Od čoho záleži výška príspevku na materskej dovolenke a ako dlho trvá?
Mamičky aj budúce mamičky viete mi dať nejaké info ako je to teraz s materskou? Je rovnaká alebo to záleží od odprac.dní/rokov... A ako dlho trvá materká? Ďakujem 🙂
@mbamb no na dohodu nemas odvadzane odvody,ide op to aby si mala tych 270 dni platene nemocenske poistenie,doteraz to bolo tak ze ti co nerobili mali 190 a ti co robili mali 256 eur ale to sa zmenilo a od januara mali vsetci 190 eur a teraz to budu mat len ti co robili,ostatni menej ale neviem ti povedat ze kolko.
@mbamb a ked si na pn tak ti normalne pklatia odvody?ako dlho si uz pn?a predtym si nebola zamestnana na zmluvu?teraz som to pozerala a este to asi nieje schvalene ale ze na polovicu chcu znizit rodicovsky,teda tym co neboli zamestnani,ale nemusia to schvalit,a je to za posledne 4 roky nie 2.
neviem,neviem ti poradit ako to je ked si na pn a vsetko zi plati soc.poistovna nikdy\ som na pn nebola 😅 asi by si sa ozaj mala ist spytat deo prace.
@mbamb skus sa opytat v tejto teme https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/materska-dovolenka-3/

@mbamb tusim predlzili matersku z 28 tyzdnov na 34 ale tym som si nie celkom ista,a dostavas 60 percent z platu.A rodic.prispevok dostavas 190 eur ak mas za posledne 4 roky odprac.aspon 270 dni.