Narastá nečerpaná dovolenka počas reťazových pôrodov?
Teda ked je zena doma x rokov narasta necerpana dovolenka ci vzdy pri navrate ma adekvatnu za 1 rok?
@chrobak7 aha takze je v podstate jedno ci si miniem pred dalsou materskou alebo si necham na neskor? To potom ked sa zena vrati po 3 materskych tak ma 15 tyzdnov dovolenky? Nejde mi to do hlavy.
Ak nastúpiš po prvej materskej a rodičovskej do práce, tak už musíš vyčerpať zostatok dovolenky, lebo ti časť z nej prepadne. Ak ale kontinuálne pokračuješ z jednej rodičovskej potom na druhú materskú, zase na rodičovskú dovolenku a potom zase na materskú, tak si dovolenku nemáš kedy vyčerpať. Preto ju čerpáš, až keď sa vrátiš do práce z poslednej rodičovskej, tak si ju vyčerpáš.
Nebudeš mať nárok na 15 týždňov. ZA obdobie materskej vzniká nárok na dovolenku, ale obdobie rodičovskej dovolenky sa do výpočtu nároku dovolenky nezahŕňa ako odpracované obdobie. Za to obdobie sa potom nárok na dovolenku kráti. Takže po návrate budeš mať nárok napr. na 45 dní dovolenky (to som len strelil, neviem, koľko bude presne nárok, to by si musel uviesť presne všetky obdobia práce, rodičovskej, materskej, prípadne PN). Túto dovolenku si budeš musieť vyčerpať čo najskôr po návrate, najneskôr do konca roka, kedy sa do práce vrátiš.
@chrobak7 ahaa okej, dakujem krasne za vysvetlenie
Neprepada... Ak nastupis, tak si ju vycerpas a ak sa dohodnete na vypovedi, tak zvyknu preplatit ( mne preplatili).

Ak máš reťazové materské dovolenky a medzi nimi vôbec nepracuješ, tak dovolenku, ktorá ti vznikla za toto obdobie, si vyčerpáš po návrate do práce.
Výpočet pre teba nie je podstatný, to zamestnávateľovi urobí mzdový systém. Je to trochu komplikované na manuálny výpočet.