icon

Nástup na podporu po predčasnom ukončení rodičovskej dovolenky

merry10
14. sep 2025

Dobry deň prosím vás viete mi poradiť mal to niekto tak ?
Chcem ísť na podporu ale na RD som ešte neni 2 roky . Chcem dať výpoveď dohodou a vybrať si pár dni dovolenky a zvyšok preplatiť a ísť na podporu . Ale niekde písali že keď som neni na RD 2 roky tak nebudem mať najvyššiu podporu . Ale ja som mala najvyššiu materskú .

Ďakujem za informácie

anonym_737c23
14. sep 2025

@merry10 uplna blbost, preco chces skor ked by sa ti este ten treti rok ratal do dochodku? ci sa bojis kratenia? zas jedna z tych co si umelo navysila zaklad vymeru?

domka222
14. sep 2025

A prečo nedáš výpoveď po skončení RD a následne na podporu?

anonym_737c23
14. sep 2025
@domka222

@domka222 lebo sa boji ze sa jej bude kratit ako to slubuje vlada. toto tiez asi je dalsie umele navysenie zakladu....tak sa dostala ku maximalnej materskej, ak ma potrebu dalej spekulovat

anonym_ad96c6
14. sep 2025
@domka222

@domka222 lebo ďalšia špekulantka. Už mala maximálnu materskú, tak skúša ďalej.

anonym_9d87d1
14. sep 2025

@merry10 V prvom rade velmi pochybujem, ze tvoj zamestnavatel ti to dovoli. Je to uz naozaj velmi kontrolovane. Uz podla mna len blbec zamestnavatel na seba nasije budu a odsuhlasi ti to. Lebo kontroly by mal naozaj velke. V druhom rade nie nezavidim ti, ale mas smolu mala si mat dieta kym to este tak nekontrolovali a neplanovali znizovat sumu podla mesiacov trvania podpory.

anonym_737c23
14. sep 2025
@anonym_9d87d1

@merry10 V prvom rade velmi pochybujem, ze tvoj zamestnavatel ti to dovoli. Je to uz naozaj velmi kontrolovane. Uz podla mna len blbec zamestnavatel na seba nasije budu a odsuhlasi ti to. Lebo kontroly by mal naozaj velke. V druhom rade nie nezavidim ti, ale mas smolu mala si mat dieta kym to este tak nekontrolovali a neplanovali znizovat sumu podla mesiacov trvania podpory.

@anonym_9d87d1 teraz bude kazda ziadat pred skocenim RD rychlo ist na podporu, fakt si zeny myslia ze toto nie je okate?

anonym_9d87d1
14. sep 2025
@anonym_737c23

@anonym_9d87d1 teraz bude kazda ziadat pred skocenim RD rychlo ist na podporu, fakt si zeny myslia ze toto nie je okate?

@anonym_737c23 Nuz maju smolu. Zamestnavatel by mal z toho problemy, kontroly. Uz to nie je ako za starych cias jednoduche vybavit.

anonym_737c23
14. sep 2025
@anonym_9d87d1

@anonym_737c23 Nuz maju smolu. Zamestnavatel by mal z toho problemy, kontroly. Uz to nie je ako za starych cias jednoduche vybavit.

@anonym_9d87d1 ved konecne. a mali by konecne stopnut aj to umele navysovanie davok.,

draik
14. sep 2025

Žiadne problémy z toho zamestnávateľ mať nebude a nebudú ani kontroly samotného skončenia PP. Pri tom sa nečachruje ako pri vysokých materských.

anonym_737c23
14. sep 2025
@draik

Žiadne problémy z toho zamestnávateľ mať nebude a nebudú ani kontroly samotného skončenia PP. Pri tom sa nečachruje ako pri vysokých materských.

@draik ved ale prave vysoke materske sa mnozia posledne roky umelym navysovanim. minimalne vidno na konovi ked sa zeny k tomu otvorene pytaju a uz cachruju.

anonym_9d87d1
14. sep 2025
@draik

@draik Akoze viem, ze si pravnik. Ale divil by si sa, ale socialna poistovna teda robi problemy pri takomto ukonceni RD.

draik
14. sep 2025

@anonym_9d87d1
Zamietajú sa rôzne dávky, niektoré na základe divných interných pravidiel, ale písal som o kontrolách atď. Tu je zamestnávateľ relatívne v suchu.

anonym_737c23
14. sep 2025
@draik

@anonym_9d87d1
Zamietajú sa rôzne dávky, niektoré na základe divných interných pravidiel, ale písal som o kontrolách atď. Tu je zamestnávateľ relatívne v suchu.

@draik ak teraz vacsina zien bude mat stiahnute zadky, tak bude SP dost divne ze teraz hromadne budu ziadat o predcasne ukoncenie RD.zrazu si budu vsetky nastojit cerpat podporu... dufam ze to tak bude.a ze si na tieto vymyslacky daju pozor.

merry10
autor
14. sep 2025
@anonym_737c23

@anonym_9d87d1 ved konecne. a mali by konecne stopnut aj to umele navysovanie davok.,

@anonym_737c23 umelo navyšovanie dávok ? Asi ste to nikde nemala ale toto umelo nieje a odvody sa riadne odviedli a nie malé tak hádam každý človek ktorý do štátu zaplatí 5000€ odvodu za 3-4 mesiace tak je asi normálne že chce to na čo ma nárok . A za to že niektoré druhe nemáju možnosť takú a bude len nadávať na tých druhých tak to je také slovenské ale to že štát okráda každého jedného pracujúceho tak to vám nevadi . Neuveriteľne ako tu na Slovensku sú ľudia pozadu .

merry10
autor
14. sep 2025
@domka222

@domka222 lebo manžel ide na RD a ja si chcem nájsť novú prácu po podpore a nechcem byt 3 roky na RD ako niektoré mamičky ktorým sa nechce chodiť do roboty ani po 3 rokoch .

merry10
autor
14. sep 2025
@anonym_737c23

@domka222 lebo sa boji ze sa jej bude kratit ako to slubuje vlada. toto tiez asi je dalsie umele navysenie zakladu....tak sa dostala ku maximalnej materskej, ak ma potrebu dalej spekulovat

@anonym_737c23 tak máte smolu ale mýlite sa . lebo manžel ide na RD a ja si chcem nájsť novú prácu po podpore a nechcem byt 3 roky na RD ako niektoré mamičky ktorým sa nechce chodiť do roboty ani po 3 rokoch a zháňajú papiere aby mohli byt s deťmi doma .

draik
14. sep 2025

@anonym_737c23
O predčasné ukončenie RD sa nežiada, ale sa oznamuje. Dohoda o ukončení PP môže byť výhodná aj pre zamestnávateľa. V tomto právne problém nie je.

merry10
autor
14. sep 2025
@draik

@anonym_737c23
O predčasné ukončenie RD sa nežiada, ale sa oznamuje. Dohoda o ukončení PP môže byť výhodná aj pre zamestnávateľa. V tomto právne problém nie je.

@draik a keď som neni ešte 2 roky na RD z čoho sa bude podpora počítať ? Z tej dovolenky ktorú si vyberiem ? A

vladuska20
14. sep 2025
@merry10

@draik a keď som neni ešte 2 roky na RD z čoho sa bude podpora počítať ? Z tej dovolenky ktorú si vyberiem ? A

@merry10 pracovat mozes uz aj teraz,aj popri rd aj ako zamestnana u tohto zamestnavatela.Tu neni ziadne obmedzenie aj 10robot mozes mat ak to budes stihat.

anonym_737c23
14. sep 2025
@merry10

@anonym_737c23 tak máte smolu ale mýlite sa . lebo manžel ide na RD a ja si chcem nájsť novú prácu po podpore a nechcem byt 3 roky na RD ako niektoré mamičky ktorým sa nechce chodiť do roboty ani po 3 rokoch a zháňajú papiere aby mohli byt s deťmi doma .

@merry10 urcite, tak urciteeeee

draik
14. sep 2025

@merry10
Z príjmu v posledných dvoch rokoch.