icon

Nárok a dokumenty na príspevok na starostlivosť o dieťa

25. sep 2026

Zdravím. Prechádzam z RD na MD. Staršie dieťa nemá ešte 3 roky a nechodí do školky. Kedže súbeh materského a rodičovského príspevku nie je možný, čítala som, že dočasne existuje nárok aspoň na príspevok na starostlivosť o dieťa (cca 41eur).
Žiadali ste o tento príspevok pred alebo po narodení druhého dieťaťa? Čo všetko bolo nutné doložiť k žiadosti?
Ďakujem

anonym_570722
•
25. sep 2026

Ahoj, my sme ho dostali ale absolutne netusim, co vsetko bolo treba. Ale isto viem, ze deti uz boli vacsie (aj to babo), lebo nam ho vyplacali spatne. Deti su po roku.
A preco o tom nic neviem - bola som totiz podat ziadost ze som uz prechadzala z MD (s mladsim) na RD, a tam mi pracovnicka sama povedala, ze existuje takyto nejaky prispevok (ja som o nom nevedela), ze tiez nanho mame narok, a ci mi s tym ma pomoct. Vypisala so mnou papiere, popytala co jej bolo treba (na nic si nepamatam), a proste uz mi len dosiel po case schvaleny prispevok.
Bolo to minuly rok.

Takze velmi mila pani pracovnicka - a tym chcem povedat, ze mozno takto chod, popros o info a pomoc a vybavia to s Tebou rovno.

anonym_f4cea7
•
25. sep 2026

@anonym_autor k žiadosti sa prikladajú len rodné listy oboch detí pokiaľ je staršie doma a nie v zariadení - čiže po narodení 2.dieťaťa