icon

Nárok na maródku ihneď po ukončení materskej

ninka30
30. jan 2018

Baby mám takúto situáciu. 14.01. mi končila MD, no ochorela som a tak som 16.01. teda den po ukončení šla na PN. Môj pracovný pomer v práci trvá aj naďalej. Bude mi táto PN vyplatená? Resp. mám na ňu nárok? Žiadosť o rodičovský príspevok som ešte nepodala.

nelinka2009
31. jan 2018

To by ma aujinalo ci pocas rodicovskej mozem byt pn ked som chora?? Aj so starsim dieratom mozem cerpat ocr??

seagul
31. jan 2018

A ty si po materskej dovolenke nastupila naspat do prace? Lebo narok na platbu za PN alebo OCR vznika, len ked pracujes, cize nie pocas rodicovskej dovolenky.

elizita
31. jan 2018

Podla mna nie. Ved nemate ani jedna nemocenske poistenie, ktore by bezalo. Teda aspon ste to nenapisali..

evittam
31. jan 2018

@elizita Pokial PP trvá tak trva aj NP.
@ninka30 Pokial si nastúpila na PN do 7dni od skončenia MD -co podla toho co pises tak ano a tvoj PP trva tak mas narok na PN-pozor vyplaca od prvého dna SP-nedaj sa oklamat. A mas narok aj na RP.

evittam
31. jan 2018

@nelinka2009 Ano, pokial PP trva tak do 7dni od skončenia MD.

evittam
31. jan 2018

@seagul Plati co pisem

aduska_ba
31. jan 2018

@evittam Ak som pred nástupom na MD bola szco a nenastúpila ešte na RD mám nárok na PN, alebo OCR s druhým dieťaťom?

jankavt1
31. jan 2018

Jasne ze mas narok po MD na PN. Ved mozes aj pocas MD otehotniet a ist na rizikove - PN a potom mas aj dalsiu MD

evittam
31. jan 2018

@aduska_ba Platila si odvody do SP, mala si narok na MD? Tvoje poistenie trvalo aj pocas MD?

aduska_ba
31. jan 2018

@evittam pred MD som platila odvody, ale počas MD neplatí odvody

evittam
31. jan 2018

@jankavt1 Pocas MD nemôžeš ist na PN-nemozes poberať dve dávky sucasne,ktore sa týkajú NP.

evittam
31. jan 2018

@aduska_ba Pytam sa ci trva poistenie

evittam
31. jan 2018

@aduska_ba Cize ak si naďalej bola prihlasena aj pocas MD na SP ako SZCO tak si tiež mala narok na PN do 7dni od skončenia MD.

jankavt1
31. jan 2018

@evittam po MD mas narok na PN

evittam
31. jan 2018

@jankavt1 Prečo to pises mne?! Plati čo píšem vyssie-narok na PN vznika ak trvá poistenie aj pocas MD-t.j.PP alebo SZCO alebo DNP a na PN treba nastúpiť do 7dni od skončenia MD.
Cize ak napr. matke na MD skončil PP pocas MD tak žiadna PN po MD.

ninka30
autor
31. jan 2018

@evittam Dakujem. Ano moj PP trval aj pocas MD a trva nadalej. Prvy den po ukenceni MD mi dal zamestnavatel nastup na RD. Na pn som nastupila na druhy den, takze v lehote. Veru vselico na mna skusali v SP, aby sa vyhli plateniu od prveho dna. A veru jemne povedane snazili sa ma uviest do omylu......Dufam ze uz nic dalej vymyslat nebudu!

bodka1234
1. jún 2019

@ninka30 ahoj viem že je to starší príspevok ale zaujímalo bya z akého vymeriavacieho základu ti bola v tvojom prípade PN vyratana?

ninka30
autor
2. jún 2019

@bodka1234 z toho čo aj materská.

patris2017
27. jún 2021

@evittam a ak sa mi stal úraz na konci materskej mam nárok na PN po jej skončení?