icon

Nepravidelná práca z domu a rodičovský príspevok

lus83
3. apr 2019

Ahojte, prosím poradte mi, akou formou by bolo najlepšie spolupracovat s firmou, ked budem pracovat z domu a obcas posielať napisane clanky? Nejde o pravidelnu spoluprácu. A teda, aku zmluvu a vyplatu tak, aby mi stat neodobral rodicak a zaroven som nemusela platit ziadne odvody, kedze zarobim smiesnu sumu. Ďakujem

fokuska
3. apr 2019

@lus83 Rodicovsky prispevok budes dostavat do veku 3 rokoch dietata bez ohladu na to ci sedis "necinne" doma alebo pracujes (dohoda, zmluva na ciastocny, plny uvazok, 10 zmluv na TPP) - je to uplne jedno, praca (typ zmluvy, ani vyska zarobku) nema na RP vobec ziadny vplyv.

lubik87
3. apr 2019

@lus83 štát ťa neoberie o rodicak takže bez obáv kľudne zarobiť aj 1000€mesacne.....nárok.mas do 3 rokov dieťaťa 🙂

lus83
autor
3. apr 2019

Ano damy, to vsetko viem, ze mam narok na rodicovsky. Ale zaroven, aky typ zmluvy a vyplatenie by som mala zvolit, tak, aby som si nasledne nemusela kvoli tomu sama platiť odvody, podavat danove atd... Teda je lepšie pre mna brat honorar, byt na dohodu alebo skrátený uvazok? Ďakujem

0ria0
3. apr 2019

@lus83 do 3 rokov budeš v pohode s rodičovskym, nikto ti nič nevezme a čo sa týka zmluvy na nepravidelnú prácu tak asi jedine dohoda 🙂

maminuska
3. apr 2019

@lus83 tam sa to neviaže na typ zmluvy ale a výšku príjmu . Keď dosiahneš príjmy vyššie ako ustanovuje zákon o dani z prímu a nebude sa jednať o príjmy podliehajúce zrážke pri ktorých nepodpíšeš dohodu o nezrážaní , tak daňové budeš musieť podať tak či tak . Rovnako je to aj so sociálkou a zdravotkou .

mery91
11. apr 2019

@maminuska Dobrý deň, prosím viete mi poradiť? Už viem, že o rodičovský neprídem, zaujma ma však ak toto... v sucastnosti som na rodičovskom a som vedená ako zamestnaná, planujem pracovat na dohodu s nepravidelnym prijmom... avsak buduci rok by sme sa chceli pokusit o 2. babätko - cize retazova materska. Od 1.1.2019 materska nemoze byt nizsia v pripade retazoveho pôrodu ako bola 1. materská... ovplyvni tento fakt, resp. zmeni sa táto situácia pre mňa ak budem teraz pracovať na spomínanú dohodu s nepravidelným prijmom? Ak by tu na toto niekto vedel odpovedat, bola by som velmi vdacna 🙏😊

barby77
Odpoveď bola odstránená