icon

Návrat do zamestnania po rodičovskej dovolenke

alexandraala
1. máj 2020

Ahojte baby, riesila niektora z Vas ako postupovat v case virusu. Kedze konci mi rodicak ale stale mam svojho zamestnavatela.
Momentalne stat podporuje OCR na dieta ale po OCr by som dostala este podporu?

Strana
z2
evittam
1. máj 2020

@alexandraala Ano na podporu mas narok do 2rokov od skončenia PP.

julip
3. máj 2020

Ja mám ten istý problém. Dnes my končí rodičovský príspevok a neviem ako ďalej.V médiách dávajú že sa rodičovský príspevok predlžuje tým ktorým zanikol od 1.4.2020 bude naďalej vyplacany. Obvolala som si úrad práce aj ministerstvo práce a nikto my nevedel povedať že ako mám postupovať ďalej.Ze oni nemajú žiadne usmernenia. Tak potom už ozaj neviem na koho sa mám obratit keď kompetentný nevedia.Prosím ak by niekto vedel poradiť vopred ďakujem.

alexandraala
autor
3. máj 2020

@julip to nieje pravda mojej kamoske koncil po tomto datume a nepredlzili jej

mmoonna
3. máj 2020

Ja som to pochopila tak, že pokiaľ sa nemáš kde vrátiť po rodičovskom do práce, tak sa automaticky predlžuje do konca krízy. Pokiaľ sa máš kde vrátiť do zamestnania, tak môžeš ísť na OČR, alebo do práce, vtedy ti rodičovský nepredlžujú.

alexandraala
autor
3. máj 2020

@mmoonna tak kamoska sa nema kde vratit a aj tak jej nepredlzili rodicovsky

mmoonna
3. máj 2020

@alexandraala Nepredĺžili rodičovský, keď si o to požiadala zo zdravotných dôvodov dieťaťa? To je niečo iné. Pokiaľ mám ja informácie,tak teraz predlžujú rodičovský automaticky, nežiada sa o to. Len nemôže mať prácu a myslím,že ani žiadnu inú dávku, ako napr. starobný alebo invalidný dôchodok.

julip
3. máj 2020

@alexandraala A kedy si ona o to žiadala nevieš lebo toto je teraz pár dní čo to dávali v médiách že sa to predlžuje.

alexandraala
autor
3. máj 2020

@julip no po tom datume co si uviedla po 1.4.

julip
3. máj 2020

@julip Ja sa mám kde vrátiť do práce ale nemám kde dať malú keď do škôlky pôjde až od septembra. Tiež som si začala vybavovať v práci ocer ale hneď nato vyšlo v médiách že sa to predlžuje tak som tu ocerku neposielala

alexandraala
autor
3. máj 2020

@julip ocr si vybavovala u detskej?
ja mam ten isty problem nemam kde nechat malu

evittam
3. máj 2020

@alexandraala OCR kvoli korona mas narok do 11rokov veku dieťata posles len ziadost a na konci mesiaca cestne vyhlasenie. Vid socpoist.sk

julip
3. máj 2020

@alexandraala Áno to viem ako vybaviť. Nie cez doktorku som to neriesila tá pandemicka ocer sa nemusí cez doktorku vybavovať.

alexandraala
autor
Autor odpoveď zmazal
alexandraala
autor
3. máj 2020

@evittam dakujem

alexandraala
autor
3. máj 2020

@julip no a ako si nakoniec dopadla, mas ocr alebo predlzenu rodicovsku?

julip
4. máj 2020

@alexandraala No veď práveže nič nemám. Dnes si zase obvolam úrady a uvidím čo my povedia ako mám teda postupovať. A tebe kedy končí rodicak?

alexandraala
autor
4. máj 2020

@julip ok daj vediet prosim ta ,mne konci za par dni a uz to riesim zo zamestnavatelom

julip
4. máj 2020

@alexandraala nič som nevybavila oni my nevedia poradiť či mám ísť na ocerku alebo mám len čakať že to je na mne tak teraz si vyber.

julip
Autor odpoveď zmazal
julip
4. máj 2020

@julip ty chceš ísť na ocerku?

alexandraala
autor
4. máj 2020

@julip ano vychadza mi to najlogickejsie

julip
4. máj 2020

@alexandraala veď oni vravia že ak bude ocer nižšia ako rodicak tak sa to doplatí do tej sumy rodicaku

alexandraala
autor
4. máj 2020

@julip no a na ten predlzeny rodicovsky mas narok alebo nie ? exituje to vobec?

veronikaszabova
4. máj 2020

@julip pokial tebe trva PP, narok na predlzeny RP nemas - ty musis poziadat o OČR.
Narok na pokracovanie RP ma ta matka, ktora nema PP a teraz nema sancu si najst pracu.

julip
4. máj 2020

@veronikaszabova a kde si také niečo počula? Mne dnes pracovnicka úradu povedala ze ked nemáš príjem zo zamestnania tak budes mat narok

julip
4. máj 2020

@alexandraala A ešte sa spýtam ty si sa neinformovala na úrade práce ze co by ti povedali?

alexandraala
autor
4. máj 2020

@julip tak ja som doma sama s dietatom takze nemozem behat po uradoch ale zajtra uz chcem volat.
Mna skor zaujimal ten postup ktori by bol pre mna najlepsi a to ti nepovedia na ziadnom urade. A vobec nechcem aby ma posielali z jedneho uradu do druheho. Kedze su aj od seba dost daleko musim sa tam prepravit a ja nesoferujem.

mmoonna
4. máj 2020

@julip veronikaszabova má pravdu. Pokiaľ ti trvá PP, tak ti nepatrí predĺžený rodičak. Buď sa vrátiš do zamestnania alebo pôjdeš na OCR.

julip
4. máj 2020

@mmoonna A nevieš náhodou niečo aj o tom že keď si na ocer a výška nebude taká ako si doteraz poberala rodicak tak to budú doplácať?Aj také my povedali na úrade ale koho sa to bude zase týkať neviem.

mmoonna
4. máj 2020

@julip toto neviem. Niečo som zachytila, že by to mali doplácať. Myslím si, že by sa to malo týkať tých, ktorí po rodičáku pôjdu na OČR, ale výška nebude taká ako rodičák. Ale nie som si istá.

Strana
z2