Nízka materská - doplatenie cez ÚPSVaR

6. dec 2021

Maminky, ktore ste mali vyratanu nizsiu matersku ako je RP, ako ste postupovali? Na SP mi povedali ze si mam dat ziadost o doplatok na UPSVaR. Co do ziadosti uviest? Staci len ze ziadam o doplatenie do vysky RP? a teda toho vyssieho? Kedze narok na matersku mam, len menej mi to vychadza. Dakujem velmi pekne za radu.

alenah31
6. dec 2021

Nárok na doplatok od ÚPSVaR mate az po narodení dieťaťa:
"Ak má žena, ktorá porodila dieťa vyplácané materské v nižšej sume ako je suma vyššieho rodičovského príspevku, vypláca sa jej rodičovský príspevok od narodenia dieťaťa vo výške rozdielu medzi sumou vyššieho rodičovského príspevku a výškou materského za celý kalendárny mesiac. Suma materského je závislá na počte dní v kalendárnom mesiaci."

autor
6. dec 2021

@alenah31 dakujem. Ano, maly uz je na svete.
Ide mi o to, ci specialne nieco treba napisat, alebo staci iba vseobecne typu ze ziadam o doplatenie do vysky RP. A oni si uz vsetko vypocitaju.

alenah31
6. dec 2021

K ziadosti treba prilozit rozhodnutie o priznani materskej davky zo SP. Staci jednou vetou..."ziadam o dorovnanie k priznanej MD do vysky RP od ..... na dieta......, v prilohe dokladam rozhodnutie o priznani MD".....podpis. Ak si uz ziadala o PnD tak RL syna uz dokladat podla mna nemusis.

neznama321
20. apr 2022

ahojte, ako si dopadla??? Napísala si žiadosť cez počítač, vytlačila, doložila rozhodnutie o priznani MD a vyplácajú ti to?? Mňa to čaká teraz, a vobec neviem ako nato, poradíte mi prosím, mne schválili 89€ materskú a z toho sa teda vyžiť nedá

neznama321
20. apr 2022

Doplatok ak mi schvalia, nemôžu ho potom žiadať späť aby som im ho vrátila že?

autor
20. apr 2022

@neznama321 napíšeš na UPSVaR ze ziadas o doplatenie do výšky RP nakolko materska ti vysla len 89€. A podas im to tam spolu s kópiou rozhodnutia o priznaní materskej