icon

Nezamestnaný otec na materskej

slamka555
10. jún 2017

Ahojte neviete poradit ,ci na matersku dovolenku moze nastupit otec aj ked je momentalne nezamestnany ? Ma odpracovane 2 roky v kuse , no teraz je nezamestnany. Precitala som toho vela ale o nezamestnanom som nikde nenasla :/ dakujem za odpovede

Strana
z2
emi16
10. jún 2017

Skuste si zavolat na socialnu poistovnu tam vam to budu vediet povedat a rovno vypocitaju vysku

draik
10. jún 2017

Nárok na materské nemá.

slamka555
autor
10. jún 2017

@draik ahoj mas stym skusenost ?

loginexistuje
10. jún 2017

@slamka555 nema narok na materske lebo nema aktivne NP a na neho sa nevztahuje ochranna lehotl ako na tehotnu

katieg85
10. jún 2017

@slamka555 bude mat narok ked za posledne dva roky bude mat odpracovane tych 270 ci kolko to je dni.

loginexistuje
10. jún 2017

@katieg85 to nie je pravda nemylte ju to je len jedna z podmienok druha je aktivne NP alebo ochranna lehota

sulejmanka
10. jún 2017

Nemá nárok na materské, podľa Sociálnej poisťovne na materské má nárok:
1. zamestnanec
2. povinne nemocensky poistená samostatne zárobkovo činná osoba
3. dobrovoľne nemocensky poistená osoba
4. fyzická osoba, ktorej vznikol nárok na materské po zániku nemocenského poistenia v ochrannej lehote

llucciaa
11. jún 2017

toto sú podľa mňa otázky priamo na sociálnu poisťovňu.. tam ti to budú vedieť povedať presne, lebo si tvojho muža v systéme nájdu a budú vedieť podľa m§a okamžite. každú chviľu sa im to tam mení,tak to tak budeš mať najlepšie

slamka555
autor
14. jún 2017

Dakujem za postrehy, berieme sa spytat na socialnupoistovnu , takze tam sa teda dozvieme co a ako ;) Sama som zvedava 🙂 pekny den

majusqa77
14. jún 2017

@slamka555 vela stastia, nech natrafis na niekoho, kto ti bude vediet odpovedat 🙂

slamka555
autor
14. jún 2017

@majusqa77 Teoreticky si mylsim , ze bude mat narok lebo som nalsa par clankov , ze otec ma narok na materske aj v ochrannej lehote po rozviazani pracovneho pomeru ;) takze .. uz sa len ist uistit a vybavit ;) Vdaka ;)

majusqa77
14. jún 2017

@slamka555 nebude mat. ochranna lehota pre muza je 7 dni. musi sa najskor - aj ked len na 1 den zamestnat

loginexistuje
14. jún 2017

@slamka555 nema narok ved sme ti to uz x krát napísali nesplna zakladnu podmienku aktivneho NP ani ochrannu lehotu .. ale ved chod na Soc. poistovnu prip. im staci aj mail napisat a oni ta o tom uistia ze nárok aktuálne nemá.

slamka555
autor
15. jún 2017

@loginexistuje Ahote takze sme sa tam vcera boli spytat a narok MA ! 🙂
Pretoze SPLNA podmienku 7 dnovej ochrannej lehoty ;) Ale dakujem za odpovede. Pekny den

slamka555
autor
15. jún 2017

@loginexistuje Ako vies ci neie je v ochrannej lehote ? :D ved to som tu nepislaa ;) A je v nej .. lebo len nedavno skoncil pracovny pomer a ochranna lehota je 7 dni ;) .. Takze sme sa akurat tak usitili ze ma narok 🙂 .. Tak mozno som dobuducna niekomu pomohla ak tiez nevedel ako je to ;) majte sa

evittam
15. jún 2017

@slamka555 Tak ked podavas neuplne informacie co cakas za odpovede?! Napísala si,ze je nezamestnaný ale nie odkedy-logicky z toho vyplynulo,ze pravdepodobne dlhsie. Keby si napisala od kedy je nezamestnany,tak ti tu dievcata co tomu rozumeju napisu to co ti povedali na SP.😉
Takze nabuduce sa treba pytat konkrétnejšie.

natalienka12
15. jún 2017

@evittam Niektorým ženám je zbytočne radiť a namáhať sa...strácať čas a nervy. Píše, že je nezamestnaný takže predpokladám ze je e už v evidencii UP a silno pochybujem že by stihol ochrannú lehotu. Ale tak potrebovala dokázať ako jej "zle" na koniku poradili.

majusqa77
15. jún 2017

@slamka555 ale ved ja som ti pisala, ze ochranna lehota je 7 dni
Si si zjavne vybrala len to, co si chcela...

evittam
15. jún 2017

@majusqa77 Zjavne tu my za to mozeme,ze sa nespytala poriadne a potom sme vsetky na nic a vlastne neviem preco sa rovno nespytala na SP ked tu zle radime.😉😎

natalienka12
15. jún 2017

@evittam Za dobrotu na zobrotu. 🙂

slamka555
autor
15. jún 2017

Nechapem preco sa rozculujete ? 🙂 Ok ze je v ochrannej lehote som sa tu nezmienila. Ano je v nej 🙂 preco silno pochybujes natalienka12 ?? 🙂 O co ti ide ? 🙂 :D .. a Majusqa77 Vdaka citala som od teba ze je v OL ( t,j,7 dni) Tak preco sa urazas ? 🙂 Ja som len napisala ze Ano boli sme sa spytat na socialke a ANo ma narok na to materske 🙂 .. Lebo par dievcat mi tu hned splechne ze nie nema narok .. tak ,, som dalaa vediet ze narok ma 🙂 .. Aby aj ony do buducna vedeli ak budu riesit podobnu situaciu ..:/ .. takze natalienka12 Presne ako vravis za dobrotu na zobrotu ! :/ .. ALe poucim sa z toho ..

natalienka12
15. jún 2017

😂

natalienka12
15. jún 2017

@slamka555 a ty poberas rodičovský príspevok?

loginexistuje
15. jún 2017

@natalienka12 pozri

https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/neplatena-predlzena-rodicovska-dovolenka/

ja len pozeram .. ale tak nenapisem uz nic k tomu .. lebo aj tak .... je to zbytocne

natalienka12
15. jún 2017

😂 😂😂😂

Ale na Sociálnej poisťovni jej povedali že ma narok!!!? A decko má viac ako 3 roky. Haha

natalienka12
15. jún 2017

@loginexistuje Všelijaki sme na svete. 😂

evittam
15. jún 2017

@loginexistuje No "no comment"....

evittam
15. jún 2017

@slamka555 Nikto sa tu nerozculeje. Ak tak jedine ty. Nedas uplne info a potom tu s nas ideš robit neznalých.
A btw.ak ma tvoje dieta viac nez 3roky -tak tvoj manzel nemá narok na nic!

evittam
15. jún 2017

*z....

evittam
15. jún 2017

Pardon za preklepy..

Strana
z2