icon

Nezamestnaná, tehotná a PN

tinka78887
21. jún 2021

Dobrý večer v marci som dala výpoveď kde som pracovala 10 rokov, momentálne som na podpore do októbra...zistila som ze som tehotná v 9tt...
270 dní za posledné 2 roky spĺňam, platiť si idem nemocenské poistenie, ešte musím zaist na socialku...
Pred nástupom na materskú budem 3 mesiace bez príjmu prero ma zaujíma ci mám nárok na pnku keďže si platiť budem NP ...ci sa mi bude rátať ta minimálna alebo ešte zo starého zamestnania keďže som niekde čítala ze tehotná ma 8 mesačnú ochrannú lehotu...poradte mi prosím

Strana
z2
lilinka88
22. jún 2021

@tinka78887 pretože je to podozrenie na zneužívanie sociálneho systému a nemôžu to poradiť takto. A niektoré si platia dlhšie aj keď im chýbajú dní, aby mali 270 dní NP za posledné dva roky

luckalukas_1
22. jún 2021

@lilinka88 nieje to ziadne zneuzivanie, je to v sulade so zakonom a teda uplne pravne v poriadku ..ked niekomu chybaju dni do 270 tak jasne ze si zaplatia viac, ale ona bola zamestnana dlhsie tak ona tych 270dni splna, jedine co potrebuje ziskat je OL ktore jej bude plynut z NP, aby mala narok na tehotensky, MD aj RD .. nechapem preco to uradnici ludom neporadia, ved to nejde z ich vrecka tak im to moze byt jedno kto co pobera, ked raz splna podmienky a ma nato narok

lilinka88
22. jún 2021

@luckalukas_1 ja som nepovedala,že je to zneužívanie, ja som povedala,že je tam podozrenie. Že ty to nechápeš, je jedna vec, druhá je tá, ako to reálne je

luckalukas_1
22. jún 2021

@lilinka88 autorka nech sa sama rozhodne ako chce, ja jej neradim zle😁 .. a je mi uplne jedno co si myslia neprajnici, uradnici a ostatny ked raz je to mozne si takto prilepsit, a ma narok na tie prispevky, tak nech mi nikto netrepe o podozreni na zneuzivanie 🙏

tinka78887
autor
22. jún 2021

@luckalukas_1 napíšem vám do súkromnej správy

lilinka88
22. jún 2021

@luckalukas_1 pozri sa, už len to,že účelovo si zaplatí iba jeden týždeň a vyslovene kvôli tomu,aby mala nárok na dávku, na ktorú nárok bez toho nemá, je podozrenie. Že tomu ty nerozumieš prečo to tak je, to je tvoj problém. Proste to tak je a proste nemôžu pracovníčky takto povedať. Že ty si to zistíš a využijete situáciu,že to ide je ok, ale nežiadajú,aby o Tom informovali zamestnanci. S to vôbec nejde,že jej neprajem, to som sa iba snažila ti vysvetliť,prečo o Tom úradníčky nehovoria,že to tak ide. Zjavne nechápeš a ideš si svoje 🤷🤦🏻‍♀️

luckalukas_1
22. jún 2021

@lilinka88 okej🙈

Strana
z2