icon

Neplatená predĺžená rodičovská dovolenka a dieťa v škôlke

evuliceeek
3. mar 2017

dobrý deň, ste tu nejaká maminka na neplatenej predĺženej rodič. dovolenke a chodí Vaše dieťa do škôlky? môže chodiť na celý deň? ďakujem za odpovede

nikol281
16. feb 2018

@evittam myslela som tym, ze nie spatne, ale proste ci sa to da, prejst na neplatenu rodic.dovolenku, ked uz som evidovana na UPSVAR a dieta je zapisane v skolke,hoci tan viac nieje ako je.

evittam
16. feb 2018

@nikol281 Ako som uz pisala.

svetkaadamko
16. feb 2018

@nikol281 tak keď ťa úrad tak okrádal o čas, prečo si sa nedala vyradiť? Veď si sa zaevidovala dobrovoľne nie? A inak, úrad "vybaví" len takú robotu, o akej vie, že je dostupná. K tvojej otázke - áno, môžeš si požiadať o predĺženie starostlivosti o dieťa do 6 r., ale dieťa má byť v škôlke len na 4 hod.

nikol281
16. feb 2018

mudrlantky najvacsie, preco sudite, ked neviete? ja sa pytam ako to funguje, nie aby ma niekto sudil, co do toho nevidi. Ked viem, poradim, a nie aby som rypala... to je take slovenske.

nikol281
16. feb 2018

Ostatným ďakujem za odpoveď.

damianam
5. mar 2018

Môžem sa opýtať, ak chcem zostať doma na neplatej tak zamestnávateľovi to treba iba oznámiť, alebo ho musím požiadať o jeho súhlas?

evittam
5. mar 2018

@damianam Musi súhlasiť ak nebude tak skončenie PP, neplatene volno.

damianam
5. mar 2018

@evittam a ak by súhlasil tak potom by som to ako mala v zamestnaní? Som v tom nejaká stratená :(

evittam
5. mar 2018

@damianam Neplatené voľno

damianam
5. mar 2018

A ešte taká jedna otázka ... Ak som slobodná matka a po tomto období by som mňou rozviazal PP mala by som nárok na podporu v nezamestanosti?
Neviem čo mám urobiť. Lebo ak pôjdem do práce tak sa mi nedá pracovať na 8hod. ( nakoľko dochádzam do iného mesta nestihnem ju zaviesť a vyzdvihnúť zo škôlky) , musela by som požiadať o skrátenie PP na 6hod. To tiež neviem či mi vyhovie.
a to nechcem vedieť ako bude chorá ak nastúpi do škôlky :(

maykaaa1122
5. mar 2018

Kamarátka je na neplatenej rodičovskej dovolenke a jej maly mal minuly rok 3 roky a normalne chodí do škôlky na 8 h.

evittam
5. mar 2018

@damianam Co má spoločné slobodna matka s narokom na podporu. Narok na podporu ma kazdy poistenec rovnako-ci je slobodny/a, zenaty/vydatá,vdova/vec.....Tvoj rodinny pomer nema s narokom na podporu nic spolocne. A ano mas narok na podporu. Ak sa nemienis vrátiť do zamestnania a pocas RD si nemala žiadny zdanitelny prijem (teda za posledne dva roky pred skončením RD) tak odporucam dohodu o skončení PP 1-2dni po skončení RD, vycerpat 1-2dni dovolenky a ostatnu nech ti preplatia=maximalna podpora.

evittam
5. mar 2018

@maykaaa1122 Tak porušuje zakon o ZP. Ak jej na to pridu tak si zaplatí cele ZP. Vela šťastia.

damianam
5. mar 2018

@evittam o môj stav nešlo, len som tu niekde v starých príspevkoch čítala že ak mám dlhšie neplatené voľno ako rok nemám nárok na podporu v nezamestnanosti. Ja výpoveď dávať nechcem. Myslela som po neplatenej RD ak by mi dali výpoveď oni.

evittam
5. mar 2018

@damianam Narok na podporu mas dva roky po skončení PP.

superholka77
16. mar 2018

Prosím vás a keď mi rodicovsky konci v Apríly a škôlka je až od septembra mozem do vtedy požiadať o predlzeny neplateny rodicovsky?

evittam
16. mar 2018

@superholka77 Nemusíš o nič žiadať, len sa do ZP prihlásis ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov.

superholka77
17. mar 2018

@evittam ďakujem vlastne ano aby som si zdravotku nemusela sama platit asi stačí len zdravotke oznámiť a neni su tam nejaké podmienky do 6 rokov v prípade že by dieta malo byť v škôlke len 4 hodiny keď je predĺžený rodicovsky lebo už som čítala niečo o tom....

evittam
17. mar 2018

@superholka77 Ano, dieta len na 4h do skolky.

dasaa
17. mar 2018

@superholka77 ja som bola nahlásiť aj na zdravotnej poistovny že som na predloženej neplatenej

evittam
17. mar 2018

@dasaa No ved a o com píšem?

dasaa
17. mar 2018

@evittam sorry ale neukazuje mi celu komunikáciu.

anika666
23. mar 2018

Ahojte, poradťe skončil mi rodičovský príspevok na konci februara, takže posledný príspevok som dostala teraz v marci. Nahlásila som sa na predĺžený neplatený rodičak. Zatiaľ mi neprišlo zo soc. poist. žiadne vyrozumenie že mi rodičovský skončil a že mi už nebudú platiť. Má mi niečo prísť alebo nie?
Ďakujem

evittam
23. mar 2018

@anika666 So socialnej poisťovne ti ani nič nepríde. Nema totiz s RP nic spolocne. Ak chces doklad od kedy do kedy si poberala RP treba ist na UPSVaR.

anika666
29. mar 2018

@evittam no a z úradu práce nič nezašlú, že už nemam nárok na rodičovský príspevok?

evittam
29. mar 2018

@anika666 Nie.

nikolla88
29. mar 2018

@evuliceeek ahoj, ja som bola na neplatenej a dcérka chodila normálne na 8h, ale to bolo výnimočne, pretože bola viac doma, u dr., alebo v nemocnici. Teraz som na platenej, schválili mi to spätne.

evittam
29. mar 2018

@nikolla88 Tak si porusovala zakon o ZP a ak na to pridu doplatis si spätne ZP. Bohužiaľ.

nikolla88
29. mar 2018

@evittam moja, neviem ako by ma to mohli prísť. Z toho celého školského roka bola cca mesiac v ms. Neviem, mňa to netrápi. Treba áno?

nikolla88
29. mar 2018

@evittam a pre informáciu, mne bolo povedané, že kľudne môže byť celý deň. Takže neviem čo ma riešiš