icon

Nástup na MD

xenox
24. jún 2018

Ahojte, chcela som sa spytat kedy najskor by som mohla nastupit na MD. do konca maja som bola zamestnana,za jun nic,zaplatim si zdravotku. nie som PN ani na UPSVaR, mozem nastupit na MD aj 8t pred porodom alebo len 6t ? za odpovede dakujem.

majkaj18
24. jún 2018

@xenox áno môžeš aj 8 týždňov pred pôrodom no neviem ci nepotrebujes potvrdenie od lekára. Nakoľko väčšinou je to riziko keď sa ide 8 týždňov pred pôrodom

majkaj18
24. jún 2018

@xenox myslím riziko zdravotné

buducanevesta12
24. jún 2018

A prečo si nešla ku koncu zmluvy na pn?? mala by si to jednoduchsie, lacnejšie a kľudne by si bola na pn až do prechodu na materskú.

natalienka12
24. jún 2018

@buducanevesta12 Ale na PN sa neda ist iba tak, o tom rozhoduje lekar predsa

nivea777
24. jún 2018

v pripade ze mas narok na matersku a chces ju dostat a nie o nu prist,tak treba nastupit 6t pred Tp pretoze nastupujes z ochrannej lehoty ;) .. ked nechces matersku tak kludne aj 8tyzdnov pred terminom ;)

evittam
24. jún 2018

@buducanevesta12 Ved moze ist na PN kedykoľvek do nástupu na MD je v ochrannej lehote.
@xenox Platí co pise
@nivea777 .

evittam
24. jún 2018

@nivea777 Nevieme ci ma narok na MD.

nivea777
24. jún 2018

@evittam pravda,preto som radsej napisala " v pripade ze mas narok"

buducanevesta12
24. jún 2018

@natalienka12 mne končila zmluva koncom mája a dr. som na rovinu povedala v čom je problém a či by ma nemohol dat na pn a nebol problém.

xenox
autor
24. jún 2018

@nivea777 narok na MD mam, preco by som mala o nu prist ak by som chcela nastupit o 8t ???

evittam
24. jún 2018

@xenox Pretoze nastupujes v OL, ako uz bolo napísané. A v OL môžeš len 6t pred TP.

xenox
autor
24. jún 2018

@buducanevesta12 ja som to skusala u lekara aj tak ze mi je strasne zle,nepochodila som ze vraj je vsetko ok. tak som mu povedala aka je vec ci bolo mozne sa nejak dohodnut na pn..nepochodila som...ponukol mi len to ze by ma vedel vypisat na MD od 8t

nivea777
24. jún 2018

@xenox ako ti uz odpovedala evittam, nastupujes z ochrannej lehoty,vtedy musis nastupit 6t pred TP.. ja som tiez tak nastupovala,vedela som o tom lebo som si to zistovala a dokonca mila pani bola v socialnej poistovni a aj ona ma na to upozornila

xenox
autor
24. jún 2018

@nivea777 dakujem za odpovede a radu