Neplatená predĺžená rodičovská dovolenka a dieťa v škôlke
dobrý deň, ste tu nejaká maminka na neplatenej predĺženej rodič. dovolenke a chodí Vaše dieťa do škôlky? môže chodiť na celý deň? ďakujem za odpovede
@nikol281 tak keď ťa úrad tak okrádal o čas, prečo si sa nedala vyradiť? Veď si sa zaevidovala dobrovoľne nie? A inak, úrad "vybaví" len takú robotu, o akej vie, že je dostupná. K tvojej otázke - áno, môžeš si požiadať o predĺženie starostlivosti o dieťa do 6 r., ale dieťa má byť v škôlke len na 4 hod.
mudrlantky najvacsie, preco sudite, ked neviete? ja sa pytam ako to funguje, nie aby ma niekto sudil, co do toho nevidi. Ked viem, poradim, a nie aby som rypala... to je take slovenske.
Môžem sa opýtať, ak chcem zostať doma na neplatej tak zamestnávateľovi to treba iba oznámiť, alebo ho musím požiadať o jeho súhlas?
A ešte taká jedna otázka ... Ak som slobodná matka a po tomto období by som mňou rozviazal PP mala by som nárok na podporu v nezamestanosti?
Neviem čo mám urobiť. Lebo ak pôjdem do práce tak sa mi nedá pracovať na 8hod. ( nakoľko dochádzam do iného mesta nestihnem ju zaviesť a vyzdvihnúť zo škôlky) , musela by som požiadať o skrátenie PP na 6hod. To tiež neviem či mi vyhovie.
a to nechcem vedieť ako bude chorá ak nastúpi do škôlky :(
Kamarátka je na neplatenej rodičovskej dovolenke a jej maly mal minuly rok 3 roky a normalne chodí do škôlky na 8 h.
@damianam Co má spoločné slobodna matka s narokom na podporu. Narok na podporu ma kazdy poistenec rovnako-ci je slobodny/a, zenaty/vydatá,vdova/vec.....Tvoj rodinny pomer nema s narokom na podporu nic spolocne. A ano mas narok na podporu. Ak sa nemienis vrátiť do zamestnania a pocas RD si nemala žiadny zdanitelny prijem (teda za posledne dva roky pred skončením RD) tak odporucam dohodu o skončení PP 1-2dni po skončení RD, vycerpat 1-2dni dovolenky a ostatnu nech ti preplatia=maximalna podpora.
@maykaaa1122 Tak porušuje zakon o ZP. Ak jej na to pridu tak si zaplatí cele ZP. Vela šťastia.
Prosím vás a keď mi rodicovsky konci v Apríly a škôlka je až od septembra mozem do vtedy požiadať o predlzeny neplateny rodicovsky?
@superholka77 Nemusíš o nič žiadať, len sa do ZP prihlásis ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov.
@evittam ďakujem vlastne ano aby som si zdravotku nemusela sama platit asi stačí len zdravotke oznámiť a neni su tam nejaké podmienky do 6 rokov v prípade že by dieta malo byť v škôlke len 4 hodiny keď je predĺžený rodicovsky lebo už som čítala niečo o tom....
@superholka77 ja som bola nahlásiť aj na zdravotnej poistovny že som na predloženej neplatenej
Ahojte, poradťe skončil mi rodičovský príspevok na konci februara, takže posledný príspevok som dostala teraz v marci. Nahlásila som sa na predĺžený neplatený rodičak. Zatiaľ mi neprišlo zo soc. poist. žiadne vyrozumenie že mi rodičovský skončil a že mi už nebudú platiť. Má mi niečo prísť alebo nie?
Ďakujem
@evuliceeek ahoj, ja som bola na neplatenej a dcérka chodila normálne na 8h, ale to bolo výnimočne, pretože bola viac doma, u dr., alebo v nemocnici. Teraz som na platenej, schválili mi to spätne.

@evittam myslela som tym, ze nie spatne, ale proste ci sa to da, prejst na neplatenu rodic.dovolenku, ked uz som evidovana na UPSVAR a dieta je zapisane v skolke,hoci tan viac nieje ako je.