icon

Nemám nárok na rodičovský

mijka58
23. jan 2022

Ahojte

V piatok som bola riešiť rodičovský na drobca keďže sa mi narodil pred týždňom, no nič som nevybavila. Priateľ chce riešiť prídavky cez Nemecko kde pracuje a má zmluvu od novembra minulého roka. Ja som rodila na SK no že vraj nemám na nič nárok až po 14 mesiacoch si môžem podať on mi pridávky na malého odmieta dávať že ich bude poberať on a že mu bude kupovať čo treba, veľmi tomj neverím pretože do teraz mu nič nekupival ide mu len o peniaze aby mohol investovať do aut. Čo mám robiť ? 27.1. odchádza do Nemecka a cgce to tam začať riešiť...

Strana
z2
katie253
24. jan 2022

@mijka58 to ti povedal kto že až po 14 mesiacoch?

mijka58
autor
24. jan 2022

@danielahamar ja mám rodný list ale žiadal si ho no nedala som mu ho

mijka58
autor
24. jan 2022

@katie253 na úrade v piatok

mijka58
autor
28. jan 2022

@deginko dnes som sa informovala cez upsvar vo veľkom meste keďže spadám pod menšie mestečko kde ma jasné odpísali. Nárok na rodičovský že vraj mám a tiež príspevok 25,50€ ja som bola evidovaná na upsvar poberala som do teraz pandemicky rodičovský na staršiu dcéru ktorú mám z prvého manželstva. Som z toho totálne na nervy že jední vravia tak druhí tak

deginko
28. jan 2022

@mijka58 ahoj,no ono to tak býva,že každý ti povie inak lebo tá riadne nepočúvajú...a keď začneš vybavovať tak zas bude všetko inak.No z vlastnej skúsenosti ti vravím,že pokiaľ ti netrvá žiaden pracovný pomer...ale si vedená na UP ako nezamestnaná,aj keď poberas/poberala si pandemicky,tak nárok mať nebudeš ..ja som tak a poberamé všetko z ČR lebo priateľ tam pracuje,ale všetko je písané na mňa..nie na neho...veď skús vypísať tlačivo a všetko potrebné k vybaveniu a zanes to na upsvar..ale ako náhle bude v tlačive,že otec dieťaťa pracuje v Nemecku...tak ti to vratia..tak ako mne..

mijka58
autor
29. jan 2022

@deginko ahoj, teraz neviem či to ma význam riešiť to, keď píšeš ako to je :( akurát si podám žiadosť o jednorazový príspevok keď malý dovrší 28 dní života ale ďakujem

katka3212
17. apr 2023

@deginko dobrý den . Aj mne povedali že nemám nárok keďže som nikdy nepracovala na Slovensku . Bez prace som 3 roky .
Na úrade mi povedali že potrebujem pracovnú zmluvu alebo aspoň dohodu aby som dostala rodičovský .

Stačí, ak si teraz narýchlo vybavím tu “dohodu o práci “ a dostanem rodičovský ??? Alebo uz je neskoro ?

Strana
z2