icon

Nevyšla mi reťazová materská. Čo teraz?

lylyjana
16. apr 2023

Medzi koncom rodicovskej a nastupom na dalsiu matersku mam cca 1,5 mesiaca. Ako to vyriesit co najlepsie aby sa mi neznizila materska?
Vdaka

janinah
16. apr 2023

Ísť do prace?

mogaa
16. apr 2023

@lylyjana no výšku ďaľšej materskej už neovplyvníš nijako....nástup do práce alebo PN, ak je dôvod....

lyci
16. apr 2023

@lylyjana tiez som musela nastupit na 3 mesiace. ale ved plat sa ti od poslednej materskej neznizil. materska sa bude pocitat z predpokladaneho prijmu, ktory ti uvedie zamestnavatel za minuly rok. terajsia materska bude nizsia len o odmeny, ktore si mala zapocitane v predchadzajucej. teda ak ti povodny tpp stale trva

lylyjana
autor
16. apr 2023

@lyci ano tpp trva, mam tam aj dovolenku co sa naukumulovala.
@janinah len som chcel vediet ci sa mi viac oplati ist na pn alebo nastupit do prace

54tinka54
16. apr 2023

@lylyjana no materská by sa ti mala rátať z predpokladaného platu z minulého roka, čiže to či teraz nastúpiš do práce alebo pôjdeš PN je asi jedno. Ja by som už asi radsej išla do nástupu na MD na PN.

lylyjana
autor
16. apr 2023

@54tinka54 dakujem. A nevies ako sa to presne rata? Lebo pocas rodicovskej som sice nepracovala ale dostala som aj nejake bonusy z firmy (napr vianocny) ako ostatni zamestanci, tak ci to neovolyvni matersku.
Na PN ma to netaha kvoli tomu ze budem okliestena vychadzkami, ak by som vobec nejake dostala.

54tinka54
16. apr 2023

@lylyjana toto ti neviem poradiť čo sa týka bonusov.. a vychádzky by si mala mať, ja som bola PN a mala som vychádzky klasika 2 hod doobeda a 2 poobede. 1,5 mesiaca sa tak dá fungovať si myslím, ale je to na tebe 🙂 či zvládneš este v takom vyššou štádiu tehu pracovať.

lylyjana
autor
16. apr 2023

@54tinka54 myslim, ze by som len cerpala dovolenku ak by mi to vyslo na tolko dni. Lebo mam pracu v korporate a realne by mi podla mna nikto nic nedal robit na par dni… ale ano, mas pravdu, ten mesiac sa da vydrzat a mozno budem na tom tak, ze aj budem rada ze som doma cely cas

lienka.7
16. apr 2023

@lylyjana prečo by sa ti mala znížiť? Znižovali ti plat oproti minulajsku? Skôr sli platy hore predsa...

lucka_ke
16. apr 2023

z príjmu za minulý kalendárny rok, ak si príjem nemala uvedú ti prepokladaný príjem