icon

Nástup na materskú 8 tyždňov pred termínom

18. jún 2025

Ahojte, čítala som rôzne diskusie ohľadom skoršieho nástupu na materskú, že si žena vie sama vybrať termín v rozmedzí 6-8 týždňov. Dnes som bola u lekára ale povedal, že 8 týždňov vopred je možné len v prípade rizikového alebo viacplodového tehotenstva, že inak by to nemal ako obhájiť. Tak ma zaujíma ako to teda je, či to proste závisí od konkrétneho lekára... Ďakujem

hederamonstera
18. jún 2025

Nech ti to ukaze v zakone. Zavolaj si na socialnu poistovnu/zdravotnu a opytaj sa ich a jemu povedz, ze si volala a co ti povedali.
Ale urcite mozes ist 8tyzdnov pred tp

zuzinka888
18. jún 2025

Nie, lekar to nemusi obhajovat, kedze dlzka natwrskej sa nemeni- nastupis skor= skoncis skor. Tu si len niekto dokazuje svoje postavenie- na co nema pravo.

krasneleto
18. jún 2025

aktualne nemusi mat na to dovod... 10 rokov do zadu myslim , ze ano

javiemneviem
18. jún 2025

Keď chceš nastúpiť na materskú nástup na materskú. Ja som nastupovala 8 týždňov pred pôrodom. Materska sa potom ukončila skôr, pretože ju čerpáš presný počet týždňov. Je to nezmysel, nič obhajovať nemusí. Jednoducho mu povedz dátum odkedy chceš nastúpiť a bodka. So mnou toto nikto neriešil. Sestrička sa opýtala, aký dátum mi tam napíše a cauko.

colsami
18. jún 2025

Pri prvom mi napisali 8 tyzdnov pred, bez problemov, a nebola som nijaka rizikova (ale je pravda ze moja praca si uz pytala aby som tam nechodila v tom vysokom stadiu). Pokial viem z okolia tak ano, normalne sa Dr. pytaju zien a daju vyhovujuci termin.

barju
18. jún 2025

Ísť skôr ako 6 týždňov pred TP na materskú môže znamenat že finančné si pohorsis. Materská sa vypláca len 34 tyzdnov. Potom ideš na rodičovskú. Čím neskôr na materskú pôjdeš, tým dlhšie ti bude plynúť plat, tým dlhšie ti bude platiť materská keď už bude dieťa na svete a tým kratšie ti budú vyplácať rodičovský. Bezdôvodne by som si ísť skôr na materskú nevybrala. Za istých okolností keby materská vychádzala vyššia ako plat sa to oplatí. Ale to sa stáva málokedy.

ella1234
18. jún 2025

Mozes si vybrat ty sama. Ty si mas napisat na ten papier co ti vystavi kedy nastupujes. A s prepacenim co to mas za paka lekara ked zacina leto, teplo a kazda tehotna je v poslednych tyzdnoch rada ze existuje a nie este do roboty pri vysokych teplotach.