Neplatená predĺžená rodičovská dovolenka a dieťa v škôlke
dobrý deň, ste tu nejaká maminka na neplatenej predĺženej rodič. dovolenke a chodí Vaše dieťa do škôlky? môže chodiť na celý deň? ďakujem za odpovede
@nikol281 tak keď ťa úrad tak okrádal o čas, prečo si sa nedala vyradiť? Veď si sa zaevidovala dobrovoľne nie? A inak, úrad "vybaví" len takú robotu, o akej vie, že je dostupná. K tvojej otázke - áno, môžeš si požiadať o predĺženie starostlivosti o dieťa do 6 r., ale dieťa má byť v škôlke len na 4 hod.
mudrlantky najvacsie, preco sudite, ked neviete? ja sa pytam ako to funguje, nie aby ma niekto sudil, co do toho nevidi. Ked viem, poradim, a nie aby som rypala... to je take slovenske.
Ostatným ďakujem za odpoveď.
Môžem sa opýtať, ak chcem zostať doma na neplatej tak zamestnávateľovi to treba iba oznámiť, alebo ho musím požiadať o jeho súhlas?
A ešte taká jedna otázka ... Ak som slobodná matka a po tomto období by som mňou rozviazal PP mala by som nárok na podporu v nezamestanosti?
Neviem čo mám urobiť. Lebo ak pôjdem do práce tak sa mi nedá pracovať na 8hod. ( nakoľko dochádzam do iného mesta nestihnem ju zaviesť a vyzdvihnúť zo škôlky) , musela by som požiadať o skrátenie PP na 6hod. To tiež neviem či mi vyhovie.
a to nechcem vedieť ako bude chorá ak nastúpi do škôlky :(
Kamarátka je na neplatenej rodičovskej dovolenke a jej maly mal minuly rok 3 roky a normalne chodí do škôlky na 8 h.
@damianam Co má spoločné slobodna matka s narokom na podporu. Narok na podporu ma kazdy poistenec rovnako-ci je slobodny/a, zenaty/vydatá,vdova/vec.....Tvoj rodinny pomer nema s narokom na podporu nic spolocne. A ano mas narok na podporu. Ak sa nemienis vrátiť do zamestnania a pocas RD si nemala žiadny zdanitelny prijem (teda za posledne dva roky pred skončením RD) tak odporucam dohodu o skončení PP 1-2dni po skončení RD, vycerpat 1-2dni dovolenky a ostatnu nech ti preplatia=maximalna podpora.
@maykaaa1122 Tak porušuje zakon o ZP. Ak jej na to pridu tak si zaplatí cele ZP. Vela šťastia.
Prosím vás a keď mi rodicovsky konci v Apríly a škôlka je až od septembra mozem do vtedy požiadať o predlzeny neplateny rodicovsky?
@superholka77 Nemusíš o nič žiadať, len sa do ZP prihlásis ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov.
@evittam ďakujem vlastne ano aby som si zdravotku nemusela sama platit asi stačí len zdravotke oznámiť a neni su tam nejaké podmienky do 6 rokov v prípade že by dieta malo byť v škôlke len 4 hodiny keď je predĺžený rodicovsky lebo už som čítala niečo o tom....
@superholka77 Ano, dieta len na 4h do skolky.
@superholka77 ja som bola nahlásiť aj na zdravotnej poistovny že som na predloženej neplatenej
Ahojte, poradťe skončil mi rodičovský príspevok na konci februara, takže posledný príspevok som dostala teraz v marci. Nahlásila som sa na predĺžený neplatený rodičak. Zatiaľ mi neprišlo zo soc. poist. žiadne vyrozumenie že mi rodičovský skončil a že mi už nebudú platiť. Má mi niečo prísť alebo nie?
Ďakujem
@evuliceeek ahoj, ja som bola na neplatenej a dcérka chodila normálne na 8h, ale to bolo výnimočne, pretože bola viac doma, u dr., alebo v nemocnici. Teraz som na platenej, schválili mi to spätne.

@evittam myslela som tym, ze nie spatne, ale proste ci sa to da, prejst na neplatenu rodic.dovolenku, ked uz som evidovana na UPSVAR a dieta je zapisane v skolke,hoci tan viac nieje ako je.