Nárok na príspevky v Anglicku, ak je dieťa na Slovensku
Ahojte.Momentalne s partnerom zijeme v UK kde sa nam narodilo dieta a kde som poberala aj matersku.O mesiac sa aj so synom vraciame na SVK kde uz ostavame na trvalo,zatial co partner ostava na dalej pracovat v UK.Otazka je ci moze partner poberat nejake prispevky v UK a ake a o co mozem poziadat ja na SVK.Dakujem krasne za odpoved a prajem pekny vecer
@petra8888 naďalej budete poberať rovnaké príspevky v UK, tým pádom nemáš nárok na príspevky na SK. (Kým bude partner pracovať v UK, oficiálne odvádzať do ich sociálneho systému, podľa ich platnej legislatívy, má nárok na rodinné dávky bez ohľadu kde má dieťa trvalý pobyt a kde sa aj reálne zdržiava)
Dakujem za odpoved😊
zienky prosim poradte, vobec sa nevyznam v uradoch v UK. narodilo sa nam na SK dieta ale manzel ma riadnu pracovnu zmluvu v UK, ja s detmi som na SK. na SK mi nepriznali rodinne pridavky na druhe dieta a na prve mi dokonca stopli. nechcu mi na SK priznat rodinne pridavky ani kocikovne, vraj ked ma muz prijem v UK tak nam to maju platit v UK. co k tomu vsetko treba aby sme to vybavili. ide mi hlavne o kocikovne, to je na SK cca 800 eur, v UK ani netusim ze take maju. dakujem
@ivani V UK je kocikove 500 libier... Ak maju deti trvaly pobyt na SVK aj pediatricku, rodicak ti musia dat.... Ale prispevky pobera manzel v UK.... Moj maly sa narodil v UK a prestahovali sme sa na SVK s tym ze otec maleho robi v UK a aj tam pobera prispevok, a ja tu poberam rodicak

@petra8888 Ty mas narok na rodicovsky a tvoj partner, ak pracuje v UK, ma narok poberat na maleho pridavky z UK... My to mame rovnako, ja som s malym na svk a otec maleho pracuje v UK, pobera pridavok v hodnote 80libier