icon

Ochranná lehota pri ukončení dohody a materská

16. jún 2025

Dobrý deň, pracujem na dohodu a 30.6. bude ukončená. Zároveň som vedená ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov v zdravotnej poisťovni. Na materskú mám nástup 12.7., z dohody mám odpracovaných cez 270 dní, ale budem v nejakej ochrannej lehote? Môžem si o materskú žiadať? Nejako neviem že keď si o ňu budem žiadať 12.7. a dohoda už bude ukončená či mi ju schvália

patta89
16. jún 2025

Budes v OL, takze narok budes mat...lenze z dohody si si platila odvody do SP na NP? lebo ak nie, tak v tom pripade nebudes mat narok na matersku

autor
16. jún 2025
@patta89

Budes v OL, takze narok budes mat...lenze z dohody si si platila odvody do SP na NP? lebo ak nie, tak v tom pripade nebudes mat narok na matersku

@patta89 áno platili za mňa odvody, to už som sa bola dávnejšie pýtať na sociálnej poisťovni, síce suma materskej bude malá ale aspoň vďaka tomu vyšší rodičák

patta89
16. jún 2025

tak potom matersku budes dostavat...tehotensky dostavas ?

autor
16. jún 2025
@patta89

tak potom matersku budes dostavat...tehotensky dostavas ?

@patta89 ten nie, pretože keď som bola v tom 12.tt tak som mala len 210 dní, ale odvtedy som ešte pracovala

patta89
16. jún 2025

oki, chapem 😉

lilinka88
16. jún 2025

Keď ti bude schválená materská a bude nižšia ako vyšší RP, choď si ma úrad práce požiadať o doplatok