Nástup na materskú dovolenku
Ahojte zajtra začinam 34tt,a Pani doktorka mi dala presne na zajtra po 2 týždňoch kontrolu +budeme ukončovať PN a začínam MD (nedala mi na výber ci chcem ísť 6alebo 8 týždne pred porodom😆) rozhodla sa sama 😆 od 1.1.2025 mi skončila prac.zmluva na dobu určitú v práci ( som na PN od začiatku tehotenstva) v podstate z papierom čo mi dá zajtra mam rovno ísť do SP? Nepotrebujem sa nikde nahlásiť na žiaden úrad prace ? Keďže reálne zajtra je začiatok MD
Ďakujem pekne ,riešim to 1x
@lucka_ke takže stačí ak mi ukončí PN a papier o žiadosť o MD rovno zanesiem do SP? A nič viac nepotrebujem riešiť?
k tomu termínu md-8tyzdnov sa dáva ak je tehotná na pn a 6tyzdnov je u bežnej tehotnej -ja normálne pracujem a nástup na md mám 6t pred termínom
@jvasenka Áno áno som na PN od začiatku tehotenstva ale medzi časom 1.1.2025 mi skončil prác.pomer na dobu určitú ,takže zajtra v podstate to tlačivo výpisem a zanesiem na SP nepotrebujem žiadne ďalšie úkony? Ani v tlačive nevypisujem ze nemám prácu? Prepáčte je toto premna vsetko nove
uprimne toto neviem, ja som papier o nástupe na md niesla do prace kde je kolónka pre zamestnávateľa a od nich to ide na sp. treba sa opýtať dr ale čisto teoreticky to stačí vypísané odniesť na sp. pripadne ešte skús zavolat na sp a uvidis 🙂
Predpokladám,že si uplatňuješ nárok z ochrannej lehoty, čiže tam treba vypísať aj posledného zamestnávateľa a zanesies rovno do SP
ak si na PN dava sa nastup 8 tyzdnov nikde sa nehlasis si poistenec statu na MD poberat budes materske, PN ti skonci
@lilinka88 ak mi prác.pomer na dobu určitú skončil k 1.1.2025 tak som v ochrane lehote že? Dobre tomu tak rozumiem
Ako tehotná áno

úrad práce určite nie, na materskej budeš poistenec štátu