Nový príspevok pre tehotné ženy
Dobrý den,
Čítala som, že vláda schválila nový príspevok pre tehotné ženy od 1.1.2021. Tento príspevok má byť 200 e od 4. Mesiaca tehotenstva. Neviete však, či to platí aj pre tie, ktoré sú tehotné uz teraz a napríklad po novom roku budú v 6 . Mesiaci?
@lucyka7 tehotenský príspevok myslím bude poskytovaný od 4 mesiaca tehotenstva až budúci rok od apríla. Príspevok pri narodení dieťaťa ostáva, poskytuje sa po dožití 28 dní dieťaťa matke ktorá absolvovala gynekologické prehliadky v tehotenstve ( potvrdzuje to gynekolog), tento príspevok dostáva každá matka, aj ktorá nepracovala, je to niečo cez 800eur.
@lienocka2808 ďakujem veľmi pekne, už chápem ❤️ trošku som čítala viac článkov a domotala sa úplne 😂
A baby neviete či treba o túto dávku požiadať alebo bude automaticky vyplácaná? Toto nikde neviem nájsť ďakujem
A mňa tiež zaujíma že keď budem mať splnené podmienky (270 NP) ale v čase tehotnosti budem nezamestnaná alebo PN co budem mat nárok
@leontinka27? Odpísal vám niekto nato odpoveď?
@leontinka27 ano budete mat narok aj pocas pn
@janusa12345 nie
@danielka55 ďakujem za odpoveď
Peniiim keďže to bude az od 1.4 a to som si hovorila fajn akurat od januara mi to vychadza
Ahojte,viete mi povedať, či budem mať nárok na tehotenské keď som bola na rodičovskej a teraz pracujem 5. mesiac, hneď ako sa mi podarí otehotnieť by som chcela ísť na PN, tak neviem či aj ja budem mať nárok. Ďakujem za odpovede 🙂
@alenah31 môžem sa opýtať. To je potrebné vypísať nejakú žiadosť? Ďakujem
@zuzkazivcak ano...najneskor od 1.4. bude aj na stranke SP, potvrdi ju gynekolog a zanesie sa na pobocku SP kde posudia narok-rovnako ako ked ziadate o materske.
@alenah31 ďakujem 😘
Jasne ze to plati aj pre Vas 🙂
Chcem sa Vás opýtať zatiaľ som nepracovala mala som brigády len. Teraz v septembri mi končil rodičák ale naďalej ho dostávam keďže je takáto situácia. Opatrujem len neviem ci sa mi to bude rátať ako príjem. Som momentálne v 4 mesiaci myslíte že budem mať nárok na tento príspevok?
Ak idem na materskú 6.4 za tych 6 dni aso nárok nemam? Ci ano?
Neviem najst tlacivo.Neviete mi poradit bude na stranke az od 1.4.2021?
@svgd ani ho ešte nenájdeš. Zákon platí od 1.4. - tlačivá bude v prvom rade poskytovať gynekológ rovnako ako tlačivo na materské, na stránke bude potom dostupné tiež - po prvý krát sa bude vyplácať v máji za apríl - nemôžeš si dať vopred potvrdiť niečo čo ti časovo ešte nemá byť vyplácané.
Dnes 23.3 kukajte damsky klub na stv1 o 12 20. Maju tam preberat tehotensky prispevok.
Uz bol niekomu vyplateny prispevok, alebo prislo Vam nejake rozhodnutie zo Soc. poistovni?
@svgd ano mne uz prislo spolu s pnku. Aj rozhodnutie mi uz prislo. 7,20 na den plus pnka
@danielka55 Kedy teraz niekedy ci uz skor? Dakujem
@svgd 13.5
Ahojte baby. Rada by som sa poradila. Na malú som dostávala normálne materskú ale medzi tým mi skončila zmluva v bývalej práci. Od Decembra 2020 pracujem normálne na plný úväzok. Ak som teraz tehotná kým pôjdem na materskú ( myslím že december. TP je 22.1) dosiahnem tých 270 dní a budem mať nárok normálne na materskú ano? Potrebujem sa uistiť či dobre rátam :D a ďalšia otázka. Čo schválili ten nový príspevok tehotenské či ako sa to volá od 4 mesiaca, na ten nárok budem mať alebo nie?. Tam 270 dní síce nespĺňam ale je tam napísané že nárok má aj tá mamička ktorá pred tým poberala materskú. Tak nechápem. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂

@zuba1987 vyborne tak už rozumiem všetkému ďakujem ❤️❤️