Otázky ohľadom nástupu na MD.
Ahojte. Potrebovala by som poradit. Od 10.6. som zamestnana u jedneho zamestnavatela na dobu urcitu do 10.9. Nastup na matersku mam 2.10.
Chcem sa spytat ci budem mat narok na matersku ked som odrobila 90dni u tohto zamestnavatela.
Dalej sa chcem spytat ze ked sa pojdem 3.10. zaevidovat na urad prace tak ci sa mi vyrata materska z tohto posledneho zamestnania alebo mi ten nastup na urad prace uskodi?
Dakujem za kazdu odpoved
sice - nastup v OL, budu pozerat rok 2018, ze?
@majusqa77 akurát teraz som čítala jedno rozhodnutie kde sa píše " podľa §54 ods.8 zákona v znení zákona č. 543/2010 Z.z. ak nárok na menocenskú dávku vznikol v ochrannej lehote, rozhodujúcim obdobím na zistenie denného vymeriavacieho základu sa zisťuje ku dňu zániku nemocenského poistenia " a včul už som aj ja taká domotaná, že neviem či @ivetanr bude mať minimálnu MD alebo bude mať rátanú MD z posledného PP.
@zalka Ahoj , chcela by som ta poprosit o radu ak sa da. Som zamestnana v jednej firme na minime uz par rokov, teraz som zamestnana v dalsej firme na tri mesiace s vyssim platom. Je mozne dostat vyssiu matersku vdaka druhemu platu? Alebo co by som mala urobit?Je mozne si aj doplacat poistenie? Dakujem velmi pekne.
Dobrý deň.
Od 1.9.2018 som nepretržite zamestnaná.
Dňa 1.6.2021 mi končí pracovný pomer.
Kedy mám otehotnieť, aby som mala nárok na materskú?
Ďakujem.

@zalka aj ked by sa ta dohoda ukoncila?