakujem Vám🙂

majkapepla
7. aug 2015

Prosim ta a kde je to tlacivo,? Som to nenasla 😒
@map0007

ladore
7. aug 2015

Ano je my sme nie a normalne sme mali doma 2* kontrolu potom som teda sla na urad prace tam sa to hlasi vyplnila som 1 list kdo sa o malu stara kde ma pobyt a zmenu iba vtedy vpisat ked pojde skolky - ktorej alebo zmenu adresy prip al bude opatrovatelka tak detto... :/

jajka68
7. aug 2015

ja som sa na to vcera pytala susedy, ona to robi na UPSVaR a ze oni poslu tlacivo a vyplnene ho treba naspat zaniest.

lucia2358
7. aug 2015

@lucia2358 A teraz stránka neexistuje. Dnes som z nej to tlačivo tlačila. 😠

slavaf
7. aug 2015

@majkapepla Daj si do vyhľadávača na tej stránke - oznámenie o zabezpečovaní starostlivosti o dieťa a už ti to zobrazí...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
majkapepla
8. aug 2015

Dakujem 🙂 stiahla som si tlacivo. Neviete ci to mam vyplnat aj pokial som v zahranici a mala bude mat v 20.9. Tri roky.nastupuje tu do skolky.ja som ale este na materskej s druhym dietatom.
@lucia2358

liebling98
8. aug 2015

@majkapepla pokiaľ si na materskej s mladším dieťaťom do 3 rokov, nemusíš nič podávať. Samozrejme, ak je UPSVAR informovaný, že máš mladšie dieťa (napr Ti vypláca prídavky, rodičák). Lebo ak si v zahraničí, tam sa berú do úvahy aj iné veci.

lucia2358
8. aug 2015

@majkapepla Ako písala @liebling98 Ak ste na materskej s ďalším drobcom, nemusíte nič podávať.

majkapepla
8. aug 2015

@lucia2358 dakujem 🙂

salome51
5. sep 2017

@liebling98 prosím ťa, ja mám takú situáciu že starší chodí do MŠ v marci mal 3 roky a som doma na rodičovskom s mladším ročným synom. Nemusím nahlasovať úradu že starší syn je v škôlke?

salome51
5. sep 2017

@majkapepla prosím ťa, ja mám takú situáciu že starší chodí do MŠ v marci mal 3 roky a som doma na rodičovskom s mladším ročným synom. Nemusím nahlasovať úradu že starší syn je v škôlke?

majusqa77
5. sep 2017

@salome51 podla zakona nie. avsak, stretla som sa s tym, ze napriek tomu to ziadaju (vysvetlenie bolo, ze odkial oni maju vediet, ci si ty doma, alebo nie)...

salome51
5. sep 2017

@majusqa77 aha, som sa normálne vyplašila. Myslím si, že vefia že som doma keď mi vyplácaju rodičovský. Ale asi tam radšej zavolám pre istotu. Ďakujem ti.

majusqa77
5. sep 2017

@salome51 to, ze ti vyplacaju RP neznamena, ze si doma 🙂

montemotherone
5. sep 2017

@salome51
@lucia2358
@liebling98 dievčatá myslím že sa myslíte. Nahlasuje sa kvôli dieťaťu, nie kvôli vám. Úrad potrebuje mať zaznsm, kde sa dieťa zdržiava. Myslím že to vzniklo po tomto prípade utýranej Lucky pred niekoľkými rokmi. Aby štát ako tak mal kontrolu kde sú malé deti, kým nastúpia povinnú školskú dochádzku

salome51
5. sep 2017

@majusqa77 máš pravdu.

salome51
5. sep 2017

@montemotherone aj ja mám taký pociť že to vzniklo celé keď sa stalo to s tou Luckou. Ja zavolam radšej na úrad a budem mať istotu. Len či nebude prúser ak to naozaj treba, že mal syn 3 roky v marci a ja dám tlačivo až teraz.

majusqa77
5. sep 2017

@salome51
Ktoré deti netreba ohlásiť?

Osoby, ktorým bolo predĺžené vyplácanie rodičovského príspevku z dôvodu nepriaznivého zdravotného stavu dieťaťa do 6 rokov v zmysle zákona túto ohlasovaciu povinnosť nemajú. Takisto podľa zákona nemajú túto povinnosť osoby, ktoré sú s dieťaťom na materskej a súčasne počas nej ďalšie dieťa v starostlivosti dovŕši vek troch rokov.

salome51
5. sep 2017

https://najmama.aktuality.sk/clanok/234260/komu...
Ja som čítala tento článok, pre to som si myslela že keď som doma s mladším tak nemusím staršieho nahlasovať.

salome51
5. sep 2017

@majusqa77 no lenže ja nie som na matetskj ale na rodičovskej.

majusqa77
5. sep 2017

@salome51 aha. no.. ..ono - pokuty za to nedavaju. ak ti doteraz nestopli vyplatu pridavkov, urcite ti ich nestopnu, ked to odovzdas

salome51
5. sep 2017

@majusqa77 pri našich úradoch to radšej pre istotu odovzdám.

montemotherone
5. sep 2017

@salome51 no, lepšie teraz ako vôbec. A prídavky na neho ti normálne chodia? Hrozilo že to budú zastavovať. Inak dá sa to aj poslať. Doma vytlačiť, vypísať a poslať doporučene 😉

salome51
5. sep 2017

@montemotherone áno, chodia na neho normálne. Teraz mam obavy aby nebol z toho problém keď 3 roky mak v marci

montemotherone
5. sep 2017

@salome51 ale nie 😉 len to vybav a netráp sa