icon

Návrh na rodičovský príspevok v roku 2011

hankast
2. mar 2011

Dnes ráno som počula ,že istý pán poslanec podal návrh do parlamentu na zmenu výšky rodičovsého príspevku od budúceho roka.Ak to schvália mali by byť dve výšky.Súčastných 190 eur budú dostávať matky ,ktoré pracujú.A matky ,ktoré nepracujú a celý den sa starajú o svoje deti budú dostávať 90eur.Dúfam že tento blud v parlamente neprejde.Takže mamičky detí do jaslí a hor sa do roboty ,lebo ináč nemáte v tomto štáte nárok na nič.

katka888
2. mar 2011

@dusika11
suhlas, prisiel rom za ujom, ze mu odprace rano sneh spred predajne, kolko mu za to da... tak sa dohodli... rano prisiel ujo, nic neodpratane, vzal lopatu a makal, inac by dostal pokutu za neodpratanie snehu spred obchodu... rom prisiel o hodinu a pytal peniaze, ze vraj bol odpratat sneh.... aj im das moznosti, ale ich vychova ich nepusti... / stale pisem ze cest vynimkam / cely zadrhel tkvie v tom, ze nas stat a nasa legislativa ich naucila takemu spravaniu, ake maju... pokradnu, nic sa nedeje, ved im nemaju z coho vziat, na davky sa siahnut nesmie, posielaju deti kradnut a zbijat, lebo rodicov nikto nemoze stihat ... stavaju si kade tade chatrce, lebo im ich nikto nepride zburat... ved aj ta osada na tom plyne, neviem aka je to obec, starosta ma problem, nemozu tieto cierne stavyb zburat, lebo nemaju popisne cisla !!!! nie su skolaudovane !!!!!!!!! na mozog.... stat ma v prvom rade mat taku legislativu, aby nepodporoval spravanie neprisposobivych.. a tymto smerom sa zvrhla diskusia 🙂

a k tym, ktori ziju na zapade, opakujem, rada zabezpecim tyzden byvania na luniku IX 😉 pravda je, ze kym pride realita pred kancelarsky stol, tak sa cestou tak obije, ze uz tie ostre hrany ani nema kde mat

dusika11
3. mar 2011

@katka888 ja chapem ze na zapade nemaju potuchy co za casovana bomba to je...co za pliaga..lebo niekto tam ma kamarata slusneho roma ..aj ja poznam a mam znamych co maju vysoku skolu snazia sa pracuju, su normalni..ale to je iný level ludi. ina forma existencie..to sa neda zrovnavat..lunikovci su ludia pomiesaní medzi sebou maju zle navyky, ahlavne na urovni debility, hlavne v osadach lebo sa miesaju pribuzní ..v niektorym pripadoch vznikla degeneracia..mentalnej zaostalosti..a su naucení kradnut..su neprevychovatelní, jedina forma je siahnut na peniaze..tomu rozumeju..inac ja nerozumiem tomu ze si niekto postavi na cierno chatrc a stat to nemoze zburat..v chorvatsku je to normalane..za noc buraju cierne stavby..pride bager a nikto to tam neriesi...cigani tam nedostavaju davky..kto nepracuje nech neje..a basta...chorvati sa z nas smeeju ze si ich tu chovame ako macky...naucili sme ich na mlieko ..ja nesuhlasim aby moje dane boli pouzivane v ich prospech a ak ano, nech pracuju...nech si upracu osadu, nech si postavia zachody v osade, nech necakaju kto im co da..treba im dat pocitit ze gadzovia im nemusia davat nic...ze nam na nich nezalezi a ze si musia svoje problemi riesit sami. pomocou vajdu..bola som v nemocnic.,dali mi na izbu romku..sotva 20 rokov 4 deti nikde nepracuje nepracovala a nebude robit...ide to z mojich dani aky prinos pre stat?a ja som sa mohla par dni na izbe zblaznit...
vychova dalsich co nebudu mat spravne navyky lebo ona sama ich nema...

dadis
3. mar 2011

vy si myslite, ze ked som z Bratislavy, ze som nikdy nevidela "cigana"? nahodou videla a dokonca som s nimi nepriamo i pracovala cez projetky Fondu socialneho rozvoja...a na vychod chodim kazdy rok, mam tam rodinu, pri Presove. Ja viem, ake su tam problemy, ja nehovorim, ze nie su, ale tymto by sa tie problemy iba zhorsili. Ale treba povedat, ze na vychode maju svoje problemy aj dokonali "majoritni"...nie vsetci nezamestnani a alkoholici su romovia, staci nakuknut do kdejakeho pohostinstva, kto tam sedi..
A mimochodom zacina to tu mat uroven kotlebovskej pospolitosti.

@dusika11 s tymi dementami si to prehnala...ja mozno nemam sajnu o tvojom zivote, no ty o slovenskej gramatike..

dusika11
3. mar 2011

@dadis pozri slovo sajna neexistuje v slovencie over si to ked sme uz pri tom ...urazat ludi nemusis chod do osady a zi tam ked sa ich tak zastavas..demencia je forma dusevnej poruchy ktora je bud ziskana chorobou alebo vrodena...ale to ty inteligentka so slovom sajna predsa vies 😉

monuska342
3. mar 2011

@ela2710 presne tak a zase chcu brat peniaze tym co ich nemaju ved aj my budeme raz pracovat a moj manzel kym urcite schvalia zakon bude mat odrobenych aj viac ako 270 dni a to ze musia byt pred narodenim dietata je dobra somarina...ja dufam ze to neprejde

dadis
3. mar 2011

@dusika11 zaujimave, ze s tymto slovom si tu prisla ako prva ty 😉 ja velmi dobre viem, co je demencia, preto nebudem toto slovo zneuzivat ako nadavku, ale to nie je o inteligencii, ale o slusnosti...

dusika11
3. mar 2011

@dadis moja je smutne ze to nie je nadavka je to fakt...v osadach doslo k demencii vrodenej pretoze tam im pribuzenske vztahy nehovoria nic...si precitaj nieco poriadne a nedomyslaj co tam nie je potom budes mat sajnu ako hovoris ty... 😉 inac nasla by si v osadach aj imbecilov a aj debilov..to tiez nie je nadavaka moja..ale stupen poruchu v demencii..respektive dusevneho vyvoja alebo sa to da oznacit aj stupen vyvoja mozgu ...dalsie prednasky psychologie si uz necham zaplatit

dadis
3. mar 2011

@dusika11 nastuduj si prosim ta, co to ta demencia vobec je...

dusika11
3. mar 2011

@dadis moja co uz s tebou dako ti nevyslo co pouzivas na mm. pri hadkach..pouzijes jedno slovo s celeho dialogu aby si ho zdiskreditovala..a nepametam sa zeby som to co som pisala adresovala tebe pokial viem som to adresovala katy
a je od teba velmi mile ze si s osadnikmi pracovala nepriamo z bratislavy a raz za rok prides na vychod..normalne si ma ukludnila ze si taka vzdelana v tejto problematike 😉 si moj clovek raz za rok to urcite vyriesis...k studiu nestudiu sa vyjadrovat nemusim mam na to diplom a aj prax...
inac nie je v pravidlach tohto fora narazat sa do ostatnych urazat a podobne ..vies co ..dostuduj si to 😎

dadis
3. mar 2011

@dusika11 sama seba urazas..tym ako sa neuveritelne laicky k teme vyjadrujes (v osadach doslo k demencii vrodenej pretoze tam im pribuzenske vztahy nehovoria nic) a pritom sa pasujes za odbornika. Ja v tejto problematike vzdelana nie som, pracovala som s FSR len okrajovo, preto som to tam aj napisala, mas este nejake otazky?

ela2710
3. mar 2011

@monuska342 Aj ja si myslim, moj priatel ma 19 rokov, ked dostudoval dho nevedle najst pracu a bol na urade prace, ale potom sa konecne podarilo, robi tam uz 11 mesiacov, ale pred narodenim maleho tam robil 6 mesiacov

tinara23
3. mar 2011

ja by som bola za tento návrh, akurát výšku RP by som zvýšila na pôvodných cca 249eur.

nice202
3. mar 2011

ja som vrcholne proti takemuto navrhu!!! je to diskriminacne a neefektivne. bude to viest k prehlbovaniu este vacsich rozdielov medzi chudobou a majoritnou castou spolocnosti. chudobni budu este viac chudobni, co bude mat za nasledok /podla mna/ anarchiu z ich strany. jednoznacne nesuhlasim

zobaka
3. mar 2011

@nice202

suhlasim, ako k tomu pridu deti rodicov, ktorí nemaju pracu z 90 eur nebude nie ze na mlieko, ale ani na ovocie, zeleninu, nebude na nic, doplatia na to tí najchudobnejsi, ved tých 190 eur je uz zalostne malo na tuto nemiestne predrazenu dobu

katka888
3. mar 2011

@dadis
1. nikde v svojich prispevkoh netvrdim, ze problematika sa tyka cisto romskeho obyvatelstva... prestuduj si este raz moje prispevky a zistis, ze sa vyjadrujem o asocialoch a neprisposobivych, ze som v prvych prispevkoch napisala, ze je jedno ci je cierny, alebo biely, lebo aj biely moze byt asocial a vo vacsine mojich prispevkoch, ak som sa vyjadrila k romskej problematike, napisala som aj, ze cest vynimkam a ja osobne take tiez poznam.

2. tvoje skusenosti som opisala prave spojenim: " pravda je, ze kym pride realita pred kancelarsky stol, tak sa cestou tak obije, ze uz tie ostre hrany ani nema kde mat " , tzn, ze to, co sa realne deje, kym sa dostane do roznych institucii na pretras, tak sa tolko krat obrati a inac interpretuje, ze nakoniec sa do usi roznych europskych odbornikov dostane opak reality.

ak si myslis, ze znizenie RP pre ludi, ktori sa nedokazu spravat zodpovedne, rozumne / napisem velkym : NEMYSLIM TYM OBJEKTIVNE VYNIMKY / nikam nevedie, ake je tvoje studovane poradenstvo ludom zijucim pri osadach, denne terorizovanym najazdami ASOCIALOV / vidis, nepouzivam pojem rom / ?

moj nazor, co som tu prezentovala bol a je, ze uprava podmienok poskytovania RP otazku neprisposobivych obcanov nevyriesi, no je to aspon prvy krok k tomu, aby sa ujz konecne riesilo zneuzivanie systemu, vyhadzovanie financii, ktore sa daju pouzit zmysluplnejsie.... a opakujem, ja chcem mat 5 deti, ale nemozem, pretoze si nie sme isti, ci by sme ich uzivili, dali im dostojne podmienky k zivotu ... niekto, kto nema elementarne zaklady, tak ma deti ako na beziacom pase, pretoze takto sa dostane k peniazom bez namahy, a k slusnym, kedze nemaju naklady na zivobytie ako my, typu najom, sipo a pod... a o tie deti sa potom nestara... takze tie peniaze vobec na deti nejdu.
a typy ludi, o ktorych pises, ze su inteligentni, vzdelani, snazia sa v zivote, tak gro / este raz napisem velkym: VYNIMAJUC OBJEKTIVNE VYNIMKY, ktore by v navrhu mali byt zakomponovane /, tak 99% tychto ludi planovane podmienky splni. takze im kratit nebudu....

katka888
3. mar 2011

ela2710 @monuska342
baby, 🙂 stale je to este len "napad" niekoho, takze sa podla mna nemusite obavat.... a ako som spominala, v navrhu sa spominaju aj studenti, ze sa im studium zaratava... je pravda, ze sa myslia skor vysokoskolaci, ale urcite dojde aj k nejakym upravam pokial ide o strednu skolu... 😉

katka888
3. mar 2011

@zobaka
v navrhu sa pise, ze bud matka, alebo otec ma mat odpracovanych min 270 dni za posledne 4 roky. tzn min 9 mesiacov za posledne 4 roky bud odrobi otec, alebo matka... rozmenene na drobne, rocne by mal mat jeden z nich odpracovanych 2 mesiace a tyzden.... 2 mes a tyzden z 12tich mesiacov....
kolko si myslis, ze je na slovensku parov, z ktorych ani jeden za posledne 4 roky neodpracoval min 9 mesiacov? a ak take su, cize on aj ona su vyse 4 rokov nezamestnani a nemaju z coho prezit... myslis si, ze si budu planovat rodinu? a ak sa pritrafi, to su uz tak ojedinele pripady, ze je ich %tualne velmi malo.
kedze stat funguje z penazi ludi, ktori sa snazia, preco by mal stat podporovat ludi, ktori snahu nemaju, alebo sa spravau nezodpovedne? ak by si svoje dane a odvody dostala do ruk, komu by si z nich dala, nezodpovednym, lebo ved aj oni maju narok mat deti, alebo niekam, kde to zmysel ma?

zobaka
3. mar 2011

@katka888

ved prave o tie vynimky ide, nie tak davno bol clanok o tehotnej mamicke na RD a manzelovi, ktorému zdravotne dovody nedovolili pracovat, cakaju dalsie dieta, stalo sa a teraz co, ja viem, ze tých vynimiek bude malo, ale o to smutnejsich

katka888
3. mar 2011

@zobaka
s tym nanestastie s tebou plne suhlasim, to su presne tie pripady, ktore spominam v prispevkoch ako OBJEKTIVNE VYNIMKY, .. pisem nanestastie, pretoze nikto este nevymyslel vytvaranie zakonov a nariadeni tak, aby sa vyhovelo kazdemu a prave to male percento tychto ojedinelych pripadov doplaca na to, ze stat musi riesit zakony pre vacsinu, inac by system skolaboval...
aj preto si myslim, a moj nazor je, ze ked sa tvoria navrhy niekde od stola, mala by existovat urcita diskusia s tymi, ktorych sa to bude tykat...
ked sa riesili teraz upravy zakona o RP, jeden inteligentny uradnicek poopravil v jednom paragrafe veticku a vzniklo z toho to, ze mamicky, ktore by sli na druhu RD by uz nemali narok na matersku v obdobnej vyske ako prvu, ale uz len matersku z min mzdy.
pisali sme o tej chybicke poslancom , a vyriesilo sa to... takto si predstavujem demokraticku tvorbu zakonov, ze sa realne pozrie aj na dosledky prijatych zakonov.... nanestastie, tu to tak nefunguje, tu je podstatne, ci t je koalicny, alebo opozicny navrh a ake to bude mat dosledky, to nikoho nezaujima... ☹
pravdou ale je, ze ziadna legislativna zmena sa nikdy nezaobide bez "obeti" a najsmutnejsie na tom celom je, ze prave tymi obetami su tie objektivne vynimky co spominam.... to chce asi fakt len tlak na komunikaciu so zakonodarcami.

katka888
3. mar 2011

@zobaka
vies, ja ale plne chapem poslancov, ktori chcu riesit to enormne zneuzivanie systemu.... ved stat peniaze netlaci, ak ma nizky prijem z dani a odvodov a vysoke vydavky, tak je rozumne sa pozriet, do akej miery su tie vydavky opotstatnene a do akej mieri s asystem zneuziva.....
jasne, malo by sa setrit aj kade tade inde, to je zase na uplne inu diskusiu.... to by sme pisali mesiace 🙂 , no aspon tie upravy vo verejnom zaobstaravani, kde sli nekrestanske peniaze cez rodinkarsvo a pod.. ..
no statny bordel s anikdy neuprace 🙂 to mi je jasne....

len s tymi vynimkami mas uplnu pravdu, mali by aj to brat nejak do uvahy...

zobaka
3. mar 2011

@katka888

chyba je, ze je to prave take nekompromisne, mali by existovat dodatky, ako napr. pre prípad co som popisala, hadam by sa tí, co nechcu pracovat nezacali hromadne hadzat pod vlak, aby mali od lekara dolozeny zdravotny problem, ale neda sa fakt paušalizovat a tiez treba mysliet na dusevne zdravie rodicov a detí, nech nemusia vonku zobrat a zaspavat s myslienkou, ci sa zajtra na krajec chleba najde, ci nie, na druhej strane zit len z 190 eur, ani z 90 eur sa neda, to uzna každý

zobaka
3. mar 2011

@katka888

no nechcem byt za zlu, ale vacsina penazi a ine cifry utekaju uplne iným smerom ako su rodicovske dávky 😉 keby si to tam uvedomili, tak by aj v statnej pokladnici bolo toho viac 😎

katka888
3. mar 2011

@zobaka
ano, setrit by sa malo aj inde, to je fakt ina debata ...
a prave tie vynimky hadam , ze novi poslanci maju o kusok rozumu viac nez len sa starat o svojich znamych a konecne sa zacnu aj o tie vynimky pri tvorbe zakonov zaujimat... aj ked niekto povie, ze mam snivat dalej, ale ziaden vysledok nie je bez prveho kroku... tak len dufajme, ze ak sa tymto navrhom RP budu zaoberat, tak ze sa fakt budu ZAOBERAT nie len formovat "duchaplne" veticky do paragrafov bez stipky zamyslenia sa co vlastne pisu

monuska342
3. mar 2011

@ela2710 aj ja mam 19 aj moj manzel takze sa zamestnal az po skonceni skoly teraz riadne pracuje a starame sa o maleho odvadza si dane ako kazdy iny obcan takze preco by musel mat odrobene pred narodenim maleho aj tak pred narodenim mi nikto nic nedal aj tych 190 eur je nic na tuto drahu dobu a este to chcu aj znizit konecne sa nam podarilo sa osamostatnit a teraz nam chcu este pritazit rodicovsky by mali skor zvysit potom sa cuduju ze sa ludia rozhodnu iba pre jedno dieta a populacia klesa ked aj to jedno dieta je na tuto dobu luxus

monuska342
3. mar 2011

@katka888 ja viem ale nikto ty nezaruci ze to neschvalia uz teraz spravili poriadnu hlupost ked znizili rodicovsky nevies co zachvilu vymyslia lebo sa asi nudia v parlamente hlavne ze ony maju dost penazi pre seba a mi nemame s coho zit

zobaka
3. mar 2011

@monuska342

ja by som povedala len tolko, ze mi pride vrcholne trápne rokovat o tom, ze z 190 eur treba ukrojit 100 eur a pri tom sa riesi inflácia pri 6000 eurových mesacnych platoch, lebo vsak vsetko ide hore 🙄 neviem si pomoct, ale toto ma hrozne irituje

zobaka
3. mar 2011

@katka888

ano treba rozmyslat a nie len tak narýchlo nieco uzakonit, toho rozumu, keby sa dalo do parlamentu prepašovat viac, plus riadnu davku empatie

monuska342
3. mar 2011

@zobaka ano to je pravda ved ony si dopraju luxusu musia si kupovat drahe auta a hovadiny za nase peniaze a stale zadlzuju stat a stazuju sa ako sa maju zle...chudence 😠

ela2710
3. mar 2011

@monuska342 keby si oni radsej utiahli opasky, som zvedava, ze keby mali politici normalnu pracu- standardne platenu a ich manzelky by boli na RP, ci by im to vychadzalo

petusko
3. mar 2011

@benne mozno ani nenakupia, lebo im vlada rozda, z nasich dani pravdaze...
reagujem na prispevok na druhej strane, dalej som sa zatial nedocitala 😅