Ochranná doba v tehotenstve
Ahojte
prosim viete mi niekto poradit ako je to s ochrannou dobou v tehotenstev (8 mesiacov) v pripade ak dam vypoved ja nie zamestnavatel mne?mam zmluvu na dobu urcitu a tak sa mi neoplati zbytocne tahat este 3-4 mesiace tehotnej, lebo potom mi ju aj tak nepredlzia.
Momentalne som v druhom mesiaci a zamestnavatelovi som tehotenstvo este neoznamila. Prosim poradte ako treba postupovat. DAKUJEM 🙂
Vedel by aj mne niekto poradiť? Momentálne som od 1/2015 na materskej a rodicovskej dovolenke,pracovný pomer mám na dobu neurčitú, sle medzitým sa veľa veci zmenilo, a zrejme dam ku koncu februara vypoved. Predtým som v tej spoločnosti pracovala cca 5 rokov, teraz som sle zistila že som tehu. A moja otázka ak dam vypoved, mala by som byt v ochrannej lehote? A budem mat ešte nárok na materské zo zamestnania alebo už mám nárok od začiatku len na rodicak? Ďakujem
Ahojte robila som v praci na tpp 2 roky dala som vypoved ale hned som sa zamestnala na dalsi mesiac v inej praci tiez na tpp bola som v skusobnej dobe 3 mesiace uz som neni v skusobnej dobe a mam zmluvu a chcem sa opytat materku mi vedia vypocitat ked som bola teraz v tej skusobnej dobe? A ak ano, tak sa mi pocitaju tie 3 mesiace zo skusobnej do materkej myslim tie odvody do Np ze ako si to mam teraz vypocitat vlasne. Ďakujem ☺

Ahojte, PP mi končí k 31.12.2017, kde som zamestnaná od roku 2015 v Rakúsku. Od januára 2018 budem na úrade práce ako nezamestnana.
Ak by som v novom roku otehotnela a chcela by som byť v OL a aby mi materská bola vypočítaná z Rakúskeho platu, mala by som byť potom koľko zamestnaná v novej práci? Vopred ďakujem