Nástup na MD
Ahojte, chcela som sa spytat kedy najskor by som mohla nastupit na MD. do konca maja som bola zamestnana,za jun nic,zaplatim si zdravotku. nie som PN ani na UPSVaR, mozem nastupit na MD aj 8t pred porodom alebo len 6t ? za odpovede dakujem.
A prečo si nešla ku koncu zmluvy na pn?? mala by si to jednoduchsie, lacnejšie a kľudne by si bola na pn až do prechodu na materskú.
@buducanevesta12 Ale na PN sa neda ist iba tak, o tom rozhoduje lekar predsa
v pripade ze mas narok na matersku a chces ju dostat a nie o nu prist,tak treba nastupit 6t pred Tp pretoze nastupujes z ochrannej lehoty ;) .. ked nechces matersku tak kludne aj 8tyzdnov pred terminom ;)
@buducanevesta12 Ved moze ist na PN kedykoľvek do nástupu na MD je v ochrannej lehote.
@xenox Platí co pise
@nivea777 .
@natalienka12 mne končila zmluva koncom mája a dr. som na rovinu povedala v čom je problém a či by ma nemohol dat na pn a nebol problém.
@buducanevesta12 ja som to skusala u lekara aj tak ze mi je strasne zle,nepochodila som ze vraj je vsetko ok. tak som mu povedala aka je vec ci bolo mozne sa nejak dohodnut na pn..nepochodila som...ponukol mi len to ze by ma vedel vypisat na MD od 8t

@xenox áno môžeš aj 8 týždňov pred pôrodom no neviem ci nepotrebujes potvrdenie od lekára. Nakoľko väčšinou je to riziko keď sa ide 8 týždňov pred pôrodom