Návrh na rodičovský príspevok v roku 2011
Dnes ráno som počula ,že istý pán poslanec podal návrh do parlamentu na zmenu výšky rodičovsého príspevku od budúceho roka.Ak to schvália mali by byť dve výšky.Súčastných 190 eur budú dostávať matky ,ktoré pracujú.A matky ,ktoré nepracujú a celý den sa starajú o svoje deti budú dostávať 90eur.Dúfam že tento blud v parlamente neprejde.Takže mamičky detí do jaslí a hor sa do roboty ,lebo ináč nemáte v tomto štáte nárok na nič.
@benne @cairka
suhlas, dostanu 390 eur ... tot prijem,
vydavky na najom, elektrinu, dane, odvody - v pocte 0 eur
satenie... kuk do osad v com behaju
jedenie.... tesco akcie z 30 kg muky postacuje....
ak su deti hladne, poslu ich kradnut, zobrat....
o deti sa nestaraju, cize nemaju vydavky na ich vychovu.... plus este ine socialne davky na ktore my narok mat nikdy nebudeme, lebo manzelia nam robia a potom to vyjde tak, ze pred 7-8 rokmi sla znama na postu pre nejaku davku a pred nou cigan bral cez 15 000 sk ... davky od statu.. a to v case, kedy ja som nemala 15 000 sk v hrubom ani z helikoptery...
jasne, nie vsetky pripady su take, ale ak nebudeme eliminovat toto, tak sa to coskoro proti nam obrati.... zapadnarom odsporucam 3 tyzdnove kupele na vychodnom slovensku .... a mozno si uvedomia, ze ten problem zachadza uz pridaleko ... a je nacase zacat s napravou... aspon zacat ....
no ked o tom hovorime tak ma akurat napadli tri rodiny kde zena od sobasa /hned po skonceni skoly rodi pravidelne v trojrocnych intervaloch... a ja to z toho pohladu chapem ze ked ma tri deti ziadnu prax a je doma uz 9 rok tak ju tazko niekam zoberu tak radsej dalsie dieta a isty prijem aspon maly
ono ja osobne sa skro obavam toh oze ak to nejako neobmezdia tak to znizia pausalne.. a to bud sumou alebo obmedzenim doby poberania.. tak ak sa to deje v inych statoch EU
no 30 deti urcite nemaju...a ked ich daju do detskeho domova, tak peniaze na dieta hadam nedostavaju...oni budu mat tolko deti, ci to bude 190 alebo 90...chapete?
Inak v pozicii darmzracov boli aj Slovaci za R-U monarchie, tiez iba vela deti robili, na dane nemali, nevzdelani boli..sme sa asi posunuli o nejaky kusok dalej...mozno aj vdaka tym detom 😉
@maznacik007
no logika statu je jasna... prazdna kasa, doplnit a kto doplni? mamicky co sedia doma ☹ .... mna len vytaca to, ze ked ma vyzenu do rpace, tak z mojich odovodv zase pojdu peniaze tam, kam by nemali a tam kam by mali, uz neostane ☹
ináč kedysi boli prídavky obmedzené len neviem, po piate dieťa? to už nie je? alebo si to úplne blbo pamätám? 😅 že už potom bolo jedno, či majú deti 5, alebo 15, prídavky dostávali len za 5
@dadis
a tebe nevadi, ze na skolstvo, na vzdelanie tvojich deti nebude vela penazi, lebo ciastka, ktora by mohla ist na lepsie vybavenie skol, kvalitnejsich ucitelov ide do decakov na ich deti? oni sice peniaze nedostanu, ale tie deti v decakoch sa nezivia z vlastneho a ani stat netlaci peniaze na tieto ucely... to bol len jeden priklad, sice pritiahnuty za vlasy, ale tak nejak kade tade by sme sa dostali k tomu, ze nase deti by mohli mat v zivote nieco lepsie ak by sa zdroje nevycerpavali tam kde netreba...
a ano, aj ked budu mat rovnaky pocet deti ako doteraz.... to zmena RP nejak vitazoslavne neovplyvni, na to by mali byt podla mna ine paky, ale je podla mna rozdiel, ak na 1000 neprispobivych obcanov, ktori nic neprinasaju statu , stat usetri 1000*100 eur = 100 000 eur ktore mozu ist napr aj na lepsie vzdelanie nasich deti... / jasne ze urcitym nepriamym sposobom, kedze system rozdelovania davok je trosku iny /
p.s. a to je 100 000 eur mesacne !!!!! rocne je to 1 200 000 eur, ktore sa daju lepsie vyuzit
@zuzana76
ja ijem na vychode a mam z toho stres co tu bude o 10 rokov... uz aj rozmyslam o stahovani na zapad, je to komplikovanejsie, ak ma manzel dobru pracu, mame tu byvanie, deti.... skoda ze som nezduchla ako slobodna, ale to som zase studovala na VS a kvoli skole som odist nechcela .. ale to je ina tema
@katka888 , tak sorry, ale tie deti v decákoch si prepískla...oni nemôžu za to, že sa narodili ... ako pochopím, že ľudí rozčuľuje, že dostávajú dávky zadarmo dospelí, nepracujúci - aj mňa. ale tie deti by iste radšej boli v rodine ako v decáku a vykašlali sa na tie tvoje koruny...
@katka888 dobre "my" majoritni budeme mat super skolstvo, super zdravotnictvo, oni nech si ziju ako doteraz, nebudeme sa starat, a aby nas neotravovali, my si postavime z tych usetrenych penazi nove skoly, nemocnice a obchody, aby sme sa s nimi nahodou nemuseli stretnut...a vies co, rovno nech idu do rezervacie...
nezabudaj, ze su to stale ludia...ktori ta sice okradaju o tvoj zivotny komfort, ale stale iba ludia...
@cairka
joj, zle sme sa pochopili, ja nehovorim, ze tie deti za nieco mozu.... a moj nazor je, ze je ovela lepsie, ak su v decaku ako v gete.. to da rozum... ja mam znameho roma, ktory je z decaku, a je to skvely clovek, vedie vlastne kvetinarstvo a aj ked nemal taky zivot ako my, urcite to pre neho bol prinos...
ja som len poukazala na to, ze sice si mozu rodit kolko chcu, to im zakazat nikto nemoze, ale ze k tomu pristupuju znacne nezodpovedne a nechat ich rodit len rpeto, ze je to ich pravo, bez toho,aby stat nezacal s nejakymi pakami, ktore by ich doviedli k zodpovednosti, je stale o tom, ze na ich nezodpovednost budeme doplacat my. ci uz davkami z nasich odvodov na ich deti, alebo nakladmi na ich deti v decaku. ... pointa bola, ze stat musi najst paky, aby neprisposobyvych bolo co najmenej a aby nevycucavali stat na ukor ludi, ktori snahu maju....
ak chce byt niekto nezodpovedny, nech je, ale preco by malo byt pre ludi vyhodnejsie byt nezodpovedny, ako zodpovedny? presne toot mam namysli...
@zuzana76 mne nevadi, ze nebudeme majoritni.. , aj tak sa tomu asi casom nevyhneme,ale za to nemozu oni, ale paradoxne my (co maju tie deti robit za nas?), ale oni aj tak menej deti kvoli mensim davkam mat nebudu, len sa im bude zhorsovat zivotna uroven, a aj tak tkato usetrene peniaze pojdu na dalsie provizie z pofidernych tendrov, na platy x nepotrebnych uradnikov, politicke strany...to je zaujimave, ze vsetci chcu setrit na romoch, ale nikomu nevadi, ze pan Slota by mohol celu rezervaciu vsetkyc neprisposobivych romov zivit zo svojho nasestreno 50rokov...
@cairka to bola samozrejme ironia 😉
Podľa mňa ten návrh neprejde ani nemôže prejsť a bol podaný len kôli zviditeľneniu sa a vyvolaniu diskusií....
Ja som pred prvou rodičovskou dovolenkou roky robila, šla som na ňu rovno z práce...teraz som na druhej RD, prešla som na ňu plynule z prvej....čiže prípad a lá Cairka. Mám dve deti z Detského domova, vychovávam ich ako najlepšie viem a aj keď žijeme skromne, myslím že existenčne nie sme ohrození. Mám priateľov medzi rómami, ktorí sa snažia pracovať a zoberú hocijakú robotu a snažia sa ju urobiť ešte o percento lepšie ako biely, ale nemajú to ľahké...sú to všetko príležitostné roboty, nakoľko žijem v regióne typu "hladová dolina"...sú oni tá spodina čo žije na Váš úkor? som ja tá spodina, čo Vám ukrajuje, kôli ktorej nemáte krajšie a lepšie vybavené školy?
@dadis
netvrdim, ze to nie su ludia.
nech si ziju pre mna za mna ako chcu, kym je to v rovine normalneho spoluzitia....
ale to co sa deje na vychode prepac, ale zmenu nutne potrebuje... ak zdielas iny nazor, rada ti vybavim ubytovanie na L IX , staci na 1 tyzden... potom pochopis, ze ich zivot na divoko by mal mat nejake mantinely... ak si chcu zit ako v dzungli, nech sa paci, ale typ spolocenstva, ako je zriadenie v SR a pravidla v SR , tak to teda dzungla nie je.
ty si myslis, ze ja sa romov nezastavam? ano, pokial sa pohybuju v mantineloch spolocnosti, a podla pravidiel ake 21 stror prinasa, jasne ze sa ich zastanem... zobrajucim detskym romom som stale miesot penazi kupovala rohliky a syr kedze tvrdili, ze su hladne, romke co mi klopala na dvere ze nema pre decko nic tak som dala krajce chcleba a jej matka / stara matka / ma pred vchodovymi dverami prekliala, ze co im davam chcleba, ked oni chcu love / ale ta romska mamicka sa pekne podakovala....
ale opytaj sa ludi, ktorych denne terorizuju asociali / nepisem romovia, ale asociali ! / ci su spokojni s tym, ako ich ukracuju o ich zivotny konfort, skus im vysvetlit, ze maju prehnane naroky, ak chcu slusne zit a asociali im v tom zabranuju
baby, len myslim,ze tu bude mazanie, lebo uz sme dost off topic 😀
@dadis
zopakujem:
s RP to ma len tolko, ze som napisala, ze mne sa taky navrh pozdava, pretoze moj nazor je, ze s asocialmi, ktori zneuzivaju system je potrebne nieco robit... a toto je sice malinky krocik, ale aspon nejaky.. a na to sa rozburila diskusia, ktora sa zvrhla inym smerom

@maznacik007 , ja viem, že to bolo o iných, len som chcela povedať, že proste to dieťa "stojí" oveľa viac, ako tých 190 a hlavne teda ak je v rodine už aj starší súrodenec/ci, ktorý je tiež vyživovaný z tej dávky. tých smiešnych 20€ prídavky moc nezavážia. Ešte práve ja mám výhodu, lebo máme aj iné príspevky, ale práve pre bežného smrteľníka mi príde úplne nelogické, aby mali dieťa ako biznis. hoci áno, ak má niekto minimálnu mzdu...lenže čo bude o 3 roky 😕 to už ak niekto nasadne do takéhoto vlaku, tak to je už ozaj na to, rodiť do dôchodku ...