Nahlásenie pobytu trojročného dieťaťa na úrade práce
Milé mamičky,počula som že ak mala dovŕši 3 rok svojho života,že ju musim nahlásiť na urade kde sa dieťa zdržiava.Je to pravda,mam hu ísť nahlásiť.Ďakujem
Prosim ta a kde je to tlacivo,? Som to nenasla 😒
@map0007
Ano je my sme nie a normalne sme mali doma 2* kontrolu potom som teda sla na urad prace tam sa to hlasi vyplnila som 1 list kdo sa o malu stara kde ma pobyt a zmenu iba vtedy vpisat ked pojde skolky - ktorej alebo zmenu adresy prip al bude opatrovatelka tak detto... :/
ja som sa na to vcera pytala susedy, ona to robi na UPSVaR a ze oni poslu tlacivo a vyplnene ho treba naspat zaniest.
http://www.upsvar.sk/br/odbor-socialnych-veci-a...
Toto by mohlo fungovať.
@majkapepla Daj si do vyhľadávača na tej stránke - oznámenie o zabezpečovaní starostlivosti o dieťa a už ti to zobrazí...
Dakujem 🙂 stiahla som si tlacivo. Neviete ci to mam vyplnat aj pokial som v zahranici a mala bude mat v 20.9. Tri roky.nastupuje tu do skolky.ja som ale este na materskej s druhym dietatom.
@lucia2358
@majkapepla pokiaľ si na materskej s mladším dieťaťom do 3 rokov, nemusíš nič podávať. Samozrejme, ak je UPSVAR informovaný, že máš mladšie dieťa (napr Ti vypláca prídavky, rodičák). Lebo ak si v zahraničí, tam sa berú do úvahy aj iné veci.
@majkapepla Ako písala @liebling98 Ak ste na materskej s ďalším drobcom, nemusíte nič podávať.
@lucia2358 dakujem 🙂
@liebling98 prosím ťa, ja mám takú situáciu že starší chodí do MŠ v marci mal 3 roky a som doma na rodičovskom s mladším ročným synom. Nemusím nahlasovať úradu že starší syn je v škôlke?
@majkapepla prosím ťa, ja mám takú situáciu že starší chodí do MŠ v marci mal 3 roky a som doma na rodičovskom s mladším ročným synom. Nemusím nahlasovať úradu že starší syn je v škôlke?
@salome51
@lucia2358
@liebling98 dievčatá myslím že sa myslíte. Nahlasuje sa kvôli dieťaťu, nie kvôli vám. Úrad potrebuje mať zaznsm, kde sa dieťa zdržiava. Myslím že to vzniklo po tomto prípade utýranej Lucky pred niekoľkými rokmi. Aby štát ako tak mal kontrolu kde sú malé deti, kým nastúpia povinnú školskú dochádzku
@montemotherone aj ja mám taký pociť že to vzniklo celé keď sa stalo to s tou Luckou. Ja zavolam radšej na úrad a budem mať istotu. Len či nebude prúser ak to naozaj treba, že mal syn 3 roky v marci a ja dám tlačivo až teraz.
@salome51
Ktoré deti netreba ohlásiť?
Osoby, ktorým bolo predĺžené vyplácanie rodičovského príspevku z dôvodu nepriaznivého zdravotného stavu dieťaťa do 6 rokov v zmysle zákona túto ohlasovaciu povinnosť nemajú. Takisto podľa zákona nemajú túto povinnosť osoby, ktoré sú s dieťaťom na materskej a súčasne počas nej ďalšie dieťa v starostlivosti dovŕši vek troch rokov.
https://najmama.aktuality.sk/clanok/234260/komu...
Ja som čítala tento článok, pre to som si myslela že keď som doma s mladším tak nemusím staršieho nahlasovať.
@salome51 no, lepšie teraz ako vôbec. A prídavky na neho ti normálne chodia? Hrozilo že to budú zastavovať. Inak dá sa to aj poslať. Doma vytlačiť, vypísať a poslať doporučene 😉
@montemotherone áno, chodia na neho normálne. Teraz mam obavy aby nebol z toho problém keď 3 roky mak v marci
@salome51 ale nie 😉 len to vybav a netráp sa

Áno, musíš to nahlásiť na UPSVaR. 🙂
http://www.upsvar.sk/pd/urad-prace-socialnych-v...