Nárok na platbu počas pracovnej neschopnosti po rodičovskej dovolenke
Zdravim prosim vás máte skúsenosti keď vám koncil rodičovský a mali ste nastúpiť do prace ale nenastúpili a išli ste na pn mali ste normáne zaplatenú ?Dakujem
Nie, PN zaplatenú mať nebudeš
Ako bolo spomínané , musíš obnoviť nemocenské poistenie, čiže nastúpiť jeden deň do práce alebo čerpať dovolenku. Nemusíš ist na PN, ale môžeš ist kľudne na úrad práce a poberať dávku v nezamestnanosti. Vieš aspoň by si nemusela dodržiavať vychádzky atd ako pri PN. Keď obnovis ten deň poistenia, mala by sa ti dávka v nezamestnanosti počítať z toho, čo materská
Pokiaľ ti trvá naďalej PP, môžeš hneď nasledujúci deň nastúpiť na PN, no nepočítajú,že bude dlhodobá
Pokial viem, musis aspon na jeden den obnovit nemocenske poistenie napr. cerpanim dovolenky, inak PN platena nebude
@petamich čerpaním dovolenky mám nárok na dovolenku keď som po rodičovskom ?
otazka znie, ci mas nejaku dovolenku, za rodicak dovolenka nevznika, iba za MD
otazka znie, ci mas nejaku dovolenku, za rodicak dovolenka nevznika, iba za MD
@balerina2025 no keď som odchádzala z prace MD dovolenka mi zostala ale neviem ako to je s dovolenkou či aj na ňu musím odrobiť nejaké dni
na tu co ti ostala, nemusis pracovat. tu mas ''prenesenu''
Vezmi deň dovolenky, potom si daj preplatiť zvyšnú a daj výpoveď.... ak splníš podmienky ( posledné 2 roky žiaden príjem,cize nič odpracované) tak dostaneš plnú podporu a to sú nemalé peniaze😉

Pokial viem, musis aspon na jeden den obnovit nemocenske poistenie napr. cerpanim dovolenky, inak PN platena nebude