icon

Nárok na predĺžený rodičovský príspevok pri súkromnej škôlke

23. mar 2025

Ak si poziadam o rodicovsky z dovodu neprijatia do spadovej skolky, ale vzali by ju do inej (sukromnej, ci statnej skolky) vznikne narok?
Moze potom do tej druhej nespadovej skolky chodit? Alebo len na niekolko hodin? Aspon do 12tej?

luliu
23. mar 2025

Nie, nemôže chodiť do škôlky. A dnes to už nie je o spádovej škôlke, môžu ju zaradiť do akejkoľvek škôlky v meste a tým pádom nárok nie je. Nechcela by si veľa? Čo takto ísť pracovať?

domka222
23. mar 2025

Podmienky na vznik nároku rodičovského z dôvodu neprijatia boli upravené. Treba si nájsť a prečítať.

autor
23. mar 2025

@luliu sedlacizmy si nechaj pre seba, ja som pracujuca ale mala je tyzden v skolke a 2 tyzdne doma, ked nevies tak nerad

@domka222 vdaka, to so nevedela idem pozriet tie zmeny

nikoleta999
23. mar 2025

Teraz v našej skupine písala kočka, ako si chce privyrobiť, lebo ma syna autistu, ktorý nie je odplienkovaný a nerozpráva a NESCHVALILI jej predlzený rodičák ... Pochybujem, že Ti ho schvália, ak máš len tento dôvod ...

luliu
23. mar 2025

Ten rodicak je pre tých čo nemôžu ísť do práce kvôli neprijatiu dieťaťa do akejkoľvek škôlky v meste, nie kvôli chorobnosti dieťaťa. Všetky deti sú chorlave v škôlke, to by sa štát nedoplatil

zojanka
Autor odpoveď zmazal
autor
23. mar 2025

Takze ked ju nezoberu v spadovych skolkach v obciach/mestach, ale zoberu ju v obci/meste o 10 - 15 km (ktore uz ale nie su spadove) tak vznikne narok, alebo nemoze chodit do ziadnej skolky, ani o 20 km dalej?

luliu
23. mar 2025

Nemôže byť prijatá do žiadnej škôlky

petamich
23. mar 2025

Ak ju vezmu do skolky o 15 km dalej, tak narok zanika - nemozu ju zobrat do ziadnej skolky ani po odvolani (ked ju neprijmu do spadovej, musis podat odvolanie a ak nevezmu ani do nespadovej akejkolvek po odvolani, tak potom vznikne narok).