Nevybratie príspevku pri narodení dieťaťa do 28 dňa v mesiaci

amza
30. okt 2019

Ahojte, nakoľko som v zahraničí, nestihla som vybrať do 28 dňa v mesiaci (t. j. do pondelka ) príspevok pri narodení dieťaťa. Žiadosť bola podaná 4.10.2019. Ako mám teraz postupovať? Dúfam, že nárok nezanikol, nakoľko dieťa má teraz 4 mesiace. Stalo sa to nejakej z Vas a ako Ste postupovali? Na úrade moja pracovníčka nedvíha telefón.

hanata
30. okt 2019

@amza Staci poguglit. Nárok na príspevok pri narodení dieťaťa zaniká uplynutím šiestich mesiacov od narodenia dieťaťa.

sara07
30. okt 2019

ako myslíš vybrat , však € ti pridu na učet, dôležitá je kedy si si podala žiadost na urade,

amza
autor
30. okt 2019

@hanata áno tých 6 mesiacov to viem, preto som pisala, ze dieťa ma 4 mesiace 🙂
@sara07 áno, myslela som vybratie peňazí z pošty na základe platobného príkazu, ktorý prišiel na adresu trvalého pobytu, kde je uvedené, že dávka sa vyplatí do 28. dňa v mesiaci. Ale žiadosť bola podaná ešte tento mesiac. V zákone je, že dávka má byť vyplatená najneskôr do konca mesiaca nasledujúceho po mesiaci podania, čo bol október, tak vyplatenie v novembri snad nebude problém.

hanata
30. okt 2019

@amza Ak uz poukazka neplati, musis ist na upsvar (tusim ten to vyplaca), nech ti vystavia novu poukazku. Ale to moze trvat. Osobne by som si to dala vyplatit na ucet.

jankapepe
30. okt 2019

@amza Prečo si si to nedala poslať rovno na účet??

amza
autor
30. okt 2019

@jankapepe lebo sme krátko manželia a akurat sme riešili spoločný účet a zrušenie starých. Mali sme radšej pockat a nechať na jeden poslat🐵🙊