Nový zákon o dávkach
Ahojte, vsimla som si ze od 1.9 vstupil do platnosti novy zakon o poberani davok. Neviem co presne to znamena, ale chcem sa opytat ci sa to nejak dotkne aj mna, kedze myslim do buducnosti. V marci 2026 mi konci rodicovska dovolenka a chcela som ist na urad prace do septembra kym mala nastupi do skolky. Znamena to, ze nedostanem z uradu prace ziadne peniaze za ten cas kym budem doma s malou cize od marca do septembra? Alebo mi mozu nanutit nejaku pracu kym som s malu este doma? Pochybujem, ze mi ju vezmu do skolky koncom marca… neviem vobec ako to funguje kedze je to prvy krat co som v takej situacii a dakujem za rady alebo odpovede
Ucitelov je malo takze pracu ti asi ponuknu.
Cize zhrnme chcem vycicat stat ako sa da, a to mas ucit deti cudzie a vychovavat svoje👍
@natalka13 presne tak ja som isto ta ktora roky vyciciava tento ubohy chory stat😂🙈
Cize zhrnme chcem vycicat stat ako sa da, a to mas ucit deti cudzie a vychovavat svoje👍
@natalka13 btw, cudzie deti som neucila ani ucit nechcem a moje sa snazim vychovavat najlepsie ako viem, kedze ma 2,5 roka neviem posudit ci sa mi to dari, cas ukaze, ale kedze jej predavam moje hodnoty tak by som sa o jej vychovu vobec nebala
@anonym_autor ak Vám RP konci v 3/2026 dostane za
celý marec RP. Sú dve možnosti buď zostaneme doma ako osoba starajuca sa o dieťa ale nedostanete nič alebo sa zaevidujete na úrade prace. V tom
Prípade si treba dať pozor k akému dátumu Vám konci RP a k akému sa zaevidujete na úrade prace pretože
V tom istom mesiaci nemôžete súbežne poberať davku
V nezamestnanosti a rodicak.
Ja nechápem čo sa tu rieši. Veď si vyberte podporu keď sa chystáte dať výpoveď v práci. Akurát vám to vyjde na pol roka
A ešte píšete že neviete či vám ju vezmú do škôlky koncom marca. Ako že neviete? Ak ste ju chceli dať do škôlky od marca 2026 tak prihlášky sa dávali v máji 2025 a v júni chodili rozhodnutia, tak už musíte vedieť či ju vzali či nie. Ak ste si prihlášku nedali tak do škôlky už asi ťažko v marci...
@anonym_autor ahoj, necitala som celu diskusiu ale skus si predlzit rodicovsku dovolenku.