Nárok na rodičovský príspevok pri návrate na Slovensko
10. mar 2025
Dobrý deň žienky poraďte prosím… Žijeme s priateľom v Nemecku tretí rok pred troma mesiacmi sa nám narodil syn… mysleli sme si že zostať tu bude pre nás najlepšie no bohužiaľ nieje.. chyba nám rodina a pocit že máme s kým zdieľať radosť z nového prírastku a hlavne nám chyba civilizácia keďže žijeme v horách kde takmer nič nieje… preto sme sa rozhodli sa vrátiť na Slovensko lenže nemáme anilen šajnu ako to všetko funguje… poberám na maleho rodičovský aj prídavky samozrejme nemecké ako sa to rieši pri sťahovaní na Slovensko? Mám vôbec na niečom nárok a ak áno tak na čo?

Prispevky, ktore si ziskala pracou ti teraz nikto nezoberie, vsetko ti plati stat, ten rok - kludne chod na par tyzdnov mesiacov k rodicom, ked mas taku silnu potrebu mat ich okolo seba, mozno si aj uvedomis, ze to take skvele nebude, ako si to teraz snivas, ze budu pomahat a boh vie co este... skor ries to, ze ste niekde na samote, skuste sa prestahovat viac k mestu, priatel nech si najde robotu viac medzi ludmi a bude ti lepsie... s malym date baby plavanie, Krabbelgruppe, baby jogu a najdes si kamosky, proste pri prvom dietati je ten pocit "pada mi to doma vsetko na hlavu a stale som sama" pre kazdu zenu rovnaky a je uplne jedno, ci si tu ci tam...
Moc som ti nepomohla, ale nerobte unahlene rozhodnutia... este stale sa viete v ramci nemecka prestahovat a bude to fajn... priatel na slovensku uzivi rodinu? Ake mate plany?