icon

Najvyššia materská

30. apr 2022

Dobry večer prajem.. vedeli by ste mi prosim vas povedať, ake vysoke odvody treba mesačne zaplatiť pre tu navyššiu matersku ? Myslim tych poslednych cca 90 dni

Strana
z2
diamond007
30. apr 2022

Keď vidím koľko žien to ogabava, dávam tomu rok a zrušia to🤦

nafka0483
30. apr 2022

Pisu to na stranke SP ;)

ninka99865
1. máj 2022

@diamond007 a prečo si napomôcť keď sa dá? 🤔

lilinka88
1. máj 2022

@ninka99865 jedna vec je pomôcť si a druhá zneužívať sociálny systém. V SP nie sú padnutí na hlavu a všetko podozrivé sa došetruje, nie je neobvyklé,že zamestnávať má kontrolu nielen z SP,ale aj inšpektorátu práce...

ninka99865
1. máj 2022

@lilinka88 veď viem ale robí to 727171 ľudí a viem že to bolo riešené aj trestným oznámením zo strany sociálnej poisťovne a nikdy nič nezmohli. A keď človek pracuje normálne a len takto si chce dopomôcť prečo nie, jediný kto zneužíva štát vieme dobre kto to je

lilinka88
1. máj 2022

@ninka99865 ono to,že dotyčnej sa nič nestane, neznamená,že ani zamestnávateľ nemá vyvodenie dôsledky,lebo dobre vieme,že keď ti raz príde nejaká kontrola,tak si niečo nájde...plus si na tohto zamestnávateľa SP môže posvietiť aj do budúcna. Ďalšia vec, to,že to o ničom nevieš, neznamená,že sa ani nič nedeje. Je x prípadov,kedy napr žene neuznali vysoký VZ
No a v neposlednom rade, takéto si dopomôcť znamená,že to tým ženám a mužom na materskej platíš aj ty zo svojich odvodov...

maciatkolulu
1. máj 2022

@ninka99865 waaw, keď to robí hana, bude aj ada a keď to robí vláda, bude aj Jana a tak, ved a co🤣🤣🤣🤣. Také krásne čisto slovenské. Véd nech dostanú ti, čo naozaj pracujú a zaslúžia si, to je také normálne, či? Keď sused kradne budem aj ja? Ci ako? Jaaaj, asi hej, lebo toto je podvod a tiež si myslím, že kvôli pár vychcancom prídu ti slušní a poctivo zase o to, čo si zaslúžia. Ti, čo reálne makali na sebe a reálne zarábali slušne peniaze..... Hold. Ale potom nerevat, že všetko je vyššie, niekde na podvodníkov štát brat musí.

ninka99865
1. máj 2022

@lilinka88 jasne to súhlasím. Len viem že aj zo strany sociálky sa to dá “poistiť” aby sa nič neriešilo nekontrolovalo len to treba mať cele vybavené. A viem že sa to takto robí a nieje to nič nezvyčajne 🤷‍♀️

ninka99865
1. máj 2022

@maciatkolulu 🤦‍♀️🤦‍♀️ No chcela by som vidieť, kebyže máš tu možnosť že povieš nie ďakujem, stačí mi nižšia 🙂

lilinka88
1. máj 2022

@ninka99865 už teraz nastávajú napr zmeny čo sa týka zapocitavania dní do podmienky 270 dní NP v posledných dvoch rokoch a to práve preto,že ženy odrbavaju, uzatvárajú si aj 2-3 dohody tesne pred pôrodom,aby si nazbierali dni. tiež si chceli "len" pomôcť a "len" odrbavali systém...

lilinka88
1. máj 2022

@ninka99865 akože čo sa dá poistiť a vybaviť? Aby nemali kontrolu? To asi ťažko...

ninka99865
1. máj 2022

@lilinka88 to som napríklad nevedela že sa to teraz dá/dalo takto započítať. Cize musíš mať vyslovene dlhodobo dohodu uzavretú alebo ako to bude?

ninka99865
1. máj 2022

@lilinka88 no dá. Stačí mať známosti

ninka99865
1. máj 2022

@lilinka88 tak ako sa dá vybaviť keď si PN aby ta neprisli skontrolovať dá sa aj toto

lilinka88
1. máj 2022

@ninka99865 nie, musíš aj reálne pracovať,nie mať iba uzavretý PP a nulové VZ...nikto není padnutých na hlavu,aby mu nebolo jasné,že žena v 5. mesiaci tehotenstva asi nebude zvládať robiť v 3 prácach naraz. Nehovoriac o Tom,že už len ten fak,že žena je tehotná odradí drvivú väčšinu zamestnávateľov túto ženu zamestnať

lilinka88
1. máj 2022

@ninka99865 tomuto vážne veríš? Áno, možno ak si "veľké zviera" tak si to vybaviť môžeš,ale nie bežný zamestnávateľ... Keď je podozrenie na zneužívanie sociálneho systému, to nie je o jednom človeku,že tam nepôjde kontrola, to sa dávajú podnety aj na inšpektorát práce a keď už je raz podnet,tak sa to nedá len tak zmiesť zo stola

ninka99865
1. máj 2022

@lilinka88 no veď jasne že nie bežný zamestnávateľ. Tak viem lebo známa to cele takto mala.. aj aj PN ponmaterskej ročnú aby mala maximálnu.

ninka99865
1. máj 2022

@lilinka88 no veď jasne že musíš odvádzať. To mi je jasne

lilinka88
1. máj 2022

@ninka99865 ahaa, vieš o jednom prípade...tak porozmýšľaj o koľkých, ktorým to takto nevyšlo alebo málo nejaké dôsledky nevieš. A plus o Tom,že to,čo mala tvoja známa pred x rokmi už teraz vôbec nemusí platiť, keďže sa vo veľkom rozmohlo práve to,že veď aj iní to tak robia...

ninka99865
1. máj 2022

@lilinka88 no praveze viem o viacerých prípadoch ale to je jedno. Len som chcela poukázať nato že je to bežná prax

marca12
1. máj 2022

A oplati sa to? Ked si spocitas tie vysoke odvody,co odvedies

00kvetinka00
1. máj 2022

Myslim ze moc sa na to "zarobit" neda .... treba to ozaj dobre prepocitat .... aj popitat sa zien vo s tym robia nie len tak hoc koho......... ale fiktivne navisit plat je naj na hypoteku ..... teda uz aj to nieje to co bivalo 🤣

diamond007
1. máj 2022

@maciatkolulu presne si to napísala... Potom to, čo si to zaslúžia nedostanú lebo sa snažia s tým niektori vychcat ... Ona bude spokojná že teraz to schválili jej... Keď to o rok či desať rokov zrušia, jej bude jedno že jej sestra či dcéra to nevyužije..hlavne že ona nahrabala, koľko sa dalo

diamond007
1. máj 2022

@ninka99865 každá má tu možnosť to spraviť, nahrabať. Ja si hrabem na svojej pôde, nie to, čo mi nepatrí.

maciatkolulu
1. máj 2022

@ninka99865 miaj dcéra sa narodila s hydrecephalusom, 4x ooerovana za 1.rok nedostala som ani cent, ani som nežiadal, bola som vďačná, úprimne a od srdca, že bola OK, že ďalšiu reoperaciu mala až ako 15.rocna,ze zmaturoval, že bola ôk, videla som dosť na to, aby som žiadala o pár centov.... Potrebovali to reálne iní, ja viem, že o zchramstli vyzirky, čo si po vybavovali predĺžené platené, ale mňa by hanba fackovala, takže predstav si, ano, nepožiadal som aj keď som mala možnosť, bola som doma na NEPLATENOM.

maciatkolulu
1. máj 2022

@00kvetinka00 a pritom sa doučiť gramatiku, to by bolo top😉

maciatkolulu
1. máj 2022

@ninka99865 inak predtým ako niečo napíšeš sa aj zamysli... Nie všetci sú odrbavaci a zneužívaci systému, naozaj existujú aj takí, ver tomu.... Ale každému sa vráti, aj tomu ver😉

ninka99865
1. máj 2022

@maciatkolulu myslím že sa zhodneme natom, že sa nezhodneme. Autorke držím prsty nech to vyjde 🍀

maciatkolulu
1. máj 2022

@ninka99865 určite sa nezhodneme, ja sa totižto nezhodneme s odrbavaci a vychovávala a vychováva tak aj svoje deti, je smutné ak tak niekto robí. Ale držím ti palce v živote.

00kvetinka00
2. máj 2022

@maciatkolulu .....tolerantmost k ludom s dislexiou a disgrafiou ...... alebo mame byt vsetci urazajuci ako ty 🤣🤣

Strana
z2