Najvyššia materská
Dobrý deň poradíte mi ako dosiahnuť najvyššiu materskú?
Ďakujem
Ak pracuješ a ideš na materskú ešte tento rok, tak jedine ukončiť pracovný pomer, nové zamestnanie s vysokým príjmom a minimálne 90 dní bez PN či OČR. Pôvodný pracovný pomer ale musíš skončiť najprv. A nový pomer ideálne pár dní naviac ako len 90 a nie pomer u rodiny, inak to sociálna poisťovňa vyhodnotí ako účelové a vyššie materské zamietne. Ak ideš na materskú až budúci rok, tak sa ti bude počítať príjem z roku 2023, takže môžeš si zvýšiť príjem na druhý polrok tak vysoko, aby priemer za celý rok ti vyšiel na najvyššiu materskú.
@kajus08 ja som ju dosiahla tak, ze som pracovala, skus aj ty ;)
ja som "vyuzila" moznost o ktorej pisala @melanta.... zrusila stary TPP a zamestnala sa na novy s vyssim zakladom.samozrejme nie s maximalny zakladom a anie nie presne na 90 dni 🙂... pracujem od 17 rokov... a preco ak je taka moznost neskusit to....a to chvalabohu sm cely zivot platila vstko ako sa ma a som zdrava... cize uvidme snad to klapne a bude vsetko ok...30.08.2023 na stupujem na MD, tak hadam so schvalenim nebude najmensi problem...ak tak mi kludne napis spravu.
@milanemila ja samozrejme pracujem , ale viem že by sa dalo využiť nejako že by som sa zamestanala niekde inde

@kajus08 Pracujes za lepsiu mzdu