Nový príspevok pre tehotné ženy
Dobrý den,
Čítala som, že vláda schválila nový príspevok pre tehotné ženy od 1.1.2021. Tento príspevok má byť 200 e od 4. Mesiaca tehotenstva. Neviete však, či to platí aj pre tie, ktoré sú tehotné uz teraz a napríklad po novom roku budú v 6 . Mesiaci?
ahojte, prosím Vás o tehotenský príspevok mám nárok aj keď som na PN?
som klasicky zamestnaná na TPP, ale som na PN.
a ešte sa chcem spýtať či je ešte niečo o čo by som mala mať nárok, pretože netuším na čo máme nárok, na čo nie a ako to všetko vlastne je. ďakujem pekne 🙂
@petka125 áno - tehotenský príspevok je vyplácaný aj tehotným na PN pokiaľ bola splnená podmienka nároku. A nie - nie je nič na čo ešte máte nárok. Až potom nástup na MD a nárok na materské, zvyšok až po pôrode (PnD, príspevok pri narodení dieťaťa, po ukončení MD - RD s vyšším RP).

Dobrý deň chcela by som sa vás opýtať som mierne schaosena.....prišiel mi tehu príspevok 129 eur...zdalo sa mi to malo nakoľko mám tp 19.1.2022 a dnes som v 20 týždni a nárok vzniká od 13 teho...toto bol prvý vyplatený teh. Prispevok...volala som a pani mi povedala na sociálke, že mi naň vzniká nárok od 14.jula 2021....dnes je 26.8.2021 a dnes mi bol prvý krát vyplatený.....povedala mi že je to čiastka za 18 dní a ja nech rátam ako rátam ( za 18 dní tá suma sedí lebo nejakých 7.16 mi vyšlo za den..) ale prečo 18 dní nechápem veď od 14.jula do 26 augusta? Neviete mi to niekto vysvetliť?akosi sa z toho neviem vysomarit. Dakujem