Nemám nárok na tehotenský príspevok
Ahojte...baby niekto skúsenosť? Dostala som dneska papier, že nemám nárok na tehotenský prispevok... viem, že je tam podmienka, že musím byť 270 dní nemocensky poistená...otázka ráta sa do toho aj PNka? poberám aj invalidný dôchodok... Volala som do socialky, ale neohotne sú úplne...
@zsuzsinka16 tak podľa rozhodnutia to vyzerá, ze neodvádzali. Pozri si výplatnú pasku z tej dohody či ozaj odvádzali. Nestačí mať 270 dní za posledné dva roky, musíš mať aj aktívne nemocenské poistenie.
@lilinka88 odvadzali minimum...vsak kvoli tomu som sa s nimi pohadala...aj uctovnicke zavolali, ci ona nieco nepokazila...na paske tiez mam...preto nechapem...budem musiet spravit poriadky v socialke
@zsuzsinka16 prečítaj si hneď na prvej strane odsek podľa paragrafu 4, písmeno b - pokiaľ máš dohodu a si poberateľom invalidného dôchodku, nie si zamestnancom. Takže máš dôvod
@lilinka88 je to velmi nespravodlive...poznam babu, ktora sedela 2 roky doma kvoli pandemii a dostava aspon minimum...ja som sa trhala cez celu dobu v robote, aj teraz ako tehotna a nemam nato narok...hlavne ze v osadach na vsetko maju narok... ani na PN nemozem ist, lebo tiez nemam nato narok....toto je slovensky stat
Ja som sa tiež včera po telefónate do sociálnej dozvedela, že mi tehotenský zamietajú. Vraj mi chýba 21 dní, skoro ma porazilo...žiadne vysvetlenie ani nič, že mám počkať na rozhodnutie, na ktoré už čakám mesiac a pól... Potom sa vraj môžem odvolať...
@romana23 no je to na nervy...
Ahojte prosim vas ak som robila od 10/2019 do 5/2021 a tento mesiac by som otehotnela,malq by som na neho narok a aj na vysalsi rodicovsky? Aka je najnizsia vyska nemocenskeho poistenia? Dakujem ❤
@patricia2120 pokiaľ nemáš aktívne nemocenské poistenie,tak nemáš nárok. Ochranna lehota sa na teba nevzťahuje, keďže v čase ukončenia PP si tehotná ešte nebola. Čiže buď sa zamestnať alebo si platiť dobrovoľne odvody. Tie mesačne vychádzajú cca 180€
@lilinka88 dakujem. Nerozumela som akonje to s tou ochrannou lehotou. Takze ak by sme sa chxeli pokusit o babatko tento mesiac ,najlepsie ist hned aj do soc.poistovne a zacat platit nemocenske.vsak?
@patricia2120 pokiaľ máš 270 dní NP za posledné dva roky,tak ti stačí platiť dobrovoľne odvody až keď budeš tehotná, len aby si mala aktívne NP.
@lilinka88 a to je tych cca180e?
@patricia2120 áno,ale treba počítať,že budeš mať minimálnu materskú. Pokiaľ by si chcela vyššiu,musela by si platiť viac a min 26 týždňov

@lilinka88 odvadzali minimum