icon

Nárok na maródku ihneď po ukončení materskej

ninka30
30. jan 2018

Baby mám takúto situáciu. 14.01. mi končila MD, no ochorela som a tak som 16.01. teda den po ukončení šla na PN. Môj pracovný pomer v práci trvá aj naďalej. Bude mi táto PN vyplatená? Resp. mám na ňu nárok? Žiadosť o rodičovský príspevok som ešte nepodala.

nelinka2009
•
31. jan 2018

To by ma aujinalo ci pocas rodicovskej mozem byt pn ked som chora?? Aj so starsim dieratom mozem cerpat ocr??

seagul
•
31. jan 2018

A ty si po materskej dovolenke nastupila naspat do prace? Lebo narok na platbu za PN alebo OCR vznika, len ked pracujes, cize nie pocas rodicovskej dovolenky.

elizita
•
31. jan 2018

Podla mna nie. Ved nemate ani jedna nemocenske poistenie, ktore by bezalo. Teda aspon ste to nenapisali..

evittam
•
31. jan 2018

@elizita Pokial PP trvá tak trva aj NP.
@ninka30 Pokial si nastúpila na PN do 7dni od skončenia MD -co podla toho co pises tak ano a tvoj PP trva tak mas narok na PN-pozor vyplaca od prvého dna SP-nedaj sa oklamat. A mas narok aj na RP.

evittam
•
31. jan 2018

@nelinka2009 Ano, pokial PP trva tak do 7dni od skončenia MD.

evittam
•
31. jan 2018

@seagul Plati co pisem

aduska_ba
•
31. jan 2018

@evittam Ak som pred nástupom na MD bola szco a nenastúpila ešte na RD mám nárok na PN, alebo OCR s druhým dieťaťom?

jankavt1
•
31. jan 2018

Jasne ze mas narok po MD na PN. Ved mozes aj pocas MD otehotniet a ist na rizikove - PN a potom mas aj dalsiu MD

evittam
•
31. jan 2018

@aduska_ba Platila si odvody do SP, mala si narok na MD? Tvoje poistenie trvalo aj pocas MD?

aduska_ba
•
31. jan 2018

@evittam pred MD som platila odvody, ale počas MD neplatí odvody

evittam
•
31. jan 2018

@jankavt1 Pocas MD nemôžeš ist na PN-nemozes poberať dve dávky sucasne,ktore sa týkajú NP.

evittam
•
31. jan 2018

@aduska_ba Pytam sa ci trva poistenie

evittam
•
31. jan 2018

@aduska_ba Cize ak si naďalej bola prihlasena aj pocas MD na SP ako SZCO tak si tiež mala narok na PN do 7dni od skončenia MD.

jankavt1
•
31. jan 2018

@evittam po MD mas narok na PN

evittam
•
31. jan 2018

@jankavt1 Prečo to pises mne?! Plati čo píšem vyssie-narok na PN vznika ak trvá poistenie aj pocas MD-t.j.PP alebo SZCO alebo DNP a na PN treba nastúpiť do 7dni od skončenia MD.
Cize ak napr. matke na MD skončil PP pocas MD tak žiadna PN po MD.

ninka30
autor
•
31. jan 2018

@evittam Dakujem. Ano moj PP trval aj pocas MD a trva nadalej. Prvy den po ukenceni MD mi dal zamestnavatel nastup na RD. Na pn som nastupila na druhy den, takze v lehote. Veru vselico na mna skusali v SP, aby sa vyhli plateniu od prveho dna. A veru jemne povedane snazili sa ma uviest do omylu......Dufam ze uz nic dalej vymyslat nebudu!

bodka1234
•
1. jún 2019

@ninka30 ahoj viem že je to starší príspevok ale zaujímalo bya z akého vymeriavacieho základu ti bola v tvojom prípade PN vyratana?

ninka30
autor
•
2. jún 2019

@bodka1234 z toho čo aj materská.

patris2017
•
27. jún 2021

@evittam a ak sa mi stal úraz na konci materskej mam nárok na PN po jej skončení?