Odvody do sociálnej poisťovne počas rodičovskej dovolenky
Viem že táto téma sa tu už rozoberala, pozerala som diskusie, ale nedozvedela som sa čo potrebujem vedieť. Som momentálne na rodičovskej dovolenke s ročným synom, predtým som bola klasicky na materskej. Zamestnaná som nepretržite od 3/2017, pracovný pomer stále trvá. Ak by sme chceli druhé dieťa, je potrebné platit odvody do SP, aby som mala nárok na tehotenský a MD? Alebo ako to je vlastne po novom?
Ďakujem
@petamich ďakujem
@petamich ja sa teda do toho az tak nevyznam, ale nie je to iba pri retazovej materskej, ze nastup na matersku s druhym dietatom bude skor ako prve dovrsi 3 roky? Samozrejme ak PP trva.
@milanemila nie 🙂 retazova materska znamena, ze ak stihne mat druhe dieta do 3 rokov prveho (a medzitym nenastupi do prace), tak druha materska nemoze byt nizsia ako prva (a tehotenske) ale ak sa vrati do prace nemusi opat zbierat 270 dni NP, pretoze tie sa pocitaju aj pocas MD a RD ak pracovny pomer trva
tak ci onak odvody (nemocenske poistenie) si urcite neplati sama ani v jednom pripade a nepotrebuje ich platit, aby mala narok
myslis toto? https://www.pravneprerodica.sk/prerusenie-poist...
@petamich hej jasne tak to chapem aj ja ako pises 👍🏼
@luckajozko21
@luckajozko21 áno, toto som myslela

ak pracovny pomer stale trva tak budes mat narok na materske aj tehotenske